به گزارش مشرق به نقل از مدیسن نت، دکتر «جولیو کرودا»، استاد دانشگاه فدرال دی ماتو برزیل، گفت: «تحقیق بیشتر در مورد نیاز به واکسیناسیون برای افرادی که قبلاً عفونت کووید ۱۹ داشتهاند، گامی حیاتی است.»
او یکی از محققان یک مطالعه برزیلی است که به بررسی اثربخشی واکسن در افرادی که حداقل ۹۰ روز پس از تزریق، تست کووید ۱۹ شأن مثبت بوده است، پرداخته است.
بیشتر بخوانید:
گردش ۲ میلیون شایعه در ماه آغازین شیوع کرونا
بر اساس گزارش منتشر شده، واکسنهای کووید ۱۹ همگی محافظت بیشتری در برابر ابتلاء مجدد به عفونت علامتدار، بستری شدن در بیمارستان و مرگ ارائه کردند.
بیشتر بخوانید:
الزام ارائه گواهی واکسن کرونا برای مسافران ورودی
در پیشگیری از بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از بیماری، واکسنها ۹۰ درصد مؤثر بودند.
در این مطالعه، بیش از ۲۲۰۰۰ نفر مجدداً آلوده شدند. بر اساس این گزارش، در مجموع، ۱۵۴۵ نفر در بیمارستان بستری شدند و ۲۹۰ نفر طی ۲۸ روز پس از مثبت شدن آزمایش جان خود را از دست دادند.
یک مطالعه سوئدی نیز نتایج مشابهی را به همراه داشت.
این مطالعه نشان داد در حالی که افراد مبتلا به کووید ۱۹ در سه ماه اول پس از عفونت، میزان مرگ و میر بالاتری داشتند، افرادی که بهبود یافته بودند تا ۲۰ ماه کمتر در معرض خطر عفونت مجدد بودند. واکسیناسیون حفاظت بیشتری را برای حداقل ۹ ماه فراهم کرد.
«آنا نوردستروم» از دانشگاه اومئو سوئد و سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «همانطور که انتظار میرفت، احتمال بستری شدن در بیمارستان در طول سه ماه اول پس از عفونت اولیه افزایش یافت، که نشان دهنده این واقعیت است که ایمنی ناشی از عفونت بدون خطر نیست.»
تیم او همچنین دریافت که ایمنی هر دو واکسن یک دوزی و دو دوزی با محافظت بیشتر در برابر بستری شدن در بیمارستان فراتر از سطحی که تنها از طریق ایمنی ناشی از عفونت ایجاد میشود، مرتبط است.
ایمنی ترکیبی با یک دوز واکسن خطر عفونت مجدد را تا ۵۸ درصد دو ماه پس از واکسیناسیون و ۴۵ درصد پس از ۹ ماه کاهش داد. یافتهها نشان داد که تزریق دو دوز واکسن خطر عفونت مجدد را تا ۶۶ درصد در دو ماه اول و ۵۶ درصد پس از ۹ ماه کاهش داد.
این دادهها، مزیت محافظتی بیشتر واکسیناسیون را در بین افراد بهبود یافته از کووید ۱۹ تأیید میکنند.