به گزارش مشرق، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از اولیگ سرمولوتوف معاون وزیر خارجه روسیه نوشت: نیروهای روسی حاضر در سوریه اطلاعاتی در اختیار دارند که نشان میدهند، سرویس اطلاعاتی آمریکا برنامه مدونی برای بکارگیری سلولهای خاموش گروههای افراطی موجود در سوریه برای اقدام علیه ارتش سوریه و نظامیان روسی و مستشاران ایرانی حاضر در خاک این کشور دارند.
به گفته سرمولوتوف: نیروهای روسیه مستقر در سوریه تدابیر مناسب برای تعامل با حوادث احتمالی این چنینی را در دستور کار خود قرار دادهاند.
او جنگجویان تروریست خارجی را خطرناکترین چالش فرامرزی برای جامعه جهانی توصیف و تاکید کرد این پدیده نیازمند تدابیر متقابلی در سطح کشوری و جهانی دارد، چون گروه تروریستی داعش و دیگر گروهها در منطقه منبع تهدید خطرناکی برای امنیت کل جهان محسوب میشوند.
او تاکید کرد براساس ارزیابیهای مختلف موجود، بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تروریست خارجی از بیش از ۱۰۰ کشور جهان از سال ۲۰۱۱ به بعد خود را به عراق و سوریه رساندند.
به گفته این مقام روسی: گروه تروریستی داعش برای تامین هزینه حملات خود به شکل شبه کاملی به تجارت مواد مخدر تکیه دارد و این گروه در حال برنامه ریزی جهت بسط نفوذ خود در کشورهای آسیای میانه و روسیه است.
از سوی دیگر یک تارنمای روسی هم از حضور دست کم ۴۵۵ داعشی تبعه قرقیزستان در سوریه و عراق خبر داد.
اوراسیا نت در گزارشی در این رابطه خبر داد، در حال حاضر ۴۵۵ داعشی تبعه قرقیزستان در زندانهای عراق و سوریه نگهداری می شوند.
به نوشته این رسانه ۷۹ کودک تبعه قرقیزستان از فرزندان داعشیها از مارس گذشته تاکنون به کشورشان بازگردانده شدند و بعد از سه سال مذاکره مستمر، این کشور توانست ۵۵ زن داعشی زندانی در زندانهای عراق را هم به کشورشان بازگرداند با این حال ۴۰۰ عضو دیگر داعش از اتباع قرقیزستان در اردوگاه الهول واقع در خاک سوریه باقی ماندهاند که اکثرا زن و کودک هستند.
به نوشته این تارنما ارزیابیها حکایت از آن دارد که چند هزار تبعه کشورهای آسیای میانه طی دهه اول از قرن بیست و یکم به گروه تروریستی داعش و دیگر گروههای اقماری آن پیوسته اند، در حالی که امروز اردوگاه الهول که توسط نیروهای کرد سوریه مورد حمایت آمریکا اداره میشود دهها هزار نفر از اعضای خانواده جنگجویان داعش نگهداری میشوند اما دولت قرقیزستان به دلیل مشکلات مالی قادر به فراهم کردن امکانات انتقال آنها به داخل کشور نیست.