به گزارش مشرق، «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد از شورای امنیت این سازمان بابت ناتوانی در جلوگیری یا توقف جنگ در اوکراین انتقاد کرد.
گوترش که روز پنجشنبه (۸ اردیبهشت/۲۸ فوریه) در کییف، پایتخت اوکراین حضور داشت این موضوع را «مایه تأسف، نومیدی و خشم بسیار» توصیف کرد.
بیشتر بخوانید:
آلمان همچنان بزرگترین خریدار نفت و گاز روسیه است +نقشه و تصاویر
او گفت: «اجازه بدهید صریح صحبت کنم. [شورای امنیت] نتوانست تمامی قدرتش را برای پیشگیری کردن از این جنگ و اتمام آن به کار بگیرد.»
وظیفه شورای امنیت سازمان ملل متحد که ۱۵ کشور عضو دارد به طور مشخص تضمین صلح و امنیت جهان است، اما دولت اوکراین از این شورا بابت ناتوانی در جلوگیری از حمله روسیه انتقاد کرده است.
روسیه یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت است و از حق وتو در این شورا برخوردار است.
گوترش این اظهارات را در کنفرانس خبری مشترک با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین بیان کرد. او گفت: «آقای رئیسجمهور من اینجا هستم تا به شما و مردم اوکراین بگویم که ما دست از تلاش نمیکشیم.»
گوترش، با وجود این، در بخشهای دیگری از اظهاراتش از عملکرد سازمان ملل دفاع کرد و گفت با وجود ناتوانی شورای امنیت، سازمان ملل اقدامات دیگری انجام داده است.
او مدعی شد: «مجموعه کارکنان ۱۴۰۰ نفری اوکراین در حال تلاش هستند تا برای اوکراین کمک، غذا، پول و سایر انواع حمایت فراهم کنند.»
روسیه از روز ۵ اسفند (۲۴ فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوریهای «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازیزدایی» از این کشور اعلام کرد.
روسیه همچنین اعلام کرده اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشههای موجود میان جداییخواهان و کییف حاصل شده بود عمل نکرده است.
اوکراین ساعاتی بعد از حمله روسیه اعلام کرد تمامی ارتباطات دیپلماتیک با این کشور را قطع کرده است. کشورهای غربی در واکنش به اقدام نظامی روسیه تا کنون در چندین نوبت تحریمهایی را علیه اکثر نهادهای مالی، بخش انرژی و نخبگان سیاسی مسکو اعلام کرده و از جمله ارتباط چند بانک این کشور با سامانه پیامرسان بانکی سوئیفت را قطع کردهاند.