به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری اسوشیتدپرس؛ با اینکه معترضان کانادا، اجباری شدن تزریق واکسن برای رانندگان کامیون ها و دیگر محدودیت های کووید - ۱۹ را مطرح می کنند، اما بسیاری از اقدامات ضد همه گیری مانند مقررات پوشش ماسک و گواهینامه واکسن برای ورود به غذاخوری های همگانی و سالن های نمایش، هم زمان با کاهش شدت همه گیری گونه اومیکرون، لغو می شود.
معترضان به سیاست های کرونایی دولت جاستین ترودو نخست وزیر، جمعه شب به رغم اخطارهای پلیس برای پایان دادن به ازدحام در ورودی این پل که جریان آمد و شد کالاها را میان ۲ کشور مختل و صنایع خودروسازی ۲ کشور را وادار به کاهش تولید کرده، همچنان در این مکان باقی ماندند.
مقررات محدود کننده همه گیری در کانادا بسیار دشوارتر از ایالات متحده است، اما شهروندان کانادا عمدتا آنها را پذیرفته اند و بیشتر شهروندان این کشور واکسن دریافت کرده اند و نرخ مرگ ومیر کووید – ۱۹ در آن، یک سوم ایالات متحده برآورد شده است.
پلیس کانادا در شبکه اجتماعی توئیتر اعلان کرد که اعمال و اقدامات انتظامی را در پل آمباسادور و اطراف آن آغاز کرده و از همه تظاهرکنندگان خواستار اقدام قانون مند و مسالمت آمیز شده است.
نزدیک به ۲۵ درصد کالاهای مبادله شده میان آمریکا و کانادا از پل آمباسودور می گذرد. صنایع خودروسازی ۲ کشور، هم زمان با مشکلات تولید به علت کمبود های ناشی از همه گیری مانند ریزتراشه های رایانه ای و دیگر اختلالات در زنجیره عرضه، دچار این بن بست شده است.
معترضان کانادایی به محدودیتهای کرونایی از حکم دادگاه مبنی بر تخلیه پل مواصلاتی با آمریکا تمرد کرده و با وجود اعلام وضعیت اضطراری در استان اونتاریو، به اعتراض ادامه داده اند.
این اعتراض ها به محدودیتهای کرونایی و مخالفان با تزریق واکسن برای رانندگان کامیون از حدود دو هفته قبل و در شهر اوتاوا آغاز و به دیگر شهرهای این کشور سرایت کرد. معترضان از دوشنبه گذشته (۱۸ بهمن) پل آمباسادور پررفتوآمدترین گذرگاه مرزی در آمریکای شمالی را اشغال کردند. دادگاهی در کانادا با صدور حکمی، دستور پایان دادن به اشغال پل یاد شده را داد.
دادگاه از ساعت هفت بعدازظهر به وقت شرق آمریکا (۳ و نیم بامداد شنبه، ۲۳ بهمن به وقت تهران) باید اجرا میشد؛ اما دو ساعت بعد از آن هنوز نزدیک به ۲۰۰ تن از معترضان شامل کودکان روی پل بودند. پلیس نیز در حال توزیع جزواتی بین معترضان است که در آنها مجازات ادامه اشغال پل با توجه به اعلام وضعیت اضطراری در انتاریو تبیین شده است. کانادا دیشب در استان انتاریو وضعیت اضطراری اعلام کرد.
رفت و آمد در این پل از دوشنبه قبل به دلیل اعتراضات سراسری به محدودیتهای همهگیری و اشغال پل توسط کامیونداران متوقف شده است. پلیس شهر ویندسور پیشتر به معترضان هشدار داده بود در صورت پایان ندادن به اشغال پل تا ساعت ۷ با بازداشت یا توقیف خودروهایشان روبرو خواهند شد.
شهردار ویندسور دیروز (جمعه) اعتراض و اشغال پل را بحرانی ملی دانست. دو فورد نخست وزیر استان انتاریو نیز از طرحی برای پایان دادن به اختلال و هرج و مرج خبر داد و گفت: این اقدامات تبعاتی دارد که سنگین است. بر اساس این گزارش از مجموع مبادلات تجاری نزدیک به ۳۰۰ میلیون دلار کانادا که هر روز از روی این پل به آمریکا ارسال می شود، بیش از ۵۰ میلیون دلار کانادا در زمینه خودروسازی است. خودروسازان نیز به همین دلیل تعداد شیفتهای کاری را در واکنش به تاخیر در زنجیره کالا کاهش داده اند. مجازات اشغال مسیرهای کلیدی از جمله پلها و آزادراهها شامل جریمه نقدی تا ۱۰۰ هزار دلار کانادا و یک سال زندان میشود.
اعتراضات به اجباری بودن واکسن و سایر محدودیتهای ناشی از همه گیری ویروس کرونا دستکم از ۱۰ روز پیش در اتاوا آغاز شده و به بسیاری استانهای دیگر هم رسیده است. از روز یکشنبه گذشته (۱۷ بهمن) نیز به دلیل شدت یافتن اعتراضات، در اتاوا وضعیت اضطراری اعلام شده است.
این جنبش که ابتدا به نام کاروان آزادی با ادعای مخالفت با واکسیناسیون اجباری یا قرنطینه رانندگان کامیون آغاز شد، اهداف بیشتری مانند اعتراض به مالیات بر کربن و دیگر قوانین را هم دربر دارد و به شهرهای دیگر گسترش یافت.