کد خبر 14111
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۳

مرد بنگاه دار وقتي با خانم 28 ساله اي روبرو مي شود بر اساس اعتراف شخصي به برقراري رابطه پنهاني، موفق به جلب نظر خانم جوان شده و با خريد آپارتماني 220 ميليوني به نام وي، او را از زندگي سابقش دور مي کند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، حادثه نزاع خياباني ششم آبان ماه در ميدان کاج منطقه سعادت آباد تهران که منجر به کشته شدن فردي در مقابل انظار عمومي و ديدگان پليس شد بي شک از تکان دهنده ترين حوادث اجتماعي چند سال اخير است که نبايد بدون واکاوي ريشه هاي اجتماعي اخلاقي به فراموشي سپرده شود.
ساعت 10 روز پنجشنبه ششم آبانماه اهالي يکي از خيابانهاي سعادت‌ آباد با شنيدن صداي درگيري متوجه يک دعواي خياباني شدند. در جريان اين نزاع يک بنگاهدار به نام "يعقوب" با چاقو به سمت مردي حدودا 30 ساله هجوم برد و با وارد آوردن ضربه به ناحيه شکم او را به ‌شدت مجروح کرد. اين اتفاق درحالي رخ داد که دو تن از ماموران کلانتري 134 شهرک قدس پس از وقوع اين حادثه و تماس مردم با مرکز فوريتهاي پليسي 110 در جريان قرار گرفتند و در صحنه حادثه حضور داشتند. به دنبال اين ماجرا، دقايقي بعد متهم خود را تسليم ماموران کرد و به اين ترتيب تحقيقات از وي آغاز شد.
در پي اين ماجرا و چند روز بعد فيلمي در سايت‌ها منتشر شد که بخشهايي از اين جنايت را نشان مي‌داد. در اين فيلم حدودا 10 دقيقه‌اي نشان داده مي‌شود که قاتل سلاح به دست در محل جنايت حضور دارد و در مقابل انظار عمومي و با وجود رسيدن ماموران نيروي انتظامي اجازه نمي‌دهد کسي براي نجات مقتول که لباسش غرق در خون شده اقدامي انجام دهد.
اين ويدئو که کمتر از 10 دقيقه از جدال 45 دقيقه اي ضارب با مردم و دوستان خود را براي جلوگيري از نجات پسر جوان غرق به خون نشان مي دهد بي شک جزو تکان دهنده ترين تصاوير اجتماعي چند سال اخير کشورمان است که نبايد در ميان خبرها گم شده و بدون بررسي باقي بماند. در واقع اين تصاوير ترسناک و تاسف برانگيز حمله عاشق قديمي به عاشق جديد زني شوهردار که همسر نخست خود را به بهانه دوستي با يک بنگاه دار رها کرده بود اين روزها دل هموطنان زيادي را آزرده و چشمان زيادي را حيرت زده کرده است. تصاويري که با يادآوري اين واقعه تکان دهنده لزوم واکاوي و ارزيابيهاي اجتماعي، اخلاقي و پليسي و بررسي دقيق تر اين حادثه را متوجه مسئولان، کارشناسان و صاحبنظران اجتماعي مي کند.
ماجرا از کجا شروع شد
مرد بنگاه دار وقتي با خانم 28 ساله اي روبرو مي شود بر اساس اعتراف شخصي به برقراري رابطه پنهاني، موفق به جلب نظر خانم جوان شده و با خريد آپارتماني 220 ميليوني به نام وي، او را از زندگي سابقش دور مي کند. به اعتراف مرد ضارب، کيميا پس از اين ماجرا با وجود داشتن پسر 13 ساله از شوهرش طلاق گرفته و با بنگاهدار زندگي جديدي را شروع مي کند.
در اين ميان بنگاهدار که با زرنگي، يک زندگي را از هم پاشيده و به عشق هوس انگيز خود رسيده بود با دست تقدير گرفتار جواني مي شود که او نيز با رابطه پنهاني معشوقه اش را از دستش بيرون آورده و تا جايي پيش روي مي کند که کيميا قيد زندگي با او را مي زند.
