کد خبر 1344395
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۳

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد که در آزمون دکترای ۱۴۰۱ تدابیر ویژه ای برای جلوگیری از شیوع کرونا درنظر گرفته شده است.

به گزارش مشرق، عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در حاشیه برگزاری آزمون دکترای ۱۴۰۱ در دانشگاه علم و صنعت در جمع خبرنگاران گفت: ۱۸۶ هزار و ۵۵۶ داوطلب در آزمون دکترای ۱۴۰۱ ثبت نام کردند، این افراد در ۲۴۷ رشته آزمون می‌دهند، بیش از ۸۱ هزار نفر خانم و بیش از ۱۰۵ هزار نفر آقایان هستند.

وی افزود: با توجه به شرایط کرونایی این آزمون در ۹۶ شهر و ۵۹۷ حوزه و ۵ هزار و ۹۰۵ کلاس و سالن بزرگ با فاصله حداقل یک و نیم متر از یکدیگر برگزار شد، تمام سالن های برگزاری آزمون دیشب ضد عفونی شدند و امکانات ویژه برای افرادی که علایم کرونا دارند، در سالن های ویژه و تحت مراقبت ویژه درنظر گرفته شده است.

* نتایج اولیه آزمون دکتری اردیبهشت یا خرداد اعلام می‌شود

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره زمان اعلام نتایج این آزمون، گفت: نتایج اولیه معمولاً در اردیبهشت و خرداد اعلام می‌شود و پس از انتخاب رشته، از اوایل مردادماه مصاحبه‌های دکتری در دانشگاه‌ها آغاز می‌شود و نتایج نهایی در شهریور اعلام خواهد شد.

شهریور ماه اعلام کرد و تاکید کرد که اگر به دلیل کرونا این آزمون به تعویق می افتاد سایر آزمون‌ها را تحت تاثیر قرار می‌داد، با هماهنگی صورت پذیرفته با وزارت بهداشت تدابیر خوبی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا درنظر گرفته شده است.

* افزایش ۱۰ درصدی داوطلبان کنکور ۱۴۰۱ تا الان

وی همچنین از ثبت‌نام یک میلیون و ۷۹۴ نفر در کنکور سراسری ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: تا کنون بر اساس آمار ارایه شده تعداد داوطلبان ثبت نام کننده در کنکور نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است.

پورعباس تاکید کرد که امشب آخرین مهلت ثبت نام آزمون سراسری ۱۴۰۱ است و به هیچ وجه این زمان تمدید نمی‌شود.

وی درباره سهمیه‌های کنکور نیز خاطرنشان کرد: کنون تصمیمی گرفته نشده است و این سهمیه ها باید ساماندهی شوند چرا که ظرفیت تعدادی از آنها ها پر نمی شود و بعضی ها متقاضی بیشتر دارند، در مجموع سهمیه‌ها مشکلاتی دارند که باید ساماندهی شوند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد که سهمیه های کنکور حذف نمی‌شوند بلکه ساماندهی می‌شوند و این ساماندهی هم در کنکور ۱۴۰۱ لحاظ نخواهد شد، تمام تغییرات آزمون سراسری ۱۴۰۱ اعلام شده است.

وی درباره سهمیه ویژه فرزندان اعضای هیئت علمی در کنکور نیز گفت: چهار نوع نقل و انتقال دانشجویی در حال حاضر اعمال می‌شود، دانشجویان ایثارگر، موافقت دانشگاه‌های مبدا و مقصد، کمیسیون موارد خاص و فرزندان اعضای هیئت علمی که به طور متوسط در این چهار گروه در مجموع سالانه بیش از ۱۰ هزار نفر جابه جا می‌شوند  که تعداد فرزندان اعضای هیئت علمی حدود هزار نفر است.

وی با بیان اینکه مصوبه نقل و انتقال فرزندان اعضای هیئت علمی مربوط به اوایل انقلاب و مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: این مصوبه آیین نامه ای دارد که دیوان عدالت اداری اعلام کرده است که نباید در آیین نامه قانون وجود داشته باشد و برای رفع این ایراد، آیین نامه در شورای سنجش و پذیرش مجدد مورد بررسی قرار می‌گیرد.