کد خبر 134608
تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۶

شرکت کنندگان نشست بین المللی توکیو در مورد افغانستان، تعهد کرده اند که شانزده میلیارد دلار برای بخش غیرنظامی و تقویت زیربناهای اقتصادی در اختیار افغانستان قرار دهند.

به گزارش مشق به نقل از خبرآنلاین، بی بی سی نوشت: این پول، برای یک دوره ده ساله میان سالهای 2014 تا 2025 در نظر گرفته شده است، سالهایی که از سوی مقامات افغانستان، به عنوان "دهه تحول" نامگذاری شده است.

کشورهای که بیشترین سهم را در کمک های تازه به افغانستان دارند، آمریکا، ژاپن، آلمان و بریتانیا هستند.

تعهد این کمکها پس از آن صورت گرفت که حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، در سخنرانی خود در نشست توکیو، از مبارزه جدی علیه فساد اداری در نهادهای دولتی کشورش اطمینان داد.

در آستانه خروج نیروهای ناتو از افغانستان در سال 2014، نگرانی هایی در مورد احتمال هرج و مرج در افغانستان و وخامت اوضاع اقتصادی این کشور وجود داشته است.

اقتصاد افغانستان در حال حاضر به شدت وابسته به کمک های بین المللی است و علاوه بر این، تامین هزینه نیروهای امنیتی این کشور نیز بدوش جامعه جهانی است. متحدان بین المللی افغانستان ماه گذشته در شیکاگو تعهد کردند که سالانه سه میلیارد دلار برای تامین هزینه نیروهای امنیتی افغانستان بپردازند.

'اوضاع شکننده'

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در سخنرانی خود در نشست توکیو گفت که با وجود پیشرفتهایی که در ده سال گذشته در افغانستان صورت گرفته، اقتصاد این کشور هنوز آسیب پذیر است. او همچنین نا امنی را مانع عمده ای سر راه پیشرفت کشورش دانست.

آقای کرزی گفت: "به سالها کار و زحمت ما افغانها و ادامه حمایت متحدان بین المللی ما نیاز است تا افغانستان بتواند به ثبات و خودکفایی برسد."
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در سخنرانی خود گفت که اوضاع در افغانستان هنوز "شکننده" است.

او گفت: "ناکامی در سرمایه گذاری در بخش دولتداری، عدالت، حقوق بشر، کاریابی و توسعه اجتماعی، می تواند سرمایه گذاری ها و قربانی هایی را که ظرف ده سال گذشته انجام شده، به مخاطره بیاندازد."

هیلاری کلنتون، وزیر خارجه آمریکا نیز روی نیاز به اصلاحات برای حفاظت از دستاوردهای افغانستان تاکید کرد.

او گفت: "این (اصلاحات) باید دربرگیرنده مبارزه علیه فساد، حکومتداری خوب، تقویت حاکمیت قانون و افزایش دسترسی به فرصت های اقتصادی برای تمامی افغانها، به ویژه زنان شود."

نمایندگانی از بیش از هفتاد کشور و نهادهای بین المللی در نشست توکیو حضور دارند.

دولت افغانستان با طرح 22 برنامه در حوزه های مختلف، از جمله بخش کشاورزی و بهبودم خدمات بهداشتی، در این نشست شرکت کرده است.

مقامات افغان می گویند، با دریافت تعهدات مالی جدید در نشست توکیو، تلاش می کنند تا زیربناهای اقتصادی افغانستان را تقویت کرده و زمینه را برای خودکفایی این کشور فراهم کنند.