يزدان جوان 30 ساله اي که در اين ماجرا کشته شد روز حادثه به پيشنهاد بنگاه دار شکست خورده براي برخي بدهي هاي مالي و البته تسويه حساب عشقي به محل قرار مرگ کشيده مي شود اما در برابر ديدگان مردم ضربات هولناکي از مرد بنگاهدار متحمل مي شود و زماني که مردم براي نجات وي به صحنه مي آيند با تهديد و عربده کشي هاي بنگاه دار در برابر خودزني رگ دستش لحظات مرگباري را تحمل کرده و سرانجام روي تخت بيمارستان با دنيا وداع مي کند. به هر دليل مردم وحشت زده و ناتوان از دانش و تجربه برخورد با چنين صحنه هاي جنون آميز و خطرناکي توانايي کنترل بر اوضاع را نيافته و مضروب حدود 45 دقيقه در خون خودش غلتيد و در نهايت پس از رسيدن به بيمارستان مدرس که کمتر از 500 متر با محل حادثه فاصله دارد جان خود را از دست داد.
رقابت عشقي ميان مقتول و قاتل دليل وقوع حادثه
اما فارغ از تکان دهنده بودن اين حادثه، حضور دو مأمور پليس در محل و کوتاهي آنها موجي از انتقادات را به دنبال داشت به طوري که به گفته شاهدان عيني وقتي اين دو مامور پليس در صحنه حاضر شده اند توان فکري و تخصصي برخورد با اين حادثه را نداشته و دائم در حال کسب تکليف از مقامات بالاتر بوده اند. چنانچه در اولين واکنش سردار حسين ساجدي‌نيا فرمانده انتظامي تهران بزرگ دستور تحقيق در اين زمينه را صادر کرد و با بررسي و تحقيقات بعدي مشخص شد اين حادثه به دليل رقابت عشقي ميان مقتول و قاتل رخ داده است.
فرمانده پليس تهران درباره جزئيات اين حادثه مي گويد: دقيقاً پنج دقيقه پس از تماس، دو نفر از مأموران در محل حاضر شده‌اند و متأسفانه با وجود تماس براي اعزام اورژانس به محل براي انتقال مجروح به بيمارستان يکي از مأموران مرد متهم را دستگير و ديگري فرد مجروح را به بيمارستان منتقل مي‌کند.
ماموران حاضر در صحنه تعلل کرده اند
وي با بيان اينکه ما از صحنه فيلم داريم و متأسف هستم که برخي بدون توجه به اين حادثه تنها لبخند مي‌زنند و شاهد اين حادثه دلخراش بودند.
وي در مورد کوتاهي ماموران پليس اينطور توضيح مي دهد: ماموران حاضر در صحنه در دستگيري قاتل تعلل کرده‌اند که با آنها برخورد انضباطي لازم انجام شد و هر دو به بازرسي فرماندهي انتظامي تهران بزرگ براي سير مراحل قانوني معرفي شدند.
سردار اسماعيل احمدي مقدم فرمانده نيروي انتظامي نيز در اظهار نظري درباره عملکرد مامور نيروي انتظامي حاضر در حادثه گفته است اين مامور بايد به طور قطع از سلاح استفاده و با خطرپذيري با مجرم برخورد مي‌کرد.
همچنين سرهنگ محسن خانچرلي رئيس پليس پيشگيري تهران بزرگ با تائيد نظر احمدي مقدم معتقد است ماموران به موقع در سر صحنه حاضر شده اند اما موضوعي که مطرح است اين است که بنابر نظر فرماندهي تهران بزرگ، آنها بايد با توجه به ابزارهايي مانند سلاح، اسپري و ... که در اختيار داشتند در لحظه با متهم برخورد مي‌کردند.
اورژانس در محل حادثه حضور نداشت
خانچرلي درباره صحنه‌اي از فيلم منتشر شده از اين حادثه که مربوط به لگدزدن متهم به فرد مضروب است مي گويد: زماني که اين اتفاق مي‌افتد پليس در سر صحنه حادثه نبوده است ضمن اينکه عوامل اورژانس در محل حادثه حضور نداشتند و پليس با مسئولان انتظامي بيمارستان مورد نظر هماهنگ کرده و با آوردن برانکارد در سر صحنه، مردم فرد مورد نظر را به بيمارستان منتقل کردند اما به دليل شدت جراحات وارده، فرد مضروب پس از سه ساعت در ساعت 13 جان خود را از دست داد.
