کد خبر 1410284
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱

یک تحلیلگر سرشناس رژیم صهیونیستی در یادداشتی به بررسی پنج چالش اساسی پیش روی فرمانده ستاد مشترک ارتش این رژیم پرداخت و حزب‌الله را خطرناک‌ترین آن معرفی کرد.

به گزارش مشرق، در حالی که «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در حال مشورت‌های نظامی و امنیتی برای انتخاب جایگزین «آویو کوخاوی» رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم (که در ژانویه آینده مأموریتش تمام می‌شود) است محافل صهیونیستی از چالش‌های متعددی که رئیس ستاد مشترک ارتش آینده با آن مواجه است، سخن می‌گویند.

در همین ارتباط «تال لِو رام» تحلیلگر صهیونیست در یادداشتی در «معاریو»نوشت: رئیس ستاد مشترک ارتش در آینده با پنج چالش روبرو خواهد بود؛ اولین چالش ایرانی است که در آستانه امضای توافق هسته‌ای است موضوعی که ممکن است فرصت گزینه نظامی علیه ایران را کاهش دهد؛ پس از آنکه اسرائیل در دو سال گذشته خود را برای حمله آینده به تأسیسات هسته‌ای ایران آماده کرد. امروز مشخص است که اسرائیل در حال حاضر گزینه مورد اعتمادی برای حمله ندارد اما فرمانده ارتش در سال‌های آینده موظف است سطح آمادگی برای درگیری‌های نظامی و تبادل ضربات با ایران در پی جنگ خاموش جاری میان دو طرف را افزایش دهد.

وی افزود،چالش دوم در برابر فرمانده ارتش آینده بحران نیروی انسانی در مؤسسات نظامی بویژه رده‌های میانی است که فرسایش آن همچنان ادامه دارد و بحران واقعا محسوس است بنابراین اعتبار افسران ارشد در سال‌های اخیر بسیار کم شده و این موضوع، تغییری اساسی در ارتش را می‌طلبد.

لو رام ادامه داد: چالش سوم که شاید خطرناکترین باشد حزب‌الله است؛ با افزایش تنش‌های اخیر درباره مرزهای آبی اقتصادی با لبنان و میدان گازی-نفتی کاریش و علیرغم تلاش سال‌های اخیر ارتش برای بهبود آمادگی در راستای نبرد در جبهه مشالی با آموزش یگان‌های نخبه، نیروی هوایی و خرید سلاح، احتمال درگیری با آن (حزب الله) بالاست...  .

بنا به گفته این تحلیلگر صهیونیست، چالش چهارم از بین رفتن «آزادی مطلق» نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر است. وی مدعی شد: امکان آن وجود دارد که سامانه‌های پدافند هوایی طرف‌های متخاصم این تصویر را تغییر دهند علیرغم آنکه مزایای نیروی هوایی اسرائیل همچنان واضح است اما در زمان تنش، هنگام فرستادن پهپاد به حریم هوایی همجوار، دو بار می‌اندیشد زیرا ساقط شدن این پهپادها مستوجب پاسخ است و این امر، راه را برای تشدید هموار می‌کند؛ موضوعی که اسرائیل گاهی خواهان آن نیست.  

 لو رام ادامه داد، چالش پنجم، نوار غزه و کرانه باختری است. علیرغم آنکه ارتش رژیم اسرائیل به دنبال مقابله با مهم‌ترین تهدیدها و چالش‌ها و عدم مداخله در درگیری‌ها در صحنه فلسطین بوده است اما بارها و بارها خود را گرفتار غزه دیده است. ارتش اخیرا از امکان آتش‌بس طولانی‌مدت سخن گفته اما به نظر می‌رسد بیشتر آرزو باشد تا تحلیل هوشمندانه. در خصوص وضعیت امنیتی در مرانه باختری نیز پوشیده نیست که فرماندهان ارتش قانع شده‌اند «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان به پایان دوره خود نزدیک می‌شود و نشانه‌های ناآرامی را می‌تواند در اردوگاه‌های جنین و نابلس دید. در نتیجه کم شدن از قدرت تشکیلات خودگردان، ارتش رژیم اسرائیل مجبور به مداخله است و درگیری با افراد مسلح فلسطینی شایع‌تر شده است.

منبع: فارس