به گزارش مشرق براساس گزارش روز سه شنبه مرکز ارتباطات و اطلاع رساني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها، 'حسن رحيم پور ازغدي' در جمع مجريان برگزاري کرسي هاي آزادانديشي در دانشگاه هاي کشور گفت: در حوزه هاي فکري و سياسي دسته بندي هاي صد در صد سفيد يا سياه وجود ندارد و تمييز اين دو از يکديگر در اين حوزه ها دشوار است.
به اعتقاد وي، در طول تاريخ، هيچ مکتبي به صورت صد در صد باطل و شرک آميز وجود ندارد چرا که مارکسيسم، فاشيسم و ليبراليسم همه باطل مطلق نيستند و با درهم تنيدن حق و باطل به هدف خود مي رسند.
رحيم پورازغدي خاطر نشان کرد که درهم تنيده شدن حق و باطل و منطق نما بودن و استفاده از شعارهاي زيبا يکي از راهکارهاي اين مکاتب است و هيچ باطلي وجود ندارد که از ادبيات حق استفاده نکرده باشد.
به گفته وي، افراد بي بصيرت از چنين مکاتبي بازي مي خورند و در طول تاريخ نمونه هاي بسياري همچون دوران مشروطه، رضاخان و حمله آمريکا به عراق به نام دموکراسي ديده مي شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح کرد که بحران انتخاب، حاصل فقر در تحليل است و آزاد انديشي بايد در چارچوب منطق و عقل باشد که اين موضوع در جوانان ما از اهميت بيشتري برخوردار است زيرا آنان تجربه کمتري داشته و از آسيب پذيري بيشتري برخوردارند.
وي تشخيص حقيقت را دغدغه اصلي مسوولان کشور در برگزاري کرسي هاي آزادانديشي عنوان کرد و گفت: کساني که در کرسي هاي آزاد انديشي حضور مي يابند اگر سواد کافي ندارند از موضع دين حرف نزنند و اساساً در کرسي ها حضور نيابند زيرا اين امر در اسلام نهي شده است.
رحيم پورازغدي، منطق، اخلاق و آزادي را سه شرط لازم در برگزاري کرسي هاي آزادانديشي دانست و گفت: نبود هريک اين عوامل، به مناظره لطمه مي زند و در اين صورت کرسي هاي آزاد انديشي ما به کشف حقيقت منجر نمي شود.
وي به دانشجويان هشدار داد در مناظرات، آزادي، نظم و ادب را رعايت کنند و درمورد داوران و استادان حاضر در کرسي ها نيز اظهار داشت: در روايات آمده که يک قاضي درصورتي که شرايط قضاوت نداشته باشد و حتي درست قضاوت کند جهنمي است، از اين رو اساتيد حاضر در مناظرات بايد دقت لازم را داشته باشند.
رحيم پور ازغدي تاکيد کرد: داور مناظره بايد به اندازه کافي اطلاعات داشته باشد تا بتواند پاسخگوي سووالات بي پاسخ در انتهاي مناظره باشد و قضاوت را به عهده حاضران بسپارد.
وي به گروه هاي معارف اسلامي در دانشگاه ها توصيه کرد مطالب روز کشور را در قالب بسته هايي آماده و سووالات اصلي هر بحث را براي برگزاري کرسي هاي آزادانديشي مشخص کنند تا با کمک مسوولان نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري و از طريق برگزاري جلسات با دست اندرکاران اين نهاد، مسائل را پخته کرده و آماده برگزاري مناظرات شوند.
به باور رحيم پور ازغدي، برگزاري دو کرسي بسيار خوب در سطح دانشگاه ها که در آن به سووالات دانشجويان پاسخ داده شود بهتر از برگزاري ده ها کرسي آزاد انديشي بدون پشتوانه فکري است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي توصيه کرد که دانشجويان، مباحث جلسات آزادانديشي را به سمت و سوي مجادلات سياسي نبرند زيرا اين نوع مباحث پاياني ندارد.
وي با اشاره به ضعف موجود در توزيع آراي انديشمندان معاصر گفت: متاسفانه نظرات و انديشه هاي بزرگاني همچون علامه طباطبايي، استاد مطهري، جوادي آملي و آيت الله مصباح يزدي در حال خاک خوردن هستند در حالي که کرسي هاي آزاد انديشي فرصتي مناسب براي بيان اين تفکرات است.
وي داوري منصفانه، ايجاد احساس آزادي و دوري از بلاتکليفي جلسات مناظره را امري مهم دانست و بر رعايت آن تاکيد کرد.
برگزاري کرسي هاي آزادانديشي در دانشگاه ها از 16 آذر سال گذشته آغاز شده و تاکنون بيش از 300 کرسي با موضوعات مختلف در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي کشور برگزار شده است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاکيد بر لزوم برگزاري کرسي هاي آزاد انديشي در دانشگاهها، اين جلسات را سبب تفکيک حق از باطل دانست.