نايب رئيس هيأت مديره سازمان فناوري اطلاعات از اختصاص 60 ميليارد تومان براي پدافند غير عامل در وزارت ارتباطات طي سال جاري خبر داد.

به گزارش گروه و امنيت مشرق به نقل از فاس، سعيد مهديون در خصوص اقدامات کميته پدافند غيرعامل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، اظهار داشت: پدافند غير عامل برخلاف ظاهر نظامي، موضوعي دفاعي است که در حوزه فناوري اطلاعات، پست، مخابرات و ساير بخش‌هاي وزارت ارتباطات تعريف مي‌‌شود.

* 60ميليارد تومان اعتبار برنامه‌هاي پدافند غيرعامل وزارت ارتباطات در سال جاري

وي ادامه داد: براي مثال چنانچه در حوزه مخابرات و زيرساخت مسيرهاي فيبر نوري را متعدد کنيم، يک اقدام پدافند غيرعاملي انجام‌ داده‌ايم که پروژه‌هاي اين چنيني زيادي در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات وجود دارد و بر همين اساس نيز در سال جاري اين وزارت‌خانه نزديک به 60 ميليارد تومان در حوزه‌هاي مختلف پستي، زيرساختي و مخابراتي برنامه دارد.
نايب رئيس هيئت مديره سازمان فناوري اطلاعات ايران در خصوص ديگر اقدامات اين کميته در رابطه با ساير بخش‌‌هاي مخابراتي، افزود: علاوه بر چند مسيره شدن فيبرها که يکي از پروژه‌هاي پدافند غيرعامل است و در دستور کار قرار دارد، همچنين کميته پدافند غيرعامل با بخش خصوصي نيز سروکار دارد و در بحث‌هاي مختلف پدافند غيرعامل از جمله ايمن‌سازي ساختمان، حفاظت الکترومغناطيسي و امنيت شبکه به شرکت‌هاي خصوصي و از جمله شرکت مخابرات ايران کمک مي‌کند.

* بد افزار‌ها، محور اصلي پدافند غيرعامل در زمينه فناوري اطلاعات

مهديون با اشاره به ايفاي نقش پدافند غيرعامل در بخش فناوري اطلاعات علاوه بر بخش‌هاي مخابراتي، تصريح کرد: يکي از دغدغه‌هاي اقدامات کميته پدافند غيرعامل در حوزه فناوري اطلاعات، بحث ضد بد افرازها است.
وي تاکيد کرد: بخش زيادي از ورود پدافند غيرعامل به دستگاه‌ها و کار در دستگاه‌ها از طريق پدافند غيرعامل، کمک در رابطه با برافزار‌ها بوده است.
رئيس کميته پدافند غيرعامل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در خصوص اعضاي اين کميته، خاطر نشان کرد: اين کميته از رؤساي پدافند غيرعامل دستگاه‌ها تشکيل شده است؛ هر دستگاهي يک رئيس پدافند غيرعامل دارد که مطابق قانون رئيس دستگاه، مسئول پدافند آن دستگاه نيز محسوب مي‌شود.
وي توضيح داد: براي مثال مديرعامل شرکت ارتباطات زيرساخت و رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي رئيس پدافند غير عامل دستگاه مربوطه و عضو کميته پدافند غيرعامل وزارت ارتباطات هستند. همچنين در وزارتخانه نيز مقام وزارت رئيس پدافند غيرعامل وزارت ارتباطات است که اختيار خود را به من تفويض کرده‌اند.
مهديون ادامه داد: کميته رئيس پدافند غيرعامل، کميته‌اي است متشکل از رؤساي دستگاه‌ها، که در اين کميته پس از طرح مباحث روز و تصميم‌ گيري در خصوص آنها، هر دستگاه وظيفه مربوط به خود را انجام مي‌دهد.

* انتشار ويروس سياه‌زخم در امريکا، نمونه اقدام پدافند غيرعامل

رئيس کميته پدافند غيرعامل وزارت ICT درخصوص نمونه اقدامات پدافند غيرعامل در زمينه پست، گفت: يک نمونه کوچک از تأثير پدافند غيرعامل در زمينه پست، واقعه پس از 11 سپتامبر است.
وي ادامه داد: پس از 11 سپتامبر رخداد بزرگ امنيتي که در آمريکا اتفاق افتاد و تمامي مردم اين کشور را به نگراني و ترس انداخت، پخش ويروس سياه زخم بود که اين بسته‌ها از طريق شبکه‌ پستي منتقل مي‌شوند و اخيراً نيز ارسال بسته‌هاي مشکوکي در اين کشور گزارش شده است.
مهديون خاطرنشان کرد: با توجه به چنين مواردي، يکي از ديدگاه‌هاي پدافند غيرعامل اين است که خودش به عاملي براي اقدامات ضد پدافندي ديگران تبديل شود و همچنين خود نيز بتواند محافظت ايجاد کند.

