کد خبر 1382737
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۳۰

باستان‌شناسان بقایای شهر باستانی تمدن «مایا»‌ مربوط به سال ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلادی را در محل ساخت و ساز یک پارک صنعتی در کشور مکزیک کشف کردند!

به گزارش مشرق، باستان‌شناسان ویرانه‌های شهر مربوط به تمدن "مایاها" که مملو از کاخ، اهرام و میدان است را در محل ساخت‌وساز پارک صنعتی در نزدیکی شهر «مریدا» در شبه جزیره «یوکاتان» واقع در کشور مکزیک کشف کردند.

به گفته باستان‌شناسان، این مکان که Xiol  نام دارد، دارای ویژگی‌هایی منطبق با سبک معماری "پوک" مایا است که عمدتاً این نوع معماری در شبه جزیره یوکاتان رایج است اما در نزدیکی شهر مریدا این نوع از معماری به نوبه خود نادر است.

"کارلوس پرازا" یکی از باستان‌شناسانی که ئولویت رهبری کاوش‌های این شهر را بر عهده دارد، در این باره گفت: شواهد حاکی از این است که این شهر از سال ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلادی مورد استفاده قرار گرفته باشد که گمان میرود بیش از  ۴۰۰۰ نفر در این مکان زندگی می‌کردند.

وی همچنین معتقد است: در این شهر مردمی از طبقات مختلف اجتماعی زندگی می‌کردند؛ کاهن و کاتبان در این کاخ‌های باشکوه و مردم عادی در بناهای کوچک زندگی می‌کردند.

محققان همچنین در مجاورت این شهر، محل دفن بزرگسالان و کودکانی را یافتند که به همراه ابزارهای سنگی، هدایا و سایر وسایل دیگر دفن شده بودند.

علاوه بر آن نیز باستان‌شناسان با کشف بقایای حیات دریایی در این منطقه به این نتیجه رسیدند که ساکنان آن علاوه بر استفاده از محصولات کشاورزی، رژیم غذایی مبتنی بر غذاهای دریایی داشتند.

این شهر باستانی پس از شروع ساخت و ساز یک پارک صنعتی کشف شد که به گفته مالکان این زمین، گرچه در این منطقه بقایای باستان‌شناسی مهمی کشف شده است اما ساخت‌وساز پارک صنعتی همچنان ادامه خواهد داشت.

پرزا معتقد است که هر چند گسترش فضای شهری باعث نابودی بسیاری از بقایای باستان‌شناسی در این منطقه شده است اما به هر حال کشف چنین محوطه‌ای که با گذشت چند هزار سال به خوبی حفظ شده است شگفت‌انگیز و تعجب‌آور است.

منبع: تسنیم