کد خبر 1386006
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۸

یکی از کارکنان سابق وزارت دفاع آمریکا تصریح کرد، ایالات متحده و ناتو به دنبال صلح در اوکراین هستند زیرا می‌دانند که پیروزی ارتش روسیه در اوکراین، اجتناب‌ناپذیر است.

به گزارش مشرق، «دیوید تی پاین» یکی از کارکنان وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا تصریح کرده است که واشنگتن و کشورهای عضو ناتو به دنبال برقراری صلح در اوکراین هستند زیرا پیروزی نظامی روسیه در اوکراین اجتناب‌ناپذیر است.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، شبکه آمریکایی «سی ان ان» اوایل ماه ژوئن (اواسط خرداد ماه) فاش کرد که مقام‌های آمریکایی به طور مداوم با همتایان انگلیسی و اروپایی خود برای بحث درباره نحوه پایان دادن به درگیری‌های اوکراین از طریق گفت‌وگو دیدار و گفت‌وگو می‌کنند و اضافه کرد که کی‌یف مستقیماً در این مذاکرات مشارکت ندارد.

طبق گزارش ماه ژوئن سی ان ان، ‌پیشنهاداتی که در نشست‌های فوق مطرح می‌شود، شامل وضعیت غیرمتعهد اوکراین و توافق روسیه و اوکراین در خصوص آینده کریمه و دونباس بوده است.

پاین در این خصوص گفت: «من فکر می‌کنم که رئیس‌جمهور بین پایبندی به  صحبت‌های تبلیغاتی دولت خود در انظار عمومی مبنی بر این که سیاست رسمی آمریکا کمک به اوکراین برای پیروزی در جنگ علیه روسیه است و شرایط پشت صحنه که اعضای تیم امنیت ملی او هر هفته اگر نخواهیم بگوییم هر روز به وی می‌گویند که شانس پیروزی نظامی اوکراین بسیار اندک است، دچار تردید شده است».

طبق گفته پاین، مقاله سی ان ان نشان می‌دهد که دولت بایدن در پشت صحنه به دنبال برقراری صلح در اوکراین است به ویژه آن که در ماه مه، ایتالیا چارچوب چهار ماده‌ای ارائه کرد که شامل «تعهد اوکراین به بی‌طرفی در قبال ناتو در ازای برخی تضمین‌های امنیتی، و مذاکرات اوکراین و روسیه درباره آینده کریمه و منطقه دونباس» بود.

این مقام نظامی آمریکایی سابق ادامه داد: «ظاهراً، دولت بایدن تا اوایل ماه آوریل و زمانی که روسیه به طور یکجانبه نظامیان خود را از شمال اوکراین خارج کرد و به تلاش برای محاصره کی‌یف از شمال شرقی اوکراین پایان داد، از زلنسکی به طور خصوصی خواسته بود که درباره توافق صلح با روسیه وارد مذاکره شود ولی از زمان آوریل گمان می‌کردند که به نقطه عطف جنگ رسیده‌اند و بر این باور بودند که اوکراین توانسته ارتش روسیه را وادار به عقب‌نشینی کند و بنابراین ایالات متحده و انگلیس جرئت کردند که تا زلنسکی را تشویق کنند تا در مورد توافق صلح سازش با روسیه مذاکره نکند».

بر اساس این گزارش، پس از عقب‌نشینی روسیه، «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده در ۲۵ آوریل ادعا کرد که هدف ایالات متحده این است که روسیه را «تضعیف» کند تا دیگر توانایی انجام اقدامات نظامی در مقیاس وسیع را نداشته باشد.

در ماه می، بایدن لایحه‌ اعطای وام برای تسریع ارسال سلاح‌های مرگبار به کی‌یف و همچنین بسته کمک‌های نظامی ۴۰ میلیارد دلاری ارتش آمریکا به اوکراین را امضا کرد.

این گزارش با اشاره به این موارد ادامه داد، با این حال، در پی دستاوردهای تدریجی جمهوری خلق دونتسک و لوهانسک در دونباس، مقام‌های آمریکایی کمک کم فهمیدند که چشم‌انداز برقراری صلح در اوکراین به دیپلماسی بستگی دارد.

پاین سپس ادامه داد که در وهله اول تلاش آمریکا و ناتو برای برقراری صلح در آمریکا ناشی از رسیدن به این درک است که «خطرات احتمالی طولانی شدن جنگ با عرضه غیرضروری تسلیحات به کی‌یف بیشتر از مزایای احتمالی آن دارد».

وی سپس گفت که دومین مسئله این است که «دولت بایدن و رهبران ناتو به این نتیجه واضح رسیدند که روسیه در حال پیروزی در نبرد دونباس است و این که پیروزی ارتش روسیه در اوکراین امری غیرقابل اجتناب است».

این نظامی سابق آمریکایی سپس با اشاره به این موارد تصریح کرد: «فکر می‌کنم که این تحول امیدوارکننده‌ای برای صلح است که دولت بایدن تغییر به سوی یک موضع واقع‌بینانه‌تر را آغاز کرده است».

روسیه از روز ۵ اسفند (۲۴ فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوری‌های «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازی‌زدایی» از این کشور اعلام کرد.

در حالیکه مقام‌های روس از آغاز عملیات نظامی این کشور در اوکراین بارها اعلام کرده‌اند که به هیچ عنوان به دنبال اشغال اوکراین نیستند، برخی در کشورهای غربی مدعی شدند که مسکو اواخر  به دنبال الحاق بخش اعظمی از شرق اوکراین  به روسیه است.

کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده و همپیمانان این کشور از آغاز عملیات نظامی روسیه نه تنها اقدامی برای آرام کردن درگیری‌ها در اوکراین انجام ندادند بلکه تلاش کرده‌اند که با افزایش فشارهای اقتصادی، مسکو را در جامعه جهانی منزوی کنند.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه و برخی دیگر از مقام های ارشد این کشور تصریح کردند که با شروع جنگ اوکراین، ایالات متحده پروژه ضد روسی خود را آغاز کرده است و تلاش می‌کند تا از هر روشی برای شکست روسیه استفاده کند و احساسات ضدروسی را در سراسر جهان برانگیزاند.

منبع: فارس