کد خبر 140799
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۲

چین تاكید كرد كه آمریكا بهتر است بجای توجه به كشورهای دیگر بر وضعیت حقوق بشر خود تمركز كند.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، ' هونگ لی ' سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به انتقادهای تازه آمریكا از حقوق بشر چین گفت : هیچكس نمی تواند مدعی تكامل حقوق بشر در كشورش باشد.

وی تبعیض نژادی ، مشكلات قضایی و پایمال شدن حقوق بسیاری از اقشار مردم در آمریكا را از نقض های اساسی حقوق بشر در آن كشور برشمرد.

هونگ لی گفت : لازم است آمریكایی ها بجای تمركز بر كشورهای دیگر به دنبال رفع نقایص حقوق بشر خود باشند.

'مایكل پوسنر'، معاون وزیر امور خارجه آمریكا در امور حقوق بشر، پس از برگزاری مذاكرات دو روزه با مقامات چین در واشنگتن اعلام كرد: حقوق بشر در چین همچنان در حال نقض شدن است.

این موضعگیری باعث شد تا سخنگوی وزارت خارجه چین بر ناخرسندی كشورش با طرح چنین مطالبی تاكید كند.

چین به عنوان یك عضو شورای امنیت خرداد ماه امسال در مورد وضعیت نابسامان حقوق بشر در آمریكا، گزارشی مفصل و انتقاد آمیز منتشر كرد.

در این گزارش به برخی حقایق و آمارها درمورد مسئله حقوق بشر در آمریكا اشاره شده است.

در سال 2010 ، سه میلیون و هشتصد هزار نفر از شهروندان آمریكایی دوازده ساله و بالاتر قربانی خشونت شده اند ، یك میلیون و چهارصد هزار نفر قربانی خشونت های شدید بوده اند ، چهارده میلیون و هشتصد هزار نفر قربانی سرقت اموال و دارایی هایشان شده و 138 هزار نفر نیز قربانی دزدی های فردی بوده اند .

در حقیقت از هر هزار نفر شهروند آمریكایی 15 نفر قربانی اقدامات خشونت آمیز در این كشور بوده اند .

میزان جرم و جنایت در بسیاری از شهرها و مناطق آمریكا بسیار بالا گزارش شده است.

مردم آمریكا بین 35 تا 50 درصد تفنگ های شخصی را در جهان در اختیار دارند بطوریكه هر صد نفر در آمریكا ، 90 قبضه تفنگ در اختیار دارند.

بیش از 30 هزار آمریكایی هر سال از خشونت های ناشی از به كار گیری تفنگ می میرند و 200 هزار نفر دیگر نیز هر ساله براثر همین خشونت ها زخمی می شوند.

در دو هفته نخست جنبش تسخیر وال استریت تقریبا هزار نفر بازداشت شده اند .

حدود دو سوم از كمك هایی كه رئیس كمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریكا در چرخه انتخابات سال 2010 دریافت كرده بود مربوط به صنایع تحت كنترل وی بوده است .

بر اساس این گزارش، حدود 8 نفر از هر 10 آمریكایی از عملكرد نظام سیاسی كشورشان ناراضی هستند و 45 درصد از آمریكایی ها نیز درمورد عملكرد نظام سیاسی كشور به شدت ابراز نارضایتی كرده اند .

از سوی دیگر، تعداد زندانیان در آمریكا در سال 2009 ، به بیش از دو میلیون و سیصد هزار نفر رسیده است و در حقیقت از هر 132 آمریكایی ، یك نفر پشت میله های زندان به سر می برد.

درهمین حال بیش از 140 هزار نفر در آمریكا به حبس ابد محكوم شده اند .

درآمد 90 درصد از آمریكایی ها طی 20 سال گذشته هیچ تغییری نداشته ، در حالیكه درآمد ثروتمندترین شهروندان آمریكا كه یك درصد جامعه را تشكیل می دهند 33 درصد افزایش داشته است.

براساس آمارهای رسمی ، در سال 2010 در آمریكا چهل و شش میلیون و دویست هزار نفر زیر خط فقر زندگی بوده اند كه این میزان در مقایسه با سال 2009 ، دو میلیون و ششصد نفر افزایش داشته است.