مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از آغاز مذاکره با ونزوئلا برای ساخت یک پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه ای در این کشور خبر داد و گفت: مصوبه احداث پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای شهید سلیمانی ابلاغ شد.

به گزارش مشرق، فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در نشستی خبری اظهار داشت: مصوبه احداث پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای شهید سلیمانی ابلاغ شده و برآورد اولیه برای احداث این پتروپالایشگاه ۱۰ میلیارد یورو یا ۱۱.۵ میلیارد دلار است.

وی افزود: جهت تأمین منابع مالی این پروژه از روش‌های مختلف از جمله اخذ فاینانس، منابع مالی بانک‌ها، جذب سرمایه مردمی بهره‌گیری خواهیم کرد و تمام سعی‌مان بر این است که با به‌کارگیری حداکثری از توان  سازندگان داخلی و حمایت از تولید داخلی، ضمن کاهش وابستگی به بیگانگان، به توسعه صنایع داخلی و ایجاد اشتغال کمک کنیم.

بیشتر بخوانید:

اولویت اقدامات وزارت نفت به روایت اوجی

احمدی در خصوص زمان اجرای این طرح گفت: یک تا ۱.۵ سال، زمان انجام طراحی، مهندسی، تحصیل زمین، مطالعات زیست محیطی و پدافندغیرعاملی خواهد بود و بعد از آن وارد بخش اجرایی و عملیات پروژه می‌شویم که حدود ۴ یا ۵ سال زمان نیاز دارد.

وی ادامه داد: ۲۰ درصد مالکیت پروژه پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در اختیار دولت باقی خواهد ماند و ۸۰ درصد آن خصوصی سازی می شود، اگر بخش خصوصی از ابتدا حاضر به سرمایه گذاری در این پروژه شد، در این ۸۰ درصد سهیم می‌شود اما اگر بخش خصوصی توانمند حاضر نشد، دولت اقدام به احداث این پتروپالایشگاه خواهد کرد و سهام ۸۰ درصدی آن بعد از احداث واگذار می شود.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از احداثپالایشگاه خوزستان با برآورد اولیه ۴.۵ میلیارد دلاری خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ عملیات طراحی و اجراییاین پالایشگاه آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: با بهره برداری از مرحله اول طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان که به منظور ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی و نوسازی پالایشگاه است، عملیات تکمیلی این پروژه را آغاز خواهیم کرد و میزان سرمایه لازم جهت بخش تکمیلی این طرح حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو برآورد شده است.

ایشان با اشاره به بیش از ۵۰ سال تجربه این شرکت در احداث پروژه‌های پایین دستی شامل احداث مخازن و خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی، طراحی و ساخت پالایشگاه‌های کشور افزود:  شرکتی هستیم که مشخصات فنی مخصوص به خود ( NIOC SPEC) جهت اجرای پروژه‌های نفتی بخش پایین دستی را بر اساس استانداردهای روز بین المللی روز دنیا داریم.

احمدی خاطرنشان کرد: با یک برنامه ریزی منظم در طی شش ماهه گذشته، تمامی طرح های در دست اقدام را فعال کرده‌ایم که از مجموع ۳۵ طرح سنواتی ۲۶ طرح و پروژه را خاتمه و تسویه حساب نموده‌ایم. و ۹ طرح باقیمانده را طی ۶ ماه آینده تسویه خواهیم نمود. شکر خدا هم اکنون در بیش از ۷ پروژه در دست اجرای شرکت، بالغ بر ۸ هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۵ هزار نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار هستند که حسب برنامه‌ریزی انجام شده و پروژه‌های تعریف شده جدید این رقم به بیش از دو برابر افزایش خواهد یافت.

وی افزود: بر اساس فرامین مقام معظم رهبری، در اجرای پروژه‌ها معتقد به داخلی سازی و حمایت حداکثری از سازندگان تجهیزات صنعت نفت هستیم و طی چهار ماه گذشته، بحث ساخت داخل در رابطه با ۷ طرح در دست اجرا را فعال نموده‌ایم و پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم؛ با بررسی مشکلات و تحلیل آنها مسایل را یک به یک حل کرده‌ایم و در رابطه با تأمین مواد اولیه و تولید خطوط لوله را داخلی سازی نموده و در این راستا حدود ۶۳ هزار تن تختال به ارزش بالغ بر ۱۲۶۱ میلیارد تومان سفارش تولید داده‌ایم و ۵۴ هزار تن باقی مانده را تا خرداد سفارش خرید خواهیم داد که به این ترتیب در مجموع با سفارش ۱۰۷ هزار تن به ارزش بیش از ۲۱۴۰ میلیارد تومان خرید از سازندگان داخلی حمایت جانانه‌ای خواهیم کرد.

احمدی با بیان اینکه "با یک برنامه‌ریزی منسجم توانستیم ۳ پروژه بزرگ خط لوله و ۳ مگا پروژه پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی را تعریف کرده و عملیات طراحی و اجرای آن را از ابتدای سال ۱۴۰۱ در این شرکت آغاز خواهیم کرد"، گفت: این پروژه‌ها شامل خط لوله سوخت تابش به طول ۹۵۰ کیلومتر با سرمایه ۳۷۲ میلیون یورو ، خط لوله سوخت رفسنجان یزد و تأسیسات مربوطه  به طول ۲۲۰ کیلومتر و با سرمایه ۲۲ میلیون یورو + ۱۴۰۰ میلیارد تومان، خط لوله انتقال سوخت پارس و تأسیسات جانبی به طول ۴۰۰ کیلومتر و با سرمایه گذاری ۱۰۶ میلیون یورو و  توسعه اسکله ۵۰۰۰ تنی قشم است.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از آغاز مذاکره با ونزوئلا برای ساخت یک پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه ای در این کشور خبر داد و گفت: فعلا در حال مذاکره با مسئولان این کشور هستیم و هنوز توافق نهایی صورت نگرفته اما روی استفاده از ظرفیت‌های پالایش این کشور و حتی خرید سهام پالایشگاه نیز مباحثی مطرح است.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع پروژه‌های اجرایی و پروژه‌های جدیدی که تعریف شده، بالغ بر ۱۶.۵ میلیارد یورو یا ۱۸ میلیارد دلار، هدف‌گذاری تخصیص منابع مالی برای طرح‌های پالایشی، پتروپالایشی و خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی صورت گرفته است.

منبع: تسنیم