کد خبر 1375
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۴

اسفنديار رحيم مشايي در تازه ترين سخنراني خود، انسان را "حيوان مؤلف" خواند و ابراز عقيده کرد: «اگر کتابت نبود مفهوم "نحن لحافظون" در آيه قرآني معنا نداشت.»

به گزارش مشرق به نقل از ايبنا، اسفنديار رحيم مشايي، در اين جشن که عصر ديروز، شنبه در سالن همايش‌هاي بين‌المللي صدا و سيما برگزار شد، هدف از راه‌اندازي کارگروه کتاب را اهتمام به فرهنگ عنوان کرد و گفت: هر مطالعه حتي خواندن داستان ساده يک آغاز براي توسعه دانايي و ارزش‌هاي فرهنگي است.

رئيس دفتر رياست جمهوري با بيان اين مطلب که تمام ارزش‌هاي انساني در سايه معرفت حاصل مي‌شود، تصريح کرد: بدون معرفت، حکمت آفرينش محقق نمي‌شود. با معرفت مي‌توان مراتب انساني را يکي پس از ديگري طي کرد و تمدن، مدنيت و برخورداري از رفتارهاي انساني مناسب تنها در سايه علم تحقق مي‌يابد.

رحيم مشايي بر نقش بي‌بديل کتاب در نشر علم تاکيد کرد و افزود: کتاب تنها رسانه‌اي است که نه‌تنها در انتقال دانش بلکه در صيانت از آن نيز نقش بي‌بديل دارد. کتاب تنها رسانه‌اي است که خود را تحميل نمي‌کند و در معرض قضاوت قرار مي‌دهد.

وي با اشاره به قرآن مجيد به عنوان معجزه پيامبر اسلام(ص) ابراز عقيده کرد: اگر کتابت نبود مفهوم «نحن لحافظون» در آيه قرآني معنا نداشت. فرهنگ و تمدن جديد نيز مديون کتاب است.

اين در حالي است که آنچه در آيه مورد اشاره مشايي آمده "إنا له لحافظون" است نه "نحن لحافظون".

مشايي در ادامه خاطرنشان کرد: انتظار تعالي در جامعه‌اي که در آن کتاب بي‌ارزش باشد، قريب به ذهن نيست چرا که کتاب معيار تعالي جوامع است.

وي از انسان به عنوان حيوان مؤلف ياد کرد و گفت: جريان کتاب و کتابداري ظاهراً مانند رودي خاموش و در عين حال عميق و پر انرژي است.

رحيم مشايي همچنين با تأکيد بر اين‌که بايد ديدي بين‌المللي به حوزه کتاب داشته باشيم، افزود: اکنون در صحنه بين‌الملل با افزايش ترجمه و عدم عرضه تمام ظرفيت‌هاي نشر کشور روبروييم. در عين حال ممانعت از ترجمه نادرست و غير ممکن است.

وي گفت: کتابت و انتشار، به زايش فکري و توليد علم در کشور مي‌انجامد.