به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: پایگاه خبری «آفتاب» در گزارشی تصریح کرد که بالاترین نرخهای تورم به میزان ۴۹/۳ درصد و ۳۶/۲ درصد مربوط به دولتهای موسوم به سازندگی و تدبیر و امید بوده است. البته این سایت سهوا یا عمدا نرخ تورم پایان دولت روحانی را حداقل ۱۰ درصد کمتر از آمار واقعی (۴۶ درصد بنا بر برخی گزارشها ۴۹ درصد) ذکر کرده است.
به نوشته آفتاب، از ویژگیهای دوره هاشمی، افزایش نسبی نرخ تورم ناشی از آزادسازی ترجیحی نرخ ارز، از ۷ تومان به ۱۷۵ تومان است؛ بهطوری که نرخ تورم در سال ۱۳۷۴ به ۴۹/۳ درصد رسید که در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بیسابقه است. علت اصلی این جهش نرخ تورم، تشکیل حساب تعهدات ارزی دولت در بانک مرکزی ناشی از مابهالتفاوت رقم ریالی ارز ۷ تومان به ارز ۱۷۵ تومانی در زمان تسویه بوده که منجر به افزایش پایه پولی و نرخ تورم شده بود. هرچند این افزایش نرخ تورم در سالهای بعد تعدیل شد.
سایت مذکور درباره دولت احمدینژاد هم تصریح کرده؛ در این دوره پس از افزایش نرخ تورم از ۱۲/۱ درصد به ۲۵/۵ درصد طی سه سال، نرخ تورم با کاهش چشمگیری به عدد ۹/۵ درصد تقلیل یافت و پس از سالها یکرقمی شد؛ ولی مجددا و با وضع تحریمهای جدید و افزایش نسبی نرخ ارز، نرخ تورم روند صعودی گرفته و طی سه سال به ۲۸/۶ درصد رسید.
آفتاب درباره دولت روحانی خاطرنشان کرد: پیش از این هم روزنامه شرق اذعان کرده بود هرگاه دولتهای غربگرا و طرفدار توسعه با منطق غربی در کشور سر کار آمدهاند، شاهد افزایش شکاف طبقاتی و تورم و بروز ناآرامیهای اجتماعی و سیاسی بودهایم.