به گزارش مشرق به نقل از مهر، دکتر غلامحسین رحیمی در حاشیه نشست طرحهای کلان دام و طیور و کشاورزی، در جمع خبرنگاران افزود: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی طرحهای فناورانه در حوز ه های کشاورزی و دام و طیور تصویب و بر این اساس موافقت نامه ای میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی به امضا رسید.
رئیس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه این موافقت نامه در زمینه داروهای دام و طیور و آبزیان است، اظهار داشت: در حال حاضر این داروها از خارج وارد کشور می شود که با امضای این موافقت نامه درصدد هستیم تا این داروها در داخل کشور به تدریج تولید شود.
وی با اشاره به جزئیات طرحهای کلان در این حوزه، خاطر نشان کرد: اولین طرح کلانی که در این زمینه به تصویب رسید، تولید واکسن گامبرو بود که سال قبل با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
تولید کیت تشخیصی دام و طیور
رحیمی طراحی و تولید کیت تشخیص بیماریهای دام و طیور را دومین طرح کلان در این حوزه ذکر کرد و یادآور شد: این طرح شامل 100 کیت تشخیصی است که در حال حاضر از خارج وارد می شود.
وی ادامه داد: در فاز اول 5 کیت تشخیصی حساس است که امیدواریم در دهه فجر امسال با تایید سازمان دامپزشکی کشور به بهره برداری برسد.
تولید تخم مرغ عاری از بیماری
رحیمی تولید تخم مرغ SPF را از دیگر طرحهای مرکز طرحهای کلان معاونت علمی نام برد و اضافه کرد: تخم مرغهای SPF تخم مرغهای عاری از بیماری است که برای تولید جوجه های عاری از هرگونه بیماری، تکثیر سلول و تولید واکسن به کار برده می شود.
وی با بیان اینکه این نوع تخم مرغها برای وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بسیار با اهمیت است، خاطر نشان کرد: تولید این نوع تخم مرغها از فناوری پیچیده ای برخوردار است به گونه ای که تعداد محدودی از کشورهای جهان به این فناوری دسترسی دارند.
رئیس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: از این رو در فاز اول در مقیاس آزمایشگاهی تا پایان سال جاری اقدام به تولید 5 هزار تخم مرغ SPF می شود.
تولید میگو SPF
رحیمی از تولید میگوی SPF خبر داد و در این باره توضیح داد: چند سال گذشته پرورش دهندگان میگو دچار خسران زیادی شدند به گونه ای که استخرهای پرورش میگو به تعطیلی کشده شد.
وی دلیل این امر را استفاده از میگوهای بیمار در استخرها ذکر کرد و گفت: این امر سبب شد که میگوهای تولید شده از بین برده شود. از این رو یکی از طرحهای کلان اجرایی در حوزه تولید میگوهای SPF تعریف و اجرایی شود.
رحیمی زمان اجرای این طرح را 30 ماه ذکر کرد و ادامه داد: با تولید میگوهای عاری از هر گونه بیماری، پرورش دهندگان با اطمینان بیشتری می توانند به امر تولید میگو بپردازند.
تولید ابزار آلات کشاورزی
رئیس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تولید ابزار آلات و ماشین آلات پیشرفته کشاورزی را از دیگر طرحها در حوزه کشاورزی عنوان کرد و افزود: بر این اساس موافقت نامه ای با وزارت جهاد کشاورزی به امضا رسید و در این راستا این وزاتخانه فراخوانی برای تولید ابزار آلات کشاورزی منتشر کرده است.
وی با بیان اینکه تاکنون 45 طرح ارسال شده است، خاطر نشان کرد: در صورتی که این طرحها در وزارت جهاد کشاورزی تایید شود از حمایت های معاونت علمی و فناوری بهره مند می شوند.
رحیمی با بیان اینکه برخی از ابزار آلات و ماشین آلات پیشرفته کشاورزی از خارج وارد می شود، اضافه کرد: از سوی دیگر در حال حاضر برخی از این ابزار آلات توسط محققان کشور تولید می شود و این طرح تاکید بر توان داخلی دارد.
رئیس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از تولید 5 کیت تشخیصی حساس برای بیماریهای دام و طیور در کشور خبر داد و گفت: در فاز اول این طرح مقرر شد تا 5 کیت تشخیصی حساس تا دهه فجر امسال به بهره برداری برسد.