کد خبر 1357638
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰

تیم دوچرخه‌سواری بزرگسالان ایران در دو ماده قهرمانی آسیا که در بازی های آسیایی هم وجود دارد، مدال نگرفت و باید دید کمیته ملی المپیک چه تصمیمی در مورد اعزام رکابزنان به هانگژو۲۰۲۲ می گیرد.

به گزارش مشرق، مسابقات دوچرخه‌سواری جاده قهرمانی آسیا در تاجیکستان برگزار شد و ایران یک مدال نقره  و سه برنز کسب کرد.

آخرین دوره ای که مسابقات قهرمانی آسیا برگزار شد،  سال ۲۰۱۹ بود و ایران تنها یک مدال برنز در بخش زنان گرفت و اکنون نسبت به سال ۲۰۱۹ توانسته نتیجه بهتری بگیرد به ویژه اینکه رکابزنان ایران دو سال هم خانه نشین بودند و در مسابقه خاصی شرکت نکرده بودند.

البته مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ برای رده بزرگسالان از اهمیت بیشتری برخوردار بود چرا که کمیته ملی المپیک تصمیم گیری در مورد تعداد نفرات اعزامی به بازیهای آسیایی را به مشخص شدن نتیجه رکابزنان در قهرمانی آسیا موکول کرد.

تیم مردان و زنان ایران در این مسابقات صاحب مدال برنز در ماده تایم تریل تیمی شدند اما در دو ماده تایم تریل انفرادی و استقامت جاده موفق به کسب مدال نشدند و این در حالی است که در بازی های آسیایی و در بخش جاده، رقابت در همین دو ماده برگزار می‌شود و این دو ماده از اهمیت زیادی برخوردار است.

در مسابقات ۲۰۲۲،  کشورهایی چون  کره جنوبی، چین، چین تایپه و  هنگ کنگ  شرکت نکردند و ژاپن هم فقط در بخش مردان حضور داشت که البته در تایم تریل تیمی هم شرکت نکرد. از این رو فرصت خوبی برای رکابزنان ایران بود که بتوانند مدال بگیرند اما متاسفانه از دست رفت.

بیشتر بخوانید:

بازگشت مدال آوران آسیایی بدون حضور مسئولان ورزش

در بخش زنان هم سمیه یزدانی نتوانست مدال برنز خود را تکرار کند و در رده پنجم قرار گرفت و این دقیقا مسئله ای است که باید بررسی شود چرا یزدانی که یک مدال تاریخی و در یک ماده مهم برای ایران گرفت دوباره موفق به تکرار آن نشد.

بازی های آسیایی نیز حدود پنج ماه دیگر برگزار می شود و در آن رویداد با توجه به حضور کشورهای مدعی، به مراتب کار برای کسب مدال سخت تر است.

رکابزنان نداشتن تجهیزات به روز و حضور نداشتن در مسابقات را مهمترین  دغدغه خود عنوان کرده اند که فدراسیون باید فکری به حال آن کند چراکه کشورهای دیگر به خوبی در این مسابقات نشان دادند که سرمایه گذاری هنگفتی انجام داده اند تا مدال ها را از دست ندهند و اگر ایران بخواهد به همین صورت ادامه دهد تنها فاصله خود را با کشورهای دیگر را بیشتر می کند.

در مسابقات قهرمانی آسیا رکابزن قزاقستان که توانست قهرمانی استقامت جاده شود، تنها ۲۲ سال سن داشت و این نشان می‌دهد که قزاق ها به خوبی توانسته اند، سرمایه گذاری کنند.

دو کشور قزاقستان و ازبکستان در رده های زیر ۲۳ سال و جوانان هم بسیار قوی ظاهر شدند.

درست است که  این مدال ها می تواند در ایجاد انگیزه دوباره در رکابزنان موثر باشد اما دوچرخه‌سواری ایران هنوز تا بازگشت به روزهای درخشان فاصله دارد و باید هم هزینه کرد و هم برنامه ریزی منظمی داشت تا بتوان این فاصله را کم کرد. اکنون هم باید دید کمیته ملی المپیک چه تصمیمی می گیرد و با اعزام چه تعدادی از رکابزنان به بازی های آسیایی موافقت می‌کند.

کشورهای مدال آور در بازی های آسیایی ۲۰۱۸، قهرمانی آسیا ۲۰۱۹ و قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ به شرح زیر هستند:

مدال آوران بازی های آسیایی ۲۰۱۸

مردان

استقامت جاده: قزاقستان، ژاپن، تایلند

تایم تریل انفرادی: قزاقستان، ازبکستان، ژاپن

زنان

استقامت جاده: کره جنوبی، چین، ژاپن

تایم تریل انفرادی: کره جنوبی، ژاپن، هنگ کنگ

مدال آوران استقامت جاده قهرمانی آسیا ۲۰۱۹

مردان

استقامت جاده: قزاقستان،  چین و چین تایپه

تایم تریل انفرادی: هنگ کنگ، چین تایپه، هنگ کنگ

زنان 

استقامت جاده: ازبکستان، کره جنوبی، ایران (سمیه یزدانی)

تایم تریل انفرادی: ازبکستان، کره جنوبی، چین تایپه

مدال آوران قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ در غیاب کره جنوبی، چین، هنگ کنگ و چین تایپه:

مردان

استقامت جاده: قزاقستان، ژاپن، مغولستان

تایم تریل انفرادی: قزاقستان، ژاپن، ازبکستان

زنان

استقامت جاده: ویتنام، قزاقستان، قزاقستان

تایم تریل انفرادی:قزاقستان، اندونزی، مغولستان

منبع: ایسنا