کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه نخستین گام دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برداشته شد، گفت: اقدام دولت سیزدهم مبنی بر حذف ارز ترجیحی شجاعانه بود، در حالی که دولت قبل جرات اجرای این تصمیم را نداشت.

به گزارش مشرق، «نوید خاندوزی» امروز (پنجشنبه) به حذف ارز ترجیحی و نیز اثر مثبت آن بر اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: قبل از هر اتفاقی باید این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد که استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی در چه فضایی ایجاد شد.

وی اظهار داشت: مسوولان دولت قبل به دنبال این بودند تا نشان دهند که اثر تحریم‌ها کم است و نمی‌تواند چندان بر اقتصاد ایران اثرگذار باشد که این امر باعث شد تا دولت وقت در آن برهه چنین تصمیم غیرمنطقی اتخاذ کند.

خاندوزی تاکید کرد: به‌طور کلی هر نوع سیاست چند نرخی در سیستم اقتصاد کشور می‌تواند موجب تبعات سنگین برای اقتصاد کشور شود و به مراتب فساد و نیز ناکارآمدی را به همراه خواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان‌کرد: به نظر می‌رسد یکی از مزیت‌های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، کوتاهی دست دلالان از کالاهایی است که این ارز به آنها اختصاص داده می‌شد.

وی بیان‌داشت: ارز ۴۲۰۰ تومانی به انواع کالاهای وارداتی که به نوعی کالاهای مورد نیاز مردم است و به امنیت غذایی و دارویی کشور مربوط می‌شود تخصیص داده شد، اما در عمل هیچ اتفاق مثبتی رخ نداد و کنترلی در تورم کشور شاهد نبودیم.

تبعات استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی در اقتصاد کشور

خاندوزی به تبعات استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی اشاره کرد و گفت: مهم ترین تبعات این اتفاق، پایین نگه داشتن و مصنوعی بودن قیمت محصولات بود که منجر به افزایش قاچاق در برخی از اقلام، افزایش مصرف و کاهش عرضه در بازار این کالاها شد.

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است: هدفی که دولت قبل به دنبال آن بود تا به نفع اقشار آسیب پذیر کشور باشد محقق نشد.

وی افزود: از مدت ها قبل اقدامات لازم در زمینه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اتخاذ شد اما هیچگاه مسوولان جرأت اجرایی کردن آن را نداشتند؛ این در حالی است که اکنون این تصمیم توسط مسوولان حاضر در دولت فعلی به مرحله اجرا رسیده است.

تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر معاملات بازار سرمایه

خاندوزی به تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر روند معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار داشت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به‌طور حتم منجر به شفاف شدن، تک نرخی شدن، حرکت دولت به سمت اقتصاد آزاد و دوری از اقتصاد دستوری خواهد شد که این امر کمک زیادی را به روند معاملات بازار سرمایه دارد و نخستین گام مثبت در مسیر این بازار خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه‌داد: این اقدام مثبت دولت سیزدهم در صنایعی مانند صنعت غذایی و دارویی با تاثیر مستقیم و مثبتی همراه می شود.

وی اظهار داشت: طبق تجربیات به دست آمده، بازار همیشه ابتدا نسبت به آزادسازی‌ها شوکی را متحمل می‌شود اما بعد از مدتی استقبال خوبی از این نوع اقدامات داشته و حرکت خوبی در معاملات سهام شرکت‌ها به وجود آمده است.

منبع: ایرنا