کد خبر 1359359
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۰

قتل عام سربرنیتسا بزرگ‌ترین نسل کشی مسلمانان در تاریخ اروپا به شمار می‌رود که غرب همچنان درباره آن سکوت کرده است.

به گزارش مشرق، مراسم‌هایی به مناسبات سی امین سالروز آغاز جنگ بوسنی در جریان است.

به گزارش «آناتولی»، جنگ بوسنی در سال ۱۹۹۲ با محاصره «سارایوو» توسط سربازان صرب آغاز شد؛ بیش از صد هزار نفر در این جنگ کشته شدند و هنوز آثار آن با وجود چندین دهه ادامه دارد.

اتحادیه اروپا استقلال اسلوونی و کرواسی را در ژانویه ۱۹۹۲ به رسمیت شناخت و با این حال، برای استقلال بوسنی و هرزگوین نیاز به همه پرسی داشت که به آن پاسخ مثبت داده شد.

صرب‌های بوسنی تصمیم گرفتند همه پرسی را تحریم کرده تا آن را باطل کنند.

با وجود همه موانع و مشکلات، بوسنی و هرزگوین پس از همه پرسی در اول مارس ۱۹۹۲ استقلال خود را از یوگسلاوی اعلام کرد.

اندکی پس از اینکه این کشور بالکان به یک کشور مستقل تبدیل شد، سربازان صرب سارایوو را در ۵ آوریل ۱۹۹۲ محاصره کردند.

این محاصره یک جنگ خونین را آغاز کرد که برای سه سال و نیم یعنی تا ماه دسامبر سال ۱۹۹۵ ادامه یافت و تراژدی‌های بزرگ و خاطرات تلخی را بر جای گذاشت.

صرب‌ها پس از همه پرسی شروع به هدف قرار دادن مناطق با اکثریت مسلمان کردند؛ هدف آن‌ها اعلام یک منطقه جدید صرب بوسنی وابسته به صربستان بود.

صرب‌ها ۱۳ هزار سرباز را بر روی تپه‌های اطراف سارایوو مستقر و شهر را محاصره کردند و آن را با تسلیحات سنگین و سبک هدف قرار دادند.

محاصره سارایوو که به عنوان طولانی‌ترین محاصره نظامی در تاریخ معاصر شناخته می‌شود، به مدت هزار و ۴۲۵ روز ادامه یافت و ۱۱ هزار و ۵۴۱ نفر از جمله هزار و ۶۰۱ کودک جان خود را از دست دادند.

پس از محاصره سارایوو، جنگ در سراسر این کشور گسترش یافت و حدود صد هزار نفر کشته شدند؛ دستکم دو میلیون نفر دیگر مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

در همین حال جنایت «سربرنیتسا»، به نسل کشی با قتل عام بیش از ۸ هزار پسر و مرد مسلمان در منطقه‌ای با همین نام در کشور بوسنی در ۱۱ جولای ۱۹۹۵ اشاره دارد.

این جنایت در سال ۱۹۹۵ در پی آن رخ داد که صرب‌ها به شهرهای شرقی مانند «سربرنیتسا» هجوم برده و مردم این منطقه را قتل عام کردند.

شورای امنیت سازمان ملل در سال ۱۹۹۳ منطقه «سربرنیتسا» را به عنوان «منطقه امن» معرفی کرد؛ این جنایت در پی حمله نیروهای صرب به سرکردگی «راتکو ملادیچ»، به منطقه «امن» سازمان ملل و با وجود نیروهای حافظ صلح هلندی رقم خورد.

۱۵ هزار نفر از ساکنان «سربرنیتسا» در پی یورش نیروهای صرب به کوه‌های اطراف گریختند، اما هزاران نفر آنان توسط صرب‌ها در جنگ قتل عام شدند و اجساد در ۵۷۰ منطقه مختلف این کشور پیدا شدند.

منبع: میزان