به گزارش مشرق، «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس در جلسه عصر سهشنبه پارلمان بابت نقض قوانین محدودکننده دوره اوج شیوع ویروس کرونا عذرخواهی کرد اما از موج انتقادات در امان نماند.
جانسون پس از دریافت نامه جریمه رسمی بابت نقض قوانین محدودکننده کرونا از سوی پلیس انگلیس، مجبور شد در جلسه پارلمان عذرخواهی کند.
نخستوزیر انگلیس از یک سو قوانین سختگیرانهای را برای شهروندان وضع کرده و از سوی دیگر در چندین مهمانی از جمله جشن تولدش حاضر شده بود. لو رفتن حضور جانسون و اعضای دولتش در این مهمانیها به رسوایی «پارتیگیت» معروف شده است.
با این وجود، جانسون در جلسه روز سهشنبه پارلمان ادعا کرد خبر نداشته حضورش در این مهمانیها، نقض قوانین محدودکننده کرونایی محسوب میشدند.
«کر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس در واکنشی تند، جانسون را بیصداقتی متهم کرد و گفت، نخستوزیر انگلیس «احترامی برای فداکاریهای جامعه بریتانیا قائل نبوده است».
استارمر همچنین نخستوزیر انگلیس را «مردی بیشرم» توصیف کرد و به راه افتادن تحقیقاتی درباره دروغگویی جانسون را خواستار شد.
در این میان حتی «مارک هارپر» قانونگذار همحزبی جانسون نیز پس از عذرخواهی او در جلسه پارلمان گفت: «دیگر فکر نمیکنم که او لیاقت دفتر [نخستوزیری] را داشته باشد».
این قانونگذار محافظهکار افزود، جانسون قوانین را زیر پا گذاشته و حالا از افراد حاضر در نیمکتهای پارلمان میخواهد از تخلفاتش دفاع کنند.
نمایندگان مجلس عوام انگلیس روز پنجشنبه به لایحه معرفی شده از سوی حزب کارگر رأی خواهند داد که تحقیق درباره گمراه کردن پارلمان توسط جانسون را میسر خواهد کرد.
استارمر با اشاره به فداکاریهای کادر درمان و خانوادههای فراوانی که در انگلیس بابت شیوع کرونا داغدار شدهاند، خطاب به نمایندگان حزب محافظهکار گفت، باید فرصت را مغتنم بشمارند و از شر جانسون در حزبشان خلاص شوند.
جانسون برای منحرف کردن بحث پارلمان، مسئله بحران اوکراین را پیش کشید و گفت از این انتقادات به عنوان فرصتی برای بهبود عملکرد دولتش در حمایت از اوکراین استفاده خواهد کرد.
نخستوزیر انگلیس افزود، روز سهشنبه با سران کشورهای مختلف از جمله آمریکا و فرانسه، مسائل مربوط به اوکراین را به بحث گذاشته است.
پس از برگزاری جلسه پارلمان، «اندرو مار» تحلیلگر مسائل سیاسی در انگلیس با حضور در رادیو «البیسی» گفت، جانسون اولین نخستوزیر انگلیس است که قوانینی که خودش وضع کرده را زیر پا گذاشته است اما محافظهکاران در پارلمان اراده یا قصد برکناری او را ندارند.
این تحلیلگر انگلیسی افزود: «آنها (قانونگذاران)، انواع بهانهها و توجیحات را گفتند و شنیدند. فکر میکنم آنها اشتباه بزرگی مرتکب شدهاند و رأیدهندگان انگلیسی، قانونشکنیهای خانه شماره ۱۰ در زمان شیوع کرونا را در حافظه خود نگه خواهند داشت و محافظهکاران به رهبری جانسون را تنبیه خواهند کرد».
از سوی دیگر، پس از مطرح شدن بحث تحقیق درباره دروغگویی جانسون به پارلمان، روزنامه «میرِر» نوشت، جانسون قصد دارد به قانونگذاران همحزبی خود دستور دهد مانع از انجام این تحقیقات شوند.
روزنامه میرر به نقل از یکی از وزرای جانسون نوشت، دولت انگلیس با انجام این تحقیقات مخالف است و در حال حاضر تحقیقات دیگری درباره دولت در حال انجام است که ابتدا باید به آنها رسیدگی شود.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، ناظمان حزب محافظهکار هنوز تصمیمی در قبال رأیگیری روز پنجشنبه نگرفتهاند اما به گفته یک مقام ارشد حزب کارگر «هر نماینده محافظهکاری که به ممانعت از این تحقیقات رأی دهد، به لاپوشانی رأی داده است».
درصورت تصویب این لایحه، کمیته منتخب پارلمان انگلیس اسناد و شواهد بهدست آمده که به جریمه جانسون و اطرافیانش توسط پلیس منجر شد را فراخوانده و درخصوص دروغگویی نخستوزیر درباره حضور در ۶ مهمانی متخلفانه تصمیمگیری خواهد کرد.