به گزارش مشرق از پایگاه خبری لوپوئن (le point)، نوعی نور بیولوژیک ساخته شده که میتواند جایگزینی برای نور مصنوعی باشد. اگر به ماهیهای اعماق دریا علاقهمندید خوب است بدانید زیستتابی (bioluminescence، تولید و انتشار نور توسط موجودات زنده که در اثر واکنشهای شیمیایی در بدن آنها صورت میگیرد) میتواند برای شهرها روشنایی دائم و ملایمی را به ارمغان بیاورد.
طرح شاعرانه استفاده از ماهیهای اعماق دریا برای تأمین نور به فکر ساندرا رِی رسید. این طراح جوان از کالج طراحی اِسترَت ( l'école Strate) فارغالتحصیل شده است. او برای تبدیل این رویا به واقعیت، گلُوی (Glowee.com) را راهاندازی کرد تا در آنجا با استفاده از میکروارگانیسمهای (ریزاندامگان) آبی، مبلمان شهری و روشناییهایی را بسازد که مواد تولیدکننده نور از قبل در آنها تعبیه شده است.
او و همکارانش توانستهاند با استفاده از باکتریهای دریایی طبیعی زیستتاب، ماده اولیه زندهای را بسازند که بهآسانی در آزمایشگاه قابل کشت است. اساس کار آنها زیستفناوری (بیوتکنولوژی) است. آنها از این باکتریهای غیربیماریزا و غیرسمی برای تولید نور استفاده کردهاند. هنگامی که ماده اولیه ساخته میشود، آنها محصولاتی منطبق با آن میسازند تا بتوانند در آنها از نور مایع و بیولوژیک استفاده کنند. با استفاده از این روش، استفاده از منابع محدود و آلودگی کاهش مییابد.