کد خبر 142047
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۴

افخمی گفت: در مورد بایگانی چند ساله فیلم به دست تهیه‌کننده، بارها اعتراض کتبی و شفاهی کرده‌ام، اما فریادم به جایی نرسید. باید بدانید که «فرزند صبح» فعلی از بی‌سروته‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران است.

به گزارش مشرق، بهروز افخمی را با آثار متعدد سینمایی مانند «شوکران»، «عروس» و به تازگی «سن‌پترزبورگ» می‌شناسیم. وی کارگردانی پرکار است و کارنامه سینمایی‌اش برای او جایگاه قابل قبولی در بین سینماگران ساخته است.

به گزارش قانون، در میان همه پروژه‌های موفقی که وی از سال‌ها پیش کارگردانی کرد، یک پروژه ناموفق و ناتمام به نام «فرزند صبح»، حرف و حدیث‌های زیادی را هم از طرف منتقدان و هم خود کارگردان به وجود آورد. در واقع فرزند صبح، فیلمی بود که حسابی بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر و حتی جشن خانه سینما سال گذشته را جنجالی کرد. «فرزند صبح» به عنوان پروژه درازمدت بهروز افخمی تیرماه سال 83 در نوفل لوشاتو فرانسه کلید خورد و بازیگران و عوامل فیلم در طول این سال‌ها و در مقاطع مختلف تغییر پیدا کردند و از ابتدا مناقشاتی بر سر حضور برخی بازیگران همچون هدیه تهرانی و محمدرضا شریفی‌نیا در نقش‌های اصلی آن مطرح شد که البته به نتیجه نرسید. از جمله اینکه آبان‌ماه، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به دلیل حضور این بازیگران به ساخت «فرزند صبح» اعتراض کرد.

خود کارگردان، یعنی بهروز افخمی هم دل خوشی از آن ندارد و با این پروزه به مثابه فرزند نامشروع برخورد کرده است و از هر گونه انتسابی به این فیلم اهتراز دارد. وی در این خصوص حتی طی نامه‌ای به «کیومرث پوراحمد» گفته بود، ... فیلمی به نام «فرزند صبح» که تهیