به گزارش مشرق از "راشا تودی" وزیر خارجه ترکیه با این حال تصریح کرد که آنکارا به هرگونه حمله به یکی از اعضای ناتو پاسخ خواهد داد.
چاووش اوغلو پس از سفر به آمریکای لاتین اظهار داشت: موضع ناتو مشخص است و تصمیمی برای دخالت در جنگ اوکراین ندارد.
وزیر خارجه ترکیه افزود: در صورت کوچکترین حمله به هر متحد ناتو، ما به شکل مناسب پاسخ خواهیم داد.
اگرچه ناتو مستقیما در درگیری اوکراین حضور ندارد، اما کشورهای عضو آن سلاح و مهمات در اختیار دولت ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین قرار دادهاند.
آمریکا علاوه بر ارسال سلاح و مهمات، اقدام به اشتراک گذاری اطلاعات با کییف کرده است و نیروهای اوکراین در پایگاههای ناتو در اروپا آموزش میبینند.
سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه، ناتو را متهم کرد که "اساساً از طریق یک نیروی نیابتی و مسلح کردن آن با روسیه وارد جنگ شده است. "
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه پیش از این به بازیگران خارجی نسبت به مداخله در جنگ اوکراین هشدار داد و تهدید کرد که اگر امنیت روسیه به خطر افتد، مسکو "سریع و قاطع پاسخ خواهد داد. "
پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
واکنشها به اقدام روسیه در جنگ علیه روسیه همچنان ادامه دارد.