به گزارش مشرق، سعید رضا کریمیان فرماندار چرداول با اشاره به انفجار مهیب صبح امروز که توام با لرزش زمین در سرابله حادث شد اظهار داشت: نفجار مهیب صبح امروز که توام با لرزش زمین در سرابله ناشی از حرکت و فعل و انفعالات صفحات و لایههای زیرین زمین است.
وی با اعلام آماده باش نیروهای امدادی در منطقه و تشکیل ستاد بحران و پیش بینی اتفاقات ناشی از حادثه گفت: تاکنون هیچ مرجعی وقوع زمین لرزه را در این شهر گزارش نکرده اما در سنوات گذشته نیز چنین صداهایی در شهرستان چرداول شنیده شده و موجب ترس و اضطراب شهروندان شده و این انفجارات هرچند توسط تیمهای ارزیاب زمین شناسی و موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفته است.
کریمیان در بیان نتیجه اقدامات انجام شده توسط زمین شناسان و کارشناسان موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به این نکته اکتفا کرد و گفت: محققان معتقدند که انفجار مهیب این منظقه ناشی از حرکت و فعل و انفعالات صفحات و لایه های زیرین زمین است.
فرماندار چرداول به سابقه این انفجار و صداهای مهیب که در عمق زمین شهروندان را دل نگران و مضطرب کرده است گفت: سابقه این صداها از زمان پس از زلزله سال ۹۶ سرپل ذهاب به بعد است.
علیرضا شهیدی سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در تاریخ ۱۴اردیبهشت ۱۳۹۸ علت صداهای مهیب در شهرستان چرداول را ناشی از خزش زمین به صورت زمین لرزه در دامنه تاقدیس دانست و گفت: صدای به گوش رسیده در سرابله مشابه به سایش دو سنگ آسیاب به نظر میرسد که خود می تواند نتیجه خزش زمین به صورت زمین لغزه در دامنه تاقدیس لانه باشد.
وی خاطر نشان کرد: این خزش به صورت حرکت آرام لایههای آهکی سازند آسماری بر روی بخشهای مارنی این سازند در حال روی دادن است و به لحاظ مخاطرات ، این پدیده زمین شناختی برای مردم شهر سرابله به عنوان تهدید فوری تلقی نمیگردد.
سلام امینی از نمایندگان وقت استان ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز در نشست علنی نوبت عصر سه شنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸مجلس شورای اسلامی خواهان رسیدگی به موضوع شد و گفت: پس از گذشت یک سال و شش ماه از زمین لرزه سرپل ذهاب که در استان ایلام نیز احساس شد ، صداهای عجیب شهر سرابله موجب رعب و وحشت مردم این منطقه شده است بنابراین از وزرای کشور و علوم، تحقیقات و فناوری میخواهم که به صورت جدی این مورد را بررسی کرده و برای آن علاجی بیابند.
با این وصف و علی رغم سابقه طولانی این اتفاق و تکرار آن هر سال این اتفاق تکرار و کاهاً ۵ الی ۶ ماه این صداها به صورت شبانه آسایش مردم را بر هم می زند و مسئولان در موقع حادث شدن انفجار به بررسی موقت موضوع می پردازند و سپس این اتفاق به فراموشی سپرده میشود تا انفجار و حادثه دیگر و اخبار مجدد از این دست که امید است مسئولان صداهای مهیب را مورد واکاوری کارشناسی قرار دهند چرا که هرچند به گفته علیرضا شهیدی سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در کوتاه مدت خطر فوری برای منطقه نیست اما در آینده می توان به خطرناک بودن موضوع فکر کرد و از طرفی گذشت ۴ سال از ایجاد این صداها بنظر می رسد "زمان خطر فوری" به سر آمده باشد و برای آن چاره ای اندیشیده شود.
جالب توجه آن که اتفاق امروز صبح که مردم را ساکن کوچه و خیابانها و سکنی در پارک و فضای باز کرده است تا کنون مورد توجه و بررسی هیچ مقامی در استان ایلام واقع نشده است و صرفا فرماندار شهرستان آن هم در حد "اتفاق خاصی نیفتاده است" پاسخگوی رسانهها است.