ادغام بانک تات با موسسات مالی و اعتباری آتی و صالحین هنوز هم در هاله ای از ابهام است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق، براساس مصوبه اسفندماه سال 90 شورای پول و اعتبار ،«بانک تات» قرار شد هشتمین بانک خصوصی کشور با دو موسسه مالی و اعتباری صالحین و آتی ادغام شده و بانک جدیدی با نام پیشنهادی «مردم» فعالیت خود را ادامه دهد.

پس از مدتی اما نام بانک جدید تغییر کرد و نام بانک آینده بر سر زبانها افتاد. با این وجود هیچ کدام از این سه موسسه به اولتیماتوم بانک مرکزی اعتنا نکردند و به فعالیت خود ادامه دادند.

حدود یک ماه پیش، بانک مرکزی در اطلاعیه ای اعلام کرد اگر تا 48 ساعت آینده بانک تات، تابلوی بانک آینده را جایگزین نکند، به طور کلی لغو امتیاز خواهد شد، اما بانک تات و دیگر موسسات ادغامی با نصب پارچه ای در برخی از شعبات به این اخطار واکنش نشان دادند .



در این میان دو موسسه دیگر همچنان به فعالیت خود ادامه دادند، به طوری که موسسه آتی به تبلیغات روزنامه ای روی آورد و موسسه صالحین هم به تبلیغات محیطی خود ادامه داد.

با این وجود برگزاری مجمع عمومی بانک تات باعث شد که توافق سهامداران این بانک با ادغام علنی شود، گرچه سازمان بورس اعلام کرد نهادی با عنوان بانک آینده نمی شناسد و از نظر آنها، همچنان بانک تات باقی است!

البته در حال حاضر این موسسات مالی واعتباری تابلوی بانک آینده را در سر برخی از این شعبات خود نصب کرده اند ،اما ظاهراً مشکل جدیدی برای مشتریان این بانک جدیدالتاسیس ایجاد شده است.

برخی از مشتریان بانک سابق تات یا دو مؤسسه آتی و صالحین از عدم پذیرش چک‌های منتشر شده توسط بانک تات یا حسابهای 2 مؤسسه دیگر در شعب بانک آینده خبر می دهند.

یکی از این افراد در همین باره می‌گوید: چکی که متعلق به بانک تات بود را به شعبه بانک آینده ارائه کردم که کارمند شعبه گفت: اطلاعات این چک و حساب در بانک وجود ندارد.

در واقع باید گفت که این سه نهاد مالی هنوز به یک بانک واحد تبدیل نشده است زیرا هیچ کدام حساب متعلق به موسسه دیگر را نمی‌پذیرند و علت آن را نبود اطلاعات عنوان می‌کنند.

اکنون مشکل دیگری به نام عدم یکپارچه‌سازی اطلاعات بانک‌های ادغامی به وجود آمده است و به نظر می‌رسد بانک مرکزی که برای تغییر نام این سه نهاد مالی به نام بانک آینده هشدارها و اولتیماتوم‌های پی‌در پی می‌داد، این بار هم باید برای یکپارچه‌سازی اطلاعات این سه موسسه ضرب‌الاجل تعیین کند.

در همین ارتباط حاشیه های برگزاری مجمع سالیانه بانک تات نیز در نوع خود جالب توجه بود که انصاری در پاسخ به دو نگرانی سهامداران گفت :بحث ادغام شاید 6 ماه شاید یکسال و شاید هم بیشتر طول بکشد اما سعی ما این است که در کمترین زمان نماد آن را بازگشایی کنیم و با توجه به اینکه سهام فقط باید در فرابورس معامله شود و زمان بازگشایی نماد هم مشخص نیست ،آن دسته از سهامداران نیازمند فروش سهام بانک تات از سه‌شنبه آینده به اداره سهام بانک تات مراجعه کنند تا زمینه انجام معاملات فراهم شود.




*مزایا و معایب ادغام بانک تات


رسول‌اف مدیر عامل بانک تات نیز در مجمع سالیانه با بیان اینکه ادغام دارای مزایا و معایبی است، خاطر نشان کرد: عیب ادغام بانک تات با دو مؤسسه این است که این بانک از شکل فعلی بیرون می‌آید اما در عوض تبدیل شدن به بانکی با حدود 650 شعبه یا نقطه دسترسی، ظهور بانکی بزرگ، ارزیابی دارایی‌ها به قیمت روز، امکان افزایش سرمایه و تبدیل به بانکی با سرمایه 600 تا مثلا 1500 میلیارد تومانی و همچنین برخورداری از مزیت‌های سرمایه بالای بانک‌ها از محسنات ادغام است.

وی در واکنش به نظر نماینده سازمان بورس هم گفت: ما هم همین نظرات را کتبی و شفاهی به بانک مرکزی گفته‌ایم که در جواب گفته‌اند ما خودمان با سازمان بورس هماهنگ می‌کنیم. برای همین باید اختیار ادغام را داشته باشیم تا مشکلی پیش نیاید.در این میان قرار است صورت جلسه مجامع بانک تات و دو مؤسسه دیگر به سازمان بورس ارسال تا بعد از طی مراحل ادغام بانک، زمینه صدور پذیره‌نویسی 25 درصد از سهام بانک جدید و همچنین برگزاری مجمع هیئت مؤسس و مدیرعامل انجام شود. بنابراین زمان ادغام و طی این مراحل ممکن است چند ماه طول بکشند.



موسسه صالحین نیز همچنان تبلیغات محیطی خود را دارد، به طوری که در اطراف زمین ها فوتبال، هنوز این تبلیغات به چشم می خورد. موسسه آتی نیز همچنان در حال فعالیت طبق روال سابق است.

از سوی دیگر رییس کل بانک مرکزی پس از فریادهای خود در زمینه تلاش برای ادغام بانک ها و موسسات اعتباری موجود، به تازگی اعلام کرده که اصراری بر این کار وجود ندارد.

به نظر می رسد حرکت تند بانک مرکزی در ادغام موسسات مالی و تلاش برای ساماندهی آنها،با موانعی روبرو شده که رییس کل بانک مرکزی را مجبور کرده از این کار عقب نشینی کند.