به گزارش مشرق، «دبا هالند» وزیر کشور آمریکا از کشف گور دسته جمعی در ۵۳ مدرسه شبانه روزی محل نگهداری بومیان این کشور خبر داده است. اظهارات هالند در خصوص کشف این گورهای دستهجمعی صراحتا سیستماتیک بودن این جنایات تاریخی را تایید میکند.
«برایان نیولند» معاون وزیر کشور آمریکا نیز اعلام کرده که سیستم مدارس شبانه روزی، بخشی از سیاست دوجانبه آمریکا برای خلع ید بومیان از سرزمین هایشان و همسان سازی اجباری آنها با شرایط تحمیلی مهاجرین به این سرزمین بوده است.
بر مبنای اسناد تاریخی ۴۰۸ مدرسه شبانه روزی فدرال در ۳۷ ایالت آمریکا وجود داشته است. از این میان ۲۱ مدرسه در آلاسکا و ۷ مدرسه در هاوایی مستقر بوده که بیشتر کودکان بومی در آنها نگهداری میشدهاند. در مدارس شبانه روزی فدرال آمریکا استفاده از زبانهای بومی ممنوع بوده و آنان را به انجام رفتار سفیدپوستان وادار میکرند.
پیش از این نیز کشف گورهای دسته جمعی بومیان در کانادا منجر به اعتراض نهادهای مدنی در جهان شده بود. در کانادا تاکنون بیش از ۱۲۰۰ گور در سال جاری کشف شده است.
گروهی از بومیان کانادا اعلام کردهاند که طبق تحقیقات و بررسی های اولیه، ۹۳ گور دسته جمعی احتمالی در اطراف محل یک مدرسه شبانه روزی تحت مدیریت کلیسا در استان «بریتیش کلمبیا» کشف شده است.
کشف گورهای جمعی کودکان بومی یادآور فصل تاریکی از تاریخ کانادا است که طی آن، دولت این کشور کودکان را از خانوادهشان جدا میکرد و آنها را به مدارس شبانه روزی وابسته به کلیساهای کاتولیک میفرستاد.
گزارشهای متعددی درباره سوءاستفاده از این کودکان منتشر شده و اسناد موجود نشان میدهد دانشآموزان این مدارس در معرض شیوع سرخک، سل و آنفلوانزا قرار داشتهاند.
شاید در نگاه اول چنین به نظر برسد که رفتارهای ضد نژادی دولتهای غربی صرفا واقعیتهای تاریخی مرتبط به گذشته بودهاند اما نگاهی به شیوهی برخورد این دولتها با سایر ملل در زمان حال نشان میدهد «نژاد پرستی» محصول نوعی اندیشه سیاسی و اجتماعی در غرب است که خود را برتر از سایر ملل تصور میکند.
بهرهگیری آمریکا و کانادا از تمام ظرفیتها برای تضعیف صاحبان واقعی سرزمینی که مهاجرین اروپایی آن را غصب کرده اند و در این مسیر حتی سو استفاده از کلیسا را نیز مباح دانسته اند، نشان میدهد این رفتار تنها یک رویکرد سیاسی نیست، بلکه دارای ریشههای فلسفی است. موضوعی که در افکار بسیاری از نخبگان غرب مدرن مانند «دوگوبینو» و «چمبرلین» قابل مشاهده است. تفکراتی که پس از وقوع جنگ اوکراین و برخورد رسانههای غربی با مهاجران غیراوکراینی نیز قابل مشاهده است.
هرچند این دولتها به واسطه تسلط کامل و از بین بردن نظام اجتماعی بومیان قاره آمریکا دست از فشار بر آنان برداشتهاند اما نگرش نژادپرستانه آنها همچنان در خصوص آسیاییها، مسلمانان، مردم اروپای شرقی و مهاجران مشاهده میشود.
استفاده از تحریمهای یکجانبه و ضد انسانی علیه سایر ملل، برخوردهای ضد نژادی و طرح ادعاهای حقوق بشری علیه ملتها بخشی از رفتارهای ضد نژادی غرب در دنیای معاصر است.
جالب اینکه غرب اهداف نژادپرستانه خود را با بهانههای حقوق بشری توجیه میکند. با این وصف میتوان گفت نهتنها رفتار غرب از دوران نژادپرستی علیه بومیان آمریکا تاکنون هیچ تغییر بنیادی نداشته، بلکه به سلاحهای جدیدی مانند «حقوق بشر» و «تحریم» نیز مسلح شده است.