به گزارش مشرق، علی سرزعیم، کارشناس اقتصادی،اظهار کرد: اگرچه صدور مجوز کسب و کار به خودی خود بد نیست اما شرایط صدور مجوزهای کسب و کار در کشور ما به قدری درگیر بوروکراسی شده که یکی از موانع ورود به صنعت و رقابتی شدن محسوب میشود که از یک سو فرصت اشتغال را از بین میبرد و از سوی دیگر رفاه مصرف کننده را قربانی میکند.
بیشتر بخوانید:
آخرین وضعیت درگاه ملی صدور مجوزهای کسب و کار
این کارشناس اقتصادی افزود: دولت باید توجه داشته باشد که با تسهیل فرایند صدور مجوز کسب و کار، کارآفرینان با موانع کمتری روبرو میشوند که این موضوع رقابت و انگیز تولیدکننده را افزایش میدهد که همین امر در نهایت منافع مصرف کننده را تأمین میکند؛ با این حال در کشور ما با محدود و مشروط کردن فعالیت بنگاهها به مجوزهای کسب و کار، علاوه بر اینکه شاهد کاهش کیفیت هستیم، رقابت نیز از بین رفته است.
وی مجوزهای کسب و کار را عامل قدرت نمایی دستگاههای اجرایی عنوان کرد و گفت: محدود کردن فعالیت کسب و کارها به دریافت مجوز منجر به ایجاد انحصار میشود، بنابراین تسهیل فرایند صدور مجوز کسب و کار نقطه شروع خوبی برای از بین بردن موانع پیش روی کارآفرینان و بنگاههای خرد است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه راه اندازی سامانه یکپارچه مجوزدهی راهی برای کاهش بوروکراسیهای اداری است، بیان کرد: وضعیت به شکلی است که مراحل دریافت مجوز، کندی یا فساد در مراحل انجام کار، انحصار و امضاهای طلایی را به دنبال دارد که سامانه یکپارچه میتواند این مشکلات را مرتفع کند.
سرزعیم با اشاره به اینکه با راه اندازی سامانه یکپارچه، موانع و سنگ اندازی های پیش پای مشاغل به حداقل میرسد، تصریح کرد: در راستای بهبود فضای کسب و کار تمامی دستگاهها باید جهت تسهیل امور همکاری داشته باشند.