اورژانس: 9 دقيقه پس از اعلام رسيديم اما مجروح منتقل شده بود
دکتر دهقانپور رئيس مرکز اورژانس تهران در توضيح اقدامات اورژانس عنوان کرده است که امدادگران اين مرکز در پي تماس فردي که از يک پيک موتوري تماس مي‌گرفت، در جريان وقوع حادثه‌اي در محدوده سعادت‌آباد قرار گرفتند و امدادگران اورژانس پس از 9 دقيقه از اعلام تماس در صحنه حادثه حاضر بودند. وي با استناد به گزارشهاي دريافتي تاکيد مي کند که در ساعت 10 صبح روز حادثه امدادگران گزارش مجروح شدن فردي در يک نزاع را دريافت کردند و در ساعت 10:09 امدادگران در صحنه حضور داشتند.
دهقانپور با تاکيد بر اينکه ميانگين زمان رسيدن امدادگران اورژانس بر بالين مجروحان 5/11 دقيقه است، گفت: امدادگران اورژانس 9 دقيقه پس از اعلام حادثه به محل حادثه اعزام شدند و پس از اينکه به صحنه حادثه رسيدند، دريافتند فرد مجروح توسط افراد حاضر به بيمارستان "مدرس" انتقال يافته است.
به گفته رئيس مرکز اورژانس تهران فاصله زماني صحنه حادثه تا بيمارستان مدرس کمتر از 10 دقيقه است.
مجلس خواستار پيگيري شد
اما عملکرد و اهمال پليس در مواجه با اين حادثه سبب شد نمايندگان مجلس و در راس آنها رئيس مجلس از کميسيون امنيت ملي خواستار پيگيري اين موضوع شوند. در همين رابطه کاظم جلالي سخنگوي اين کميسيون اعلام کرد: رئيس پليس تهران در پاسخ به اعضاي کميسيون توضيح داده است که در ساعت ?:?? صبح اولين تماس با پليس ??? گرفته شده و اين حادثه به اطلاع پليس مي رسد. البته پس از آن ?? تماس ديگر گرفته مي شود. پليس ساعت ?? يعني ? دقيقه بعد از اولين تماس در محل حادثه حاضر مي شود که علاوه بر آن دو مامور پليس، يکي از ماموران پليس که در بيمارستان شهيد مدرس در نزديکي محل حادثه حضور داشته خودش را به صحنه حادثه مي رساند و با برانکاردي مجروح را در ساعت ?? تا ??:?? به بيمارستان منتقل مي کند اما وي در ساعت 5 عصر فوت مي کند. همچنين به گفته رئيس پليس تهران، ضارب تا ساعت ??:?? در محل حضور پيدا کرده و فرياد مي کشيد اما در نهايت او را به داخل مغازه اي هدايت کرده، چاقو را از او گرفته و دستگيرش مي کنند.
جلالي در ادامه تاکيد مي کند نکته اي که باقي مي ماند اين است که از نظر سردار ساجدي نيا، تعلل افراد نيروي انتظامي در اين حادثه مربوط به اين است که چرا از ساعت ?? تا ??:?? که در ميدان حضور داشتند به طرف ضارب تيري شليک نکردند يا او را با اسپري مورد حمله قرار ندادند که در نتيجه او فرصت پيدا کرده در اين مدت عربده کشي کند.
گزارش شاهدان حاکي از تاخير پليس است
جلالي با اشاره به فيلم 9 دقيقه اي از اين حادثه عنوان مي کند: نيروي انتظامي در مجموع قائل به اين است که از زماني که از حادثه مطلع شده يعني ساعت ?:?? ظرف ?? دقيقه با خلع سلاح سرد، ضارب را دستگير کرده است اما برخي گزارشات ديگر که از شاهدان رسيده نشان مي دهد مدت زمان بيش از اين به طول انجاميده است.
به گفته سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، اين کميسيون به پرويز سروري رئيس کميته امنيت داخلي کميسيون ماموريت داد از اين حادثه تحقيق ميداني دقيقي به عمل آورد.
بايد پاسخ قانع کننده اي به افکار عمومي داده شود
وي با تاکيد بر لزوم آسيب شناسي اين حادثه به انعکاس خبري وسيع آن و تاثير سوء بر افکار عمومي جامعه اشاره کرده و مي گويد: بايد در اين باره پاسخ دقيق و قانع کننده اي به افکار عمومي داده شود با اين حال پليس قائل به اين است که در آسيب شناسي اين حادثه نواقص قانوني وجود دارد. مثلا يک نمونه اين که چرا پليس در اين حادثه به طرف مهاجم شليک نکرده است. در اين باره گفته مي شود که اتفاقا يکي از دو مامور پليس حاضر در ميدان، چندي پيش به طرف فرد مجرم سابقه داري در يک حادثه شليک کرده و با مجروح شدن آن فرد، همين مامور پليس به 9 ميليون تومان ديه محکوم شده که اين تا حدودي نقش بازدارنده در انجام وظيفه ي پليس ايفا کرده است.
جلالي ادامه داد: البته عبداللهي معاون وزير کشور قائل به اين بود که مشکل در خلاء قانوني نيست، بلکه تفسير قانون در بين قضات است که قابل بررسي و آسيب شناسي است.
صدور دستور محاکمه سريع قاتل ميدان کاج
همچنين در جديدترين اظهار نظر پيرامون اين پرونده جنايي دادستان عمومي و انقلاب تهران اعلام کرده است که نبايد با تاخير در محاکمه قاتل حادثه ميدان کاج عواقب زشت اين جنايت را بيشتر کرد و به قاضي اين پرونده دستور داده شد هرچه سريعتر نسبت به صدور حکم اين پرونده اقدام کند.
به گفته عباس جعفري دولت آبادي قاتل و مقتول در اين حادثه افراد مشکل‌داري بودند اما آنچه که نبايد فراموش شود محاکمه قاتل اين حادثه است چرا که پس از فروکش تبعات اين حادثه مردم مي‌پرسند که قاتل به سزاي عمل خود رسيده يا خير، بنابراين سرعت بخشي به رسيدگي در اين پرونده از مطالبات ماست.
وي با تاکيد بر اينکه نبايد در پيدا کردن مقصر در اين حادثه يک طرفه قضاوت کرد مي گويد: در اين حادثه لازم بود ماموران کار ورزيده‌تري اعزام شوند چرا که اگر ماموران آموزش‌هاي لازم را ديده باشند توان تصميم‌گيري و اقدامات ضروري را از خود به خوبي نشان مي‌دهند.
به گفته دادستان تهران درباره زمان حضور پليس در اين حاثه نظرات مختلفي وجود دارد که يکي از آنها تاخير 45 دقيقه‌اي پليس در اين صحنه بود اما گزارشات و بررسي‌هاي اوليه نشان مي‌دهد پليس پنج تا 6 دقيقه بعد از حادثه در اين مکان حاضرشده است.
جعفري دولت‌آبادي با اين حال تاکيد مي کند که قصور و تقصير در اين حادثه از هيچکس پذيرفته نيست.
افکار عمومي در انتظار پاسخگويي به ابهامات
با وجود اظهارات مسئولان انتظامي و همچنين پيگيريهاي نمايندگان مجلس کارشناسان معتقدند فرايند تحليل وضعيت و توانايي مديريت بحران موضوعي است که در اين حادثه از مسئوليت مردم و اهالي محل مهمتر است و مي بايست پليس آموزش ديده و آشنا به دوره هاي لازم با آن برخورد مي کرده است ضمن اينکه اورژانس نيز بايد جوابگوي اين سؤال باشد که چرا بعد از 45 دقيقه از وقوع جنايت در صحنه حادثه حاضر شده است؟ در واقع از علت درگيري منجر به قتل که بگذريم حاضر نشدن به موقع اورژانس در صحنه حادثه و تعلل ماموران نيروي انتظامي در دستگيري ضارب که هنوز عنوان قاتل را با خود يدک نمي کشيد ابهاماتي است که در افکار عمومي مطرح است و هنوز پاسخي از سوي مسئولان براي رفع اين ابهامات داده نشده است.