* پدافند غيرعامل از توسعه جدا نيست

نايب رئيس هيئت مديره سازمان فناوري اطلاعات ايران در خصوص نحوه ارتباط و هماهنگي دستگاه‌هاي مختلف در رابطه با موضوعات پدافند غيرعامل، تصريح کرد: سازمان پدافند غيرعامل، سازماني است که با تمامي دستگاه‌ها کار مي‌کند و ارتباط و هماهنگي با دستگاه‌هاي مختلف نيز توسط معاون فناوري اطلاعات رئيس سازمان پدافند غيرعامل برقرار مي‌شود.
مهديون تأکيد کرد: در اين زمينه مفهومي که حداقل در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات فراموش شده است، اين است که پدافند غيرعامل چيزي جدا از موضوع توسعه نيست؛ براي مثال برنامه چند مسيره کردن فيبر در عين حال که کارکرد پدافند غيرعاملي دارد، اهداف تجاري و توسعه شرکت ارتباطات زير ساخت را نيز تضمين مي‌کند.
وي خاطرنشان کرد: به همين دليل است که با گذشت سال‌ها و انجام و راه‌اندازي پروژه‌هاي مختلف، ممکن است سال آينده ديگر هيچ برنامه جدايي براي پدافند غيرعامل تهيه نکنيم؛ زيرا وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در اکثراً‌ بخش‌ها به حدي رسيده که از ابتداي طراحي، بحث پدافند غيرعامل را پيش‌بيني کند تا در زمان توسعه اين مهم نيز در نظر گرفته شده است.
رئيس کميته پدافند غيرعامل وزارت ICT افزود: در نتيجه برنامه‌اي که جداگانه عنوان پدافند غيرعاملي داشته باشد و بگوييم فلان برنامه انجام مي‌شود و پيوست پدافندي نيز به آن اضافه خواهد شد، وجود نخواهد داشت.
مهديون تاکيد کرد: بنابراين ممکن است در سال آينده بگوييم پروژه صرف پدافند غيرعامل در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات وجود ندارد؛ به اميدي روزي هستيم که اين اتفاق بيفيد که احتمالاً سال آينده يا 2 سال آينده اين اتفاق خواهد افتاد.
وي گفت: احتمال اين موضوع بسيار زياد است؛ زيرا در اکثر بخش‌هاي وزارت ICT به اين حد رسيده‌ايم.

* پيگيري جدي آزمون‌هاي پدافند غيرعامل در مجموعه‌ وزارت ارتباطات

رئيس کميته پدافند غيرعامل وزارت ICT با اشاره به آزمون‌هاي سنجش ميزان آمادگي زيرساخت‌هاي ارتباطي و ديگر بخش‌هاي زيرمجموعه وزارت ارتباطات از نظر پدافند غيرعامل تأکيد کرد: با اطمينان مي‌گويم تمامي آزمون‌هاي لازم در اين بخش‌‌ها انجام مي‌شود و به صورت جدي روي اين مسائل کار مي‌شود.

به گزارش فارس، سازمان پدافند غير عامل کشور با هدف کاهش آسيب‌پذيري‌هاي زيرساخت‌هاي حياتي کشور از سال 82 فعاليت خود را آغاز کرده است.
بنابراين گزارش، سعيد مهديون در اسفند ماه سال 88 به عنوان رئيس کميته پدافند غيرعامل وزارت ارتباطات معرفي شد و پيش از اين صابر فيضي مديرعامل شرکت مخابرات ايران در اين سمت بود.
بنابراين گزارش، از نمونه اقدامات سازمان پدافند غيرعامل در زمينه ارتباطات و مخابرات کشور مي‌توان به تاکيد اين سازمان براي انتقال ميزباني‌ها به داخل کشور و لزوم ايجاد يک ديتا سنتر ملي اشاره کرد.
همچنين براي مثالي ديگر، در سال گذشته در يک آزمايش پدافند غيرعامل 8 SC شرکت ارتباطات زيرساخت از مدار خارج شد تا آمادگي برقراري ارتباط از ديگر مسيرها بررسي شود.