مفصل لگن یکی از مهم ترین مفصل های بدن است که در فعالیت های روزمره نقش کلیدی دارد. به دلیل نقش مهمی که مفصل لگن در اتصال داشتن اندام های حساس به یکدیگر دارد، سلامتی و توانایی حرکتی آن بسیار حائز اهمیت است. در صورت آسیب دیدگی مفصل لگن باید تحت مراقبت بهترین جراح تعویض مفصل لگن قرار بگیرد؛ تا در صورت نتایج منفی روش های غیر جراحی، روش درمانی جراحی و گذاشتن پروتزهای مصنوعی در دستور پزشکی قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم پیرامون این جراحی توسط فوق تخصص جراحی تعویض مفصل لگن مطالب مفیدی ارائه دهیم. برای دریافت اطلاعات افزون تر تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
اهداف اصلی جراحی تعویض مفصل لگن
اصلی ترین هدف از جراحی تعویض مفصل لگن، بازگرداندن توانایی حرکتی مفصل لگن در بدن و برطرف کردن درد است. بیماری های متعدد و ضربات ناشی از حوادث مختلف می توانند دلایلی بر انجام این جراحی مهم باشند. در صورتی که هیچ کدام از روش های غیر جراحی و روش های جراحی ترمیمی پاسخی برای از بین بردن درد و تورم مفصل لگن و بازگشت توانایی حرکتی آن نباشند، فوق تخصص جراحی تعویض مفصل لگن از روش جایگزین کردن استفاده می کند. در روش جایگزین کردن، پروتزهای مصنوعی مفصل لگن، جایگزین مفصل تخریب شده می شوند. در جراحی تعویض مفصل لگن بنا به شرایط بیمار ممکن است نیمی یا به طور کامل مفصل لگن تعویض شود.
مهم ترین دلایل نیاز به جراحی تعویض مفصل لگن
با توجه به این که جراحی تعویض مفصل لگن آخرین گزینه درمانی برای بهترین جراح تعویض مفصل لگن خواهد بود، تخریب شدید مفصل لگن دلیل اصلی انجام این جراحی است. حال این که چه دلایلی باعث تخریب و از بین رفتن مفصل لگن می شوند، در این بخش به آن ها اشاره خواهیم کرد.
- بیماری های مادرزادی
- بیماری آرتروز
- بیماری نکروز سر استخوان ران
- بیماری آرتریت
- بورسیت نواحی اطراف مفصل لگن
- التهاب و متورم شدن تاندون های اطراف مفصل لگن
- بیماری روماتیسم
- وجود تومورهای استخوانی در مفصل لگن یا استخوان مجاور این مفصل
- ضربات ناشی از حوادثی مانند تصادفات رانندگی یا انجام تمرینات ورزشی
شایع ترین نشانه های آسیب دیدگی های مربوط به مفصل لگن
آسیب دیدگی های مفصلی با توجه به شدتی که دارند، همیشه با علائمی همراه هستند که این علائم باعث اختلال در زندگی نرمال فرد می شوند. آسیب دیدگی های مربوط به مفصل لگن علائم رنج آوری دارند که فوق تخصص جراحی تعویض مفصل لگن ناچار به تعویض این مفصل می شود. از جمله شایع ترین نشانه های این عارضه عبارتند از:
- احساس درد بسیار شدید هنگام انجام فعالیت های عادی روزانه مانند ایستادن، نشستن، راه رفتن و...
- احساس درد سوزشی در زمان خواب و استراحت
- ایجاد تورم و التهاب در نواحی اطراف مفصل لگن و ران ها
- کاهش توانایی حرکتی نشستن و برخاستن و راه رفتن
- خشکی و سفت شدن مفصل لگن
جراحی تعویض مفصل لگن چگونه انجام می شود؟
برای انجام جراحی تعویض مفصل لگن، آماده کردن نتایج تست ها و آزمایشات تجویز شده توسط پزشک متخصص ضروری است. این آزمایشات شامل آزمایش خون و ادرار، عکس برداری سی تی اسکن یا ام آر آی، تست قلب و... هستند. جراحی تعویض مفصل لگن در بیمارستان و اغلب تحت بیهوشی عمومی انجام می شود.
در این جراحی ابتدا پزشک برشی به اندازه مناسب در قسمت پهلوی ران ایجاد می کند. پس از کنار کشیدن عضلات ران و دسترسی یافتن به مفصل تخریب شده لگن، اقدام به تراشیدن بخش تعویضی و حفره استابولوم مفصل لگن می کند. این کار توسط رنده های مخصوص جراحی توسط جراح تعویض مفصل لگن انجام می شود. با تخلیه مفصل ها، استخوان های ریز و غضروف های برش داده شده، درون حفره استابولوم خالی می ماند. سپس پروتز مصنوعی مفصل مورد نظر را جاگذاری می کنند و به کمک مواد سیمانی ارتوپدی یا پیچ های مخصوص در محل اصلی خود ثابت می کنند. در انتها برش ایجاد شده روی پوست، به وسیله بخیه بسته می شود.
توصیه های بعد از جراحی توسط فوق تخصص جراحی تعویض مفصل لگن
مراقبت هایی که بعد از جراحی تعویض مفصل لگن انجام می شوند، بسیار مهم هستند و به عنوان تکمیل فرآیند جراحی عمل می کنند. انجام این مراقبت ها، به حداقل رساندن میزان عوارض ناشی از جراحی کمک شایانی خواهد کرد. از جمله توصیه های فوق تخصص جراحی تعویض مفصل لگن عبارتند از:
- مصرف دقیق تمامی داروهای تجویز شده توسط پزشک به منظور کاهش درد و التهاب ناشی از جراحی
- استفاده از وسیله های کمکی مانند واکر و عصا به منظور جلوگیری از وارد شدن فشار اضافی به مفصل لگن
- خودداری از انجام فعالیت های سنگین تا دو ماه بعد از جراحی
- شرکت در جلسات فیزیوتراپی به منظور تقویت عضلات و افزایش دامنه حرکتی
آیا جراحی تعویض مفصل لگن عوارضی به همراه دارد؟
هر جراحی به نوبت خود عوارض کوتاه مدت و بلند مدتی را به همراه دارد. بروز عوارض در این جراحی نیز به رعایت نکات مهم بعد از جراحی و مهارت و تجربه جراح بستگی دارد. به دلیل حساسیت بالایی که جراحی تعویض مفصل لگن دارد، مراجعه به بهترین جراح تعویض مفصل لگن بسیار حائز اهمیت است. از جمله عوارض احتمالی ناشی از این جراحی عبارتند از:
- عوارض ناشی از بیهوشی مانند حالت تهوع، استفراغ و سردرد
- ایجاد عفونت و بروز تب و لرز
- لخته شدن خون
- التهاب، تورم و قرمز شدن اطراف مفصل لگن
- ساییده شدن پروتز مصنوعی و جا به جایی آن به دلیل شدن
- آسیب دیدگی عروق خونی
- دررفتگی مفصل لگن
- نابرابری طول پاها
- نیاز مجدد به تعویض مفصل لگن
بهترین جراح تعویض مفصل لگن چه ویژگی هایی دارد؟
خصوصیاتی هستند که عنوان بهترین جراح را به فوق تخصص جراحی تعویض مفصل لگن می بخشند. از جمله ویژگی های مهم یک جراح خوب برای انجام این جراحی مهم و حساس عبارتند از:
- داشتن دانش و آگاهی کافی
- داشتن مهارت و تجربه لازم
- استفاده از پروتزهای باکیفیت و تجهیزات پیشرفته در حین جراحی
- داشتن اخلاق نیکو و ارتباط گرفتن با بیمار
- در دسترس بودن بعد از جراحی
مراجعه به پزشک
در مطالب فوق به بررسی نحوه جراحی تعویض مفصل لگن، مراقبت های بعد از جراحی و همچنین ویژگی های بهترین جراح تعویض مفصل لگن پرداختیم. بیماری های مختلفی از جمله آرتروز، نکروز، آرتریت، بیماری های مادرزادی و ضربات ناشی از تصادف و تمرینات ورزشی می توانند دلایلی برای انجام این جراحی مهم باشند. استفاده از پروتزهای باکیفیت از مهم ترین وظایف فوق تخصص جراحی تعویض مفصل لگن محسوب می شود. دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده فوق تخصص ارتوپدی، تومورهای استخوانی و عضلانی، تجربه و تخصص کافی در زمینه جراحی تعویض مفصل لگن دارد. شما می توانید با مراجعه به مطب دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده برای انجام این جراحی اقدام کنید.
ارتباط با مطب دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده:
آدرس:
تهران، ستاری جنوب، بلوار فردوس غرب (ناصر حجازی)، پلاک ۴۱۵، بالای داروخانه شبانه روزی، طبقه ۲، واحد۲
تلفن های تماس:
۰۲۱۴۴۱۳۳۵۰۷ – ۰۲۱۴۴۱۳۲۶۵۳
۰۹۳۳۳۰۵۷۱۶۰ فقط واتس اپ — ۰۹۹۰۴۷۴۶۷۰۸
ساعات کاری:
روزهای یکشنبه و سه شنبه ساعت ۱۶ الی ۲۰
آدرس پیج اینستاگرام دکتر فرشاد ابوالقاسم زاده:
https://www.instagram.com/drabolghasemzadeh
آدرس سایت دکتر فرشاد ابوالقاسم زاه:
https://drabolghasemzadeh.com
-------------
خانه پزشکان
** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است