کد خبر 1376874
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۲:۰۳

یک سناتور روس اعلام کرد صدها نیروی هنگ آزوف ارتش اوکراین و نیروهای جدایی طلب این کشور که تسلیم نیروهای روسیه شده‌اند، باید اعدام شوند.

به گزارش مشرق از الجزیره، آندره کلیچاس سناتور روس در کانال تلگرامی خود نوشت: تمام نازی‌های مدرن از هنگ آزوف باید به خاطر جنایتی‌هایی که در دونتسک و لوهانسک انجام داده‌اند، محاکمه شوند.

وی افزود: این افراد باید با توجه به قوانین جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک محاکمه شوند. 

در قوانین روسیه حکم اعدام وجود ندارد اما جمهوری‌های مردمی لوهانسک و دونتسک بر اساس قانون جوزف استالین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در زمان جنگ جهانی دوم اداره می‌شوند که در آن اعدام برای تعدادی از جرایم درنظر گرفته شده است. 

کرملین بارها اعلام کرده است که هنگ آزوف شامل نژادپرستان سفیدپوست و حامیان نازی در دوران مدرن می‌شود. 

روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که در دو روز گذشته در مجموع ۹۵۹ نیروی اوکراینی از جمله ۸۰ مجروح از پناهگاه‌ها و تونل‌های زیر کارخانه فولاد آزوفستال در ماریوپل خارج شده و خود را تسلیم کرده‌اند. 

وزارت دفاع روسیه گفت ۶۹۴ جنگجوی اوکراینی - از جمله اعضای هنگ آزوف - در ۲۴ ساعت گذشته تسلیم شده‌اند که ۲۹ نفر آن‌ها مجروح شده‌اند. 

ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین بامداد سه‌شنبه در بیانیه‌ای تأیید کرد، نیروهای نظامی این کشور که در کارخانه فولاد آزوفستال در ماریوپل مستقر بودند، پس از ۸۲ روز مقاومت از این کارخانه خارج شده‌اند. 

در این بیانیه آمده است: پادگان "ماریوپل" ماموریت خود را به پایان رساند. بالاترین فرماندهی نظامی اوکراین به فرماندهان واحدهای مستقر در آزوفستال دستور داده است تا جان سربازان را نجات دهند. 

کی‌یف اعلام کرده است که سربازان در این کارخانه به نیروهای روسیه اجازه دسترسی به مناطق دونتسک و زاپورژیا را نداده است. 

منابع روس تخمین می‌زنند که حدود ۲ هزار و ۲۰۰ نفر از جمله غیرنظامیان در زیر زمین‌های این کارخانه گرفتار شده بودند. 

پس از خروج کامل نیروهای اوکراین از این کارخانه، نیروهای روسیه به طور کامل کنترل ماریوپل را به دست خواهند گرفت. 

پوتین ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.  

رئیس جمهور روسیه سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

جنگ در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

منبع: ایرنا