به گزارش مشرق، محمد مخبر روز یکشنبه در نشست ستاد ویژه رفع موانع، تقویت و توسعه شرکت های دانش بنیان با محوریت وزارت نیرو که با حضور وزیر نیرو و معاون علمی و فناوری رییس جمهور برگزار شد، گفت: بهرهگیری از تجهیزات و دستگاههای قدیمی در نیروگاهها و همچنین اتلاف انرژی در بخش مصارف خانگی و صنعتی باعث شده تا چند برابر نیاز، برق در کشور تولید شود که با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان میتوان در مسیر بهینهسازی تولید و مصرف انرژی در کشور و همچنین جلوگیری از خاموشیها و قطعی برق در ساعات اوج مصرف حرکت کرد.
وی خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم در بحث خدمات و تجهیزات و نیروگاهها و همچنین نحوه مصرف برق در کشور در مسیر دانش بنیان حرکت کنیم در سالهای آینده نیازی به ساخت نیروگاههای جدید برق نخواهیم داشت و در عین بالا رفتن راندمان، کسریها در منازل، کارخانههای بزرگ و بخش کشاورزی را جبران خواهد کرد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین کاهش قیمت تمام شده و صرفه جویی در زمان و بهبود کیفیت خدمات را از مزایای بهرهگیری از شرکتهای دانش بنیان در صنعت آب و برق کشور برشمرد و گفت: بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان نیاز به یک تغییر ریل در کشور به ویژه در بخشها و وزارت خانههای فنی و خدماتی دارد.
مخبر در ادامه از معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خواست تا پس از مشخص کردن وظایف و تکالیف وزارتخانههای مختلف در راستای دانش بنیانسازی، یک برنامه اجرایی با برنامهریزی زمانبندی شده و گزارش از اقدام ها و فعالیتهای دولت در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دانش بنیان تهیه کند.
باید با اصلاحات ساختاری در جهت حکمرانی شرکتهای دانش بنیان در حوزه آب و برق گام برداریم
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به برخی الزامات مورد نیاز برای حضور قویتر شرکتهای دانش بنیان در حوزه انرژی کشور، تصریح کرد: باید با اصلاحات ساختاری در جهت حکمرانی شرکتهای دانش بنیان در حوزه آب و برق گام برداریم که پس از دستیابی به این مهم، وزارتخانه نیرو میتواند به الگویی برای سایر بخش های دولت تبدیل شود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها بر بکارگیری شرکتهای دانش بنیان در حوزه توزیع اقلام و کالاهای اساسی به منظور کاهش قیمت تمام شده مصرف کننده تاکید کرد.
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو نیز در این جلسه گفت: با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور ریل گذاری فعالیتهای وزارتخانه نیرو برای سالهای آتی در راستای بهره گیری از ظرفیت های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان و بصورت یک برنامه مستمر تهیه شده است.
وی با بیان اینکه با همکاری وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فعالیت مجموعه شرکتهای دانش بنیان در صنعت آب و برق به صورت چشمگیری افزایش داشته است، تصریح کرد: با این اقدام ها علاوه بر ایجاد کسب و کارهای نوین، نرخ اشتغال زایی و رشد اقتصادی کشور افزایش می یابد.
وزیر نیرو با اشاره به اثرات حضور شرکتهای دانش بنیان در صنعت آب و برق و جلوگیری از اتلاف انرژی در کشور افزود: با همکاری مجموعه شرکتهای دانش بنیان در زمینه ساخت و تغییرات در کولرهای آبی میتوان تا ۵۰ درصد مصرف برق و ۳۰ درصد مصرف آب و در مجموع شش هزار مگاوات کاهش و شش میلیارد دلار صرفه جویی اقتصادی داشت.
در این جلسه گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از چگونگی اجرای رویکردهای تحولی و اهداف اصلی برنامه توسعه دانش بنیان در حوزه توسعه زیست بوم نوآوری و کارآفرینی، بومی سازی حلقههای استراتژیک و ایجاد تقاضا برای شرکت های موجود و همچنین شکل دهی به پارادایمهای نوآورانه و حمایت از پروژه های پرچم دار ملی در صنعت آب و برق ارایه شد.
از جمله موارد و رویکردهای مهم توسعه دانش بنیان در صنعت آب و برق میتوان به راه اندازی پارک علم و فناوری نیرو، تقویت و توسعه نهاد تخصصی مالی در صنعت آب و برق، راه اندازی کارخانجات نوآوری، راه اندازی شتاب دهندهها و تقویت واحدهای تحقیق و توسعه، کانون های منطقه ای زیست بوم نوآوری نیرو، واگذاری حق بهره برداری از نتایج فعالیت های تحقیقاتی، استفاده از ظرفیت های دانشگاه ها، حمایت از توسعه فناوری و بازارسازی محصولات دانش بنیان، بهینه سازی آب، انرژی و محیط زیست، طرح های پیشران صنعت آب و برق، دانش بنیان کردن وزارت نیرو و مشارکت و حمایت وزارت نیرو از فعالیت های دانش بنیان اشاره کرد.