کد خبر 137168
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۸

کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان آران و بیدگل گفت: با توجه به تشدید دمای هوا و تکثیر و فعالیت کنه‌ها و احتمال بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که بیماری قابل انتقال به انسان و حیوان است باید نکات بهداشتی را رعایت کرد.

به گزارش مشرق، سمیرا خاتمی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به تشدید دمای هوا در روزهای اخیر و تکثیر و فعالیت کنه‌ها و احتمال بروز مواردی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که بیماری قابل انتقال به انسان و حیوان است و به لحاظ مخاطرات بالقوه این بیماری برای جمعیت انسانی، گروه‌های در معرض خطر از جمله بازرسان بهداشتی دامپزشکی، دامداران، قصابان، سلاخان، نقل و انتقال دهندگان دام باید نکات بهداشتی لازم را در این زمینه رعایت کنند.



وي خودداری از کشتار غیرمجاز دام،‌ خودداری از خرید گوشت فاقد مهر دامپزشکی و خودداری از نگهداری گوشت در خارج از یخچال را از جمله راه‌های پیشگیری ابتلا به این بیماری ذکر کرد و افزود: پرهیز از تماس غشاهای مخاطی بدن با خون و ترشحات دام، خودداری از عرضه و فروش فرآورده‌های دامی در حاشیه خیابان، استفاده از دستکش هنگام خردکردن گوشت، خودداری از قراردادن چاقو یا کارد در بین لب‌ها و شستشو و ضدعفونی دست‌ها، وسایل و البسه پس از کار روزانه از جمله مسائل بهداشتی می‌باشد که قصابان باید به آن توجه داشته باشند.

کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل در ادامه اطمینان از توجه به نبود خراش و جراحت پوستی پیش از آغاز کار، را از سوی قصابان لازم دانست و تاکید کرد: سمپاشی دامداری‌ها و دام‌ها به منظور مبارزه با انگل‌های خارجی خصوصاً کنه‌ها باید به صورت مرتب انجام گیرد.

خاتمي ادامه داد: گروه‌های در معرض خطر از جمله بازرسان بهداشتی دامپزشکی، دامداران، قصابان، سلاخان، نقل و انتقال دهندگان دام باید در صورت ایجاد هر گونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار سریع به مراکز درمانی مراجعه کنند و در صورت هر گونه جراحت و زخم در دست‌ها از کشتار دام و یا تماس با امحاء و احشاء دام بدون دستکش مناسب خودداری کنند.

وي در پایان خواستار شد: شهروندان درصورت خرید گوشت و جگر قبل از مصرف به مدت 24 یا 48 ساعت آن را در داخل یخچال نگهداری کنند.