کد خبر 136283
تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۷

یک متخصص پوست گفت : هر خال رنگی که در صورت یا بدن افراد ایجاد می شود نیاز به برداشتن ندارد و برداشتن آن به منظور زیبایی هم ممکن است نتیجه مطلوب مورد انتظار افراد حاصل نشود .

به گزارش مشرق، دکتر نیما صیرفی راد در مصاحبه با واحد مرکزی خبر : به جز مواردی که از نظر پزشکی باید خالی برداشته شود ،‌توصیه کلی ما این است دیگر خال ها برداشته نشود چرا که حتی اگر جای خال به صورت گوشت اضافه باقی نماند اثر مانند یک خط باریک یا فرورفتگی در جای خال باقی می ماند و می توانند برای فرد راضی کننده نباشد.

وی گفت : اگر تغییراتی در اندازه ، رنگ یا شکل خالی ایجاد شد باید آن خال برداشته شود و اگر خون ریزی در خال ،‌ تغییر حس در آن و خارش ، سوزش و التهاب در اطراف آن ایجاد شود نیز باید علت آن بررسی شود .



این متخصص پوست افزود: بنا بر منابع مختلف ‌اگر اندازه خالی 6یا 7 میلیمتر و یا بیشتر باشد باید برداشته شود و این امر درباره خال هایی با حاشیه نامنظم و چند رنگ نیز صادق است .
صیرفی راد با تأکید بر اینکه اگر پزشکی توصیه به برداشتن یک خال می کند ، الزاما به منظور بد خیم بودن خال نیست ، افزود : از میان 10 تا30 خالی که برداشته می شود ، شاید یکی از آنها بدخیم باشد .

وی همچنین گفت : اگریک خال به روش جراحی ، اصولی و تا عمق خال برداشته شده باشد ، احتمال عود مجدد آن وجود ندارد و احتمال عود آن در روش هایی چون سوزاندن و استفاده از لیزر برای برداشتن خال ، بیشتر است .این متخصص پوست تصریح کرد : اگر خالی بعد از برداشته شدن عود کرد ،‌ باید با روش جراحی برداشته و بررسی شود .

صیرفی راد با بیان اینکه خال های قرمز رنگی که در برخی افراد ایجاد می شود مربوط به ضایعات عروقی است ، گفت : در بسیاری موارد نیازی به برداشتن این خال ها نیست و فقط اگر خونریزی این خال ها مشکلاتی ایجاد کند باید این کار را انجام داد .وی افزود : علاوه بر پزشکان پوست ، جراحان در برداشتن خال مهارت دارند و پزشکان عمومی نیز در برخی موارد می توانند اقدام به این کار کنند.