کد خبر 135701
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۶

مدیر گروه موسیقی "شهنازی" در اعتراض به لغو این برنامه که قرار بود از امشب تا 23 تیرماه در شهر کرمان برگزار شود، گفت: وزارت ارشاد، معاونت هنری و در کل سیاست های کلان فرهنگی توانایی نظارت وجود ندارد.

به گزارش مشرق، داریوش پیرنیاکان سرپرست گروه موسیقی "شهنازی" با اعلام این خبر با اعتراض به لغو کنسرت گروه خود به خبرنگار مهر، گفت: من به عنوان سرپرست گروه "شهنازی" نسبت به لغو کنسرت این گروه موسیقی در کرمان اعتراض دارم. به عنوان سخنگوی خانه موسیقی هم به لغو دیگر کنسرت ها از جمله لغو کنسرت آقای شهرداد روحانی که قرار بود هفته گذشته در کرمان برنامه اجرا کند اعتراض می کنم و وزارت ارشاد و دیگر دستگاه های مرتبط باید پاسخگو باشند.

سخنگوی خانه موسیقی در ادامه افزود: در میان ارگان های فرهنگی دولت متاسفانه هیچ هماهنگی و هیچ توانایی نظارتی وجود ندارد و این مساله موجب وهن کلیه فعالیت های فرهنگی و وارد شدن لطمات فراوانی به جامعه فرهنگی و هنری کشور شده است.

وی افزود: وقتی وزارت ارشاد به عنوان متولی فرهنگی به یک اجرا مجوز می دهد دیگر نهادهای دولتی باید به این مجوز احترام بگذارند و نهایت تلاش خودشان را برای اجرای برنامه به بهترین شکل انجام دهند چرا که در نهایت اینگونه برنامه ها آبروی نظام و حکومت است و سودش برای همه مترتب است ولی متاسفانه در حال حاضر شاهد هستیم که اینگونه نیست و برخوردی هم با این مسائل نمی شود.

سرپرست گروه شهنازی با اشاره به دلایل لغو برنامه اخیر در کرمان گفت: می گویند سالن متعلق به دانشگاه بود اما ما بر اساس مجوز مکانی که تعیین شده بود از ارشاد مجوز گرفتیم زیرا اگر مکان اجرا مشخص نباشد وزارت ارشاد اساسا مجوز نمی دهد. کارگزار ما به دانشگاه مراجعه کرده و به ایشان گفتند که سالن را در اختیار شما قرار می دهیم  و ارشاد هم بر این اساس مجوز داده است و اینجا دو مسئولیت برای دانشگاه و ارشاد وجود دارد. وزارت ارشاد وظیفه دارد از من به عنوان یک هنرمند حمایت کند و باید عوامل لغو را بازخواست کند که ما بر اساس اینکه شما سالن را در اختیار این گروه گذاشتید ما مجوز صادر کردیم چرا درست ظهر روز قبل از اجرا مجوز سالن را پس گرفتید.

این نوازنده تاربا اشاره به اینکه برای این کنسرت هزینه های فراوانی صورت گرفته بود افزود: مسئولین دانشگاه حتی صدابردار گروه را که با یک کامیون تجهیزات از تهران به آنجا عزیمت کرده بودند دیدند و با آنها و نماینده گروه هم جلسه گذاشتند و قول دادند تا ساعت 13 روز قبل اجرا موافقت کنند وگفتند هیچ مشکلی برای اجرای برنامه نیست اما ساعت دوازده و ده دقیقه تماس گرفتند و گفتند که سالن را نمی دهیم.

پیرنیاکان تاکید کرد: من بخاطر این ضررهای مالی و معنوی که در این ماجرا متحمل شدم از دانشگاه شهید باهنر شکایت حقوقی خواهم کرد. ازطرفی آقایان مسئول می دانستند که این کنسرت به نفع افراد سرطانی است و موسسه یاس این برنامه را برگزار کرده است. اینها نه تنها به ما هنرمندان بلکه به موسسات خیریه و افراد بیمار هم رحم نمی کنند.

او گفت: شخص وزیر ارشاد باید درخصوص این اتفاقات پاسخگو باشد. چرا این همه کنسرت در این کشور لغو می شود؟ اصلا مسئولیت وزیر ارشاد چیست؟ چرا معاونت هنری ارشاد جوابگوی این اتفاقات نا خوشایند نیست؟ آنها باید از اداره ارشاد کرمان بخواهند که به این موضوع رسیدگی کند. مگر آقای ابوعامری رئیس انجمن موسیقی کرمان بخاطر لغو کنسرت آقای شهرداد روحانی استعفا نداد؟ چرا وزارت ارشاد تهران و معاونت فرهنگی هنری هیچ بازخواستی نمی کنند. این اتفاقات اولین و دومین بار نیست که رخ می دهد.

پیرنیاکان در انتقاد به عملکرد مسئولین فرهنگی گفت: من احساس می کنم در وزارت ارشاد، معاونت هنری و در کل سیاست های کلان فرهنگی توانایی نظارت وجود ندارد. وزیر ارشاد باید بازخواست کند که در فرهنگ مملکت چه می گذرد. اگر آقای وزیر این توانایی اجرایی را ندارند باید به نمایندگان مردم پاسخ دهد و بگوید من توانایی اداره مجموعه خودم را ندارم. متاسفانه هر استانی برای خودش قانون خودش را دارد و هر مسئولی هم با سلیقه  خاص خودش عمل می کند. کار مسئولین تنها جلسه گذاشتن و حرف زدن شده است.

سرپرست گروه شهنازی در پایان  گفت: معنای مجوز این است که پشت سر این مجوز مسئولیت و قدرت وزارت ارشاد وجود داردو همانطور که اگر اتفاقی در کنسرت بیافتد می آیند و بازخواست می کنند، همانطور هم باید با اتکا به مجوز از ما پشتیبانی کنند. ما پشتیبانی مادی که نخواستیم ؛ آیا اصلا می آیند از ما بپرسند آیا کنسرت های شما سود مالی هم دارد؟ که ما به آنها نشان دهیم از جیب هم خرج می کنیم.