کد خبر 13446
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۱

شکوفايي پلانکتوني با تراکم بيش از 6 ميليون سلول در ليتر در مناطق بريس و پسابندر در منطقه شرقي چابهار ديده شده است.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از مهر، در بررسيهاي انجام شده توسط محققين مرکز تحقيقات شيلاتي آبهاي دور چابهار وابسته به موسسه تحقيقات شيلات ايران در چند روز اخير شکوفايي پلانکتوني با تراکم بيش از 6 ميليون سلول در ليتر مناطق بريس و پساندر واقع در منطقه شرقي چابهار ديده است.
هر ساله در اين فصل مناطق جنوب شرقي چابهار با شکوفاهاي پلانکتوني مختلفي که غالب آنها از خانواده داينوفلاژله ها هستند مواجه مي شود. در سالهاي گذشته نيز تلفات در گونه هاي مختلف مشاهده و گزارش شده است. شناسايي هاي اوليه در مرکز تحقيقات مشخص کرد که گونه مذکور chatonella sp است.
از گونه هاي اين خانواده يک گونه به نام chatonella marina داراي بيوتوکسين است که شکوفايي آن همواره با تلفات همراه است.
در 2 روز اخير بررسي ها نشان داد که فيتوپلانکتون ها دچار ليز سلولي شده و رنگ قهوه اي متمايل به زرد که محتويات درون سلولي آنها است سبب اين تغيير رنگ در آب شده است.
طول نوار ساحلي در پسابندر حدودا 12 کيلومتر است که تلفات ماهي، علاوه بر پهنه آبي در نوار ساحلي پراکنده شده است. با توجه به اطلاعات به دست آمده از صيادان هر ساله در اين زمان رنگ آب تغيير مي کند و به اصطلاح مردم بومي مي گويند که" دريا مريض است" و معمولا متعاقب اين تغيير رنگ، تلاطم آب ناشي از امواج، اين امر را بهبود بخشيده و رنگ آب به شکل طبيعي برمي گردد.
با توجه به رنگدانه هاي موجود در پلانکتون هاي گياهي و جلبک هاي سبز- آبي موجود در ستون آب و ترکيب اين دو، رنگ قهوه اي تيره حاصل مي شود که معمولا از چند روز تا بيش از يک هفته بسته به وضعيت دريا در منطقه شکوفا شده باقي مي ماند.
درحال حاضر اين پديده شفافيت آب را شديدا کاهش داده و در آخرين بررسي 40 سانتي متر ثبت شده است. پيش بيني مي شود که اين حالت در روزهاي آينده رو به کاهش بگذارد و اين در صورتي است که وضعيت فيزيکي دريا از حيث امواج افزايش يابد؛ درغيراين صورت مدت بيشتري طول خواهد کشيد تا عمل پاکسازي طبيعي در منطقه صورت پذيرد.