کد خبر 136268
تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۴

باید از مسوولان اقتصادی دولت پرسید ؛آیا واقعا تنظیم بازار مرغ در کشور این قدر موضوع پیچیده ای است که دشمنان داخلی و خارجی کشور بتوانند به آن دامن بزنند ؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق، بیش از یک سال از تجمیع وزارت خانه های صنایع و معادن و بازرگانی می گذرد، اما این ادغام نشان داد که همیشه نمی توان مدل های پیاده شده در دنیا را برای ایران هم تجویز کرد.

در روزهایی که صحبت از ادغام این وزارتخانه ها بود، به تجربه موفق کشورهای توسعه یافته دنیا در این باره اشاره و اعلام می شد که این کار می تواند همه امور را در یک مرکز جمع کند تا برای آنها تصمیم واحد گرفته شود، اما امروز پس از یک سال مشخص شده که برای برخی امور مربوط به یک موضوع واحد هنوز در مراکز مختلف  تصمیم گیری می شود.

مشخص ترین نمود این موضوع، گران شدن قیمت مرغ ، شیر و گوشت قرمز است. در حال حاضر بنا به ادعای مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، برآورد غلط وزارت جهادکشاورزی از نیاز مرغ و گوشت داخلی باعث برنامه ریزی اشتباه و در نتیجه کمبود غذای دام شده است.

از سوی دیگر وزارت جهادکشاورزی این ادعا را رد و اعلام کرده مسائل دیگری مانند تحریم و ناتوانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در انتقال یا توزیع نهاده های دامی باعث بروز این مشکل شده است.

اما دامداران حکایت دیگری مطرح می کنند. بنا بر ادعای آنها گران شدن نهاده ها باعث افزایش قیمت تولیدات است. البته افراد دیگری هم در این میان اظهار نظر کرده اند. به اعتقاد برخی، دشمنان خارجی تلاش کرده اند با به هم زدن بازار مرغ و گوشت، نارضایتی داخلی را افزایش بدهند!

روزنامه ایران که رسانه دولت است نیز مدعی شده ،برخی معاندان داخلی، در این موضوع دست دارند و اقدامات دولت را بی اثر می کنند.

باید از مسوولان اقتصادی دولت پرسید ؛آیا واقعا تنظیم بازار مرغ در کشور این قدر موضوع پیچیده ای است که دشمنان داخلی و خارجی کشور بتوانند به آن دامن بزنند ؟

انتقاد از مسئولان شرکت پشتیبانی امور دام

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ کشوربا انتقاد از عملکرد شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به عدم تحویل نهاده کنجاله سویا به تولیدکنندگان، گفت:  متاسفانه شرکت پشتیبانی امور دام از اردیبهشت ماه تاکنون 55 هزارتن نهاده کنجاله سویا که از سوی اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور خریداری و پول آن پرداخت شده است را در اختیار تولیدکنندگان نگذاشته است.

وی دربیان علت عدم پایبندی شرکت پشتیبانی امور دام در قبال تعهداتش به تولیدکنندگان مرغ گوشتی گفت: براساس قراردادی که برخی ازکشتارگاهها و همچنین عده ای دلال با شرکت پشتیبانی امور دام دارند، نهاده کنجاله سویا را از این شرکت دریافت کرده اند تا در قبال دریافت هرکیلوگرم گوشت مرغ از تولیدکنندگان 2.5 کیلوگرم نهاده کنجاله سویا رادراختیار آنها بگذارند و این موضوع دلیل عدم تحویل کنجاله سویا به اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور است.

به گفته این فعال حوزه صنعت پرورش مرغ کشور افرادی که با شرکت پشتیبانی امور دام قرارداد دارند باید هرکیلوگرم مرغ را به قیمت 4400 تومان از تولیدکننده خریداری و در مراکز میادین میوه و تره بار به قیمت 4700 تومان عرضه کنند.

مسئولان اقتصادی تصمیم درست بگیرند

دستگاه عریض و طویل وزارت صنعت، معدن و تجارت با سازمانهای وابسته به آن مانند سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و معاونت بازرگانی داخلی و شرکت پشتیبانی امور دام، واقعا نمی توانند موضوع ساده ای مانند به هم خوردن بازار مرغ و گوشت را کنترل کنند؟

جالب اینجاست که در جریان هدفمندسازی یارانه ها، بارها از سوی مسوولان اعلام شد که کالاهای اساسی به اندازه کافی ذخیره سازی شده تا جلوی هرگونه سوء استفاده در بازار آنها گرفته شود. آیا واقعا این ذخیره سازی کفاف چند ماه را هم نداد؟

دیگر این که وقتی در بازار کالایی مانند مرغ با ارزش بسیار پایین می توان چنین اقدامات خرابکارانه ای انجام داد و آن را به هم ریخت، اگر دشمنان قصد اخلال در بازار مسکن، ارز، خودرو، دارو و امثال آن را داشته باشند، مسوولان چه کاری خواهند کرد؟

و دست آخر این که وقتی مسوولان اقتصادی دولت توانایی کنترل بازار مرغ را ندارند، آیا می توان تمام تقصیر ها را به گردن تحریم انداخته ، و به این وسیله از نامدیریتی برخی مسئولان در این تلاطم های بازار چشم پوشید؟