کد خبر 13707
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۴

اوج بارش ثور شمالي از 21 آبان ماه جاري به اوج بارش خود نزديک مي شود. تعداد شهابهاي اين بارش 50 شهاب در ساعت مي شود. <BR>

به گزارش مشرق به نقل از مهر، بارش شهابي ثوري بارش شهابي ساليانه اي است که بر اثر برخورد ذرات برجاي مانده از دنباله دار "انکه" با جو زمين پديد مي آيد. از آنجايي که نقطه نور باران اين بارش شهابي در صورت فلکي ثور قرار دارد، اخترشناسان سالها پيش آن را بارش شهابي ثوري ناميدند.
بارش ثور شمالي از 3 مهر ماه آغاز مي شود و تا 4 آذر ماه به اوج بارش مي رسد. تعداد شهابهاي اين بارش در ساعت ZHR 50 شهاب در ساعت و سرعت آن 29 کيلومتر بر ثانبه مي شود.
در مقايسه با اغلب بارشهاي شهابي که بازه فعاليتشان تنها چند روز است، بارش شهابي ثور طولاني ترين زمان شهاب باران را دارد به گونه اي که چند هفته طول مي کشد.
دانشمندان بر اين باور هستند که دنباله دار "انکه" و شهابهاي ثوري بقاياي دنباله دار بسيار بزرگي هستند که در حدود 20 تا 30 هزار سال پيش از هم پاشيده و به چند تکه بزرگتر و مقادير انبوهي از ماده ميان سياره اي تبديل شد. بخش بزرگي از اين مواد و قطعات حجيم هنوز در فضاي داخل منظومه شمسي جولان مي دهند و هرازگاهي در دام ميدان گرانشي زمين يا يکي ديگر از سيارات گرفتار مي شوند.