آخرين طرح وي شامل طراحي دايناسورهاي رباتيك با استفاده از چاپگر سه بعدي است.در روش جديد ليزر مورد استفاده اين دانشمند بر روي سطح جمجمه تابانده ميشود. اين پرتو ميليونها نقاط دادهيي را جمعآوري كرده و آنها را به يك لپتاپ ميفرستد و سپس يك مدل سه بعدي از فسيل بر روي نمايشگر ظاهر ميشود.
وي از يك برنامه رايانهيي براي رديف كردن اسكنهاي چندگانه استفاده كرده است تا تصويري كامل از فسيل را به دست آورد، زيرا يك پرتو منفرد تصويري كامل از تمامي نواحي جمجمه ارائه نميدهد.
اين ديرينهشناس همچنين از يك برنامه رايانهيي ديگر براي شكل دادن دوباره جمجمه استفاده كرده است.
لاكووارا در نظر دارد هر فسيل مهمي را از اين طريق اسكن كند و نسخه ديجيتالي از تمامي نمونههاي اصلي حاضر در آزمايشگاه خود تهيه كند. اين مجموعه ديجيتالي بر اثر گذر زمان پوسيده نخواهد شد و نمونهها به صورت اشتباه جابجا نخواهند شد.
از طريق دادههاي ديجيتالي ديرينهشناسان در نقاط مختلف جهان قادر به بررسي و مطالعه قطعات فسيلي به طور همزمان خواهند بود و ميتوانند در تحليل و بررسي اين قطعات با يكديگر همكاري كنند.آنها همچنين ميتوانند فسيلهاي آسيبديده را تعمير و يا انيميشنهايي از آنها خلق كنند.
يكي از كاربردهاي مهم استفاده از داده ديجيتالي اين است كه دانشمندان ميتوانند آنها را به چاپگرهاي سه بعدي ارسال كرده و با تهيه پرينت دادهها را به المثنيهاي دنياي واقعي تبديل كنند.
محققان سپس ميتوانند از نسخههاي عيني استفاده كرده و نسخه اصلي را در شرايط بهتري نگهداري گنند.هدف لاكوورا براي استفاده از اين پرينتها ساختن رباتهاي دايناسور و بررسي چگونگي راه رفتن اين موجوات است.
جيمز تاناگورا يكي از دانشجويان لاكووارا در حال مطالعه چگونگي تقليد كردن از حركات طبيعي اين حيوانات در ربات است. وي بر روي خلق عضلات رباتيك براي اتصال به استخوانهاي سه بعدي پرينت شده توسط لاكوورا كار ميكند.
يكي از نخستين رباتهايي كه تاناگورا و استادش با همكاري يكديگر خواهند ساخت جوارح يك ساروپود بوده كه يكي از اعضاي خانواده بزرگ گياهخواران است. آنها جوارح را مقياسبندي كرده تا بتوانند داده ديجيتالي حاصل از اسكن ليزر را به دو يا سه درصد اندازه اصلي آن كاهش دهند زيرا استفاده از اندازه اصلي آنها غيرممكن است.
لاكوورا استخوانهاي جوارح در اشكال مختلف را در كنار هم قرار ميدهد و به دنبال كارآمدترين طرح از لحاظ انرژي ميگردد.به ادعاي خود اين دانشمند، وي به عبارتي در حال تكرار كردن فرايند تكامل است و اين عمل را با آزمودن دگرگونيهاي مختلف و مطالعه اين كه كدام مفيدتر هستند، انجام ميدهد.
اين محقق ميتواند چنين مطالعاتي را بر روي يك رايانه و با استفاده از برنامهيي براي تغيير دادن داده سه بعدي از يك اسكن ليزر انجام دهد.
چاپ سه بعدي از لحاظ زماني و هزينه مقرون به صرفه است و پيشبيني ميشود كه دانشمندان در آينده در سطح وسيعي از آن استفاده كنند.
اين شيوه به محققان كمك ميكند كه جايگاه استخوانهاي گم شده فسيلها را پر كنند. چاپگرهاي سه بعدي همچنين انجام مدلهاي آموزشي بر روي ميز يا نمايشهاي موزه را امكانپذير ميكند. يك مدل موزوي چاپي سه بعدي ميتواند براي اين كه واقعي به نظر برسد رنگآميزي شود و ديداركنندگان متوجه تفاوتها نخواهند شد.
كارشناسان اميدوارند روزي فرا برسد كه هر آزمايشگاهي توان دسترسي به اين فناوري هايتك را داشته باشد