کد خبر 138850
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۹

يك مطالعه جديد از سوي مجله پزشكي لانست نشان داد كه مردم عربستان سعودي در رده سوم تنبل‌ترين مردم جهان هستند و 3 / 68 درصد از بزرگسالان اين كشور كم‌تحركند.

به گزارش مشرق، ایسنا به نقل از شبكه خبري العربيه نوشت: اين در حاليست كه تنها بزرگسالان كشورهاي مالت و سوازيلند در اين زمينه پيش از عربستان سعودي در رده اول و دوم قرار دارند.

روزنامه عربستاني الوطن گزارش داد كه اخباري كه نخستين بار در روزنامه تايمز آو مالت انتشار پيدا كرده نشان‌ مي‌دهد كه كم‌تحركي منجر به بيماري‌هاي مرگبار مي‌شود.

بر اساس اين مطالعه، در كشور مالت مردم بيشتر از هر كجاي ديگر جهان بر اثر كم تحركي جان خود را از دست مي‌دهند و يك پنجم از همه مرگ‌هايي كه در اين كشور اتفاق مي‌افتد در ارتباط با كمبود فعاليت فيزيكي است كه عامل اصلي بيماري‌هاي عروق كرونر قلب است.

اين گزارش كه از اطلاعات سازمان بهداشت جهاني استفاده كرده عنوان مي‌دارد كه شيوه زندگي بدون تحرك هر ساله پنج ميليون نفر را در جهان مي‌كشد و خطر اين شيوه زندگي با خطر سيگار بر سلامتي برابري مي‌كند.

در عين حال دو تا سه نسل پيش مردم كشورهاي عربي حوزه خليج فارس براي كسب درآمد بر فعاليت‌هاي پرتحركي نظير ماهي‌گيري، چراي دام و شكار مرواريد در زير آب تكيه داشتند.

با توسعه صنعت نفت در كشورهاي حوزه خليج فارس شيوه زندگي مردمان اين كشورها تغيير چشم‌گيري پيدا كرده است.

درآمد نفت موجب شده هزاران تن از مردم اين كشورها به دنبال شغل‌هاي بي‌دغدغه‌ در نهادهاي دولتي باشند در حالي كه دولت درآمدهاي هنگفتي به آن‌ها مي‌دهد و يا با مزاياي بيكاري آن‌ها را تامين مي‌كند.

علاوه بر عربستان، كويت و امارات متحده عربي نيز در رده 10 كشوري هستند كه مردم آن‌ها از تنبلي رنج مي‌برند.

5 / 64 درصد از بزرگسالان كويت و 5 / 62 بزرگسالان امارات متحده عربي از كم تحركي رنج مي‌برند.

بنا به اعلام فدراسيون بين‌المللي ديابت، پنج كشور حوزه خليج فارس در رده 10 كشور داراي شيوع بالاي بيماري ديابت هستند و عربستان سعودي در جهان رده هفتم را دارد.

همچنين در انگليس و يونان نيز 17 و 2 / 4 درصد از مرگ‌هاي رخ داده در ارتباط با كم تحركي است و در آمريكا نيز اين ميزان 8 / 10 درصد است در حالي كه كشور مالت با داشتن 2 / 19 درصد از مرگ‌هاي مرتبط با كم تحركي در جهان در رده نخست قرار دارد.

بر اساس اين گزارش، كم تحركي كه منجر به 3 / 5 ميليون مرگ در جهان در سر سال مي‌شود از اين لحاظ با خطر سيگار برابري مي‌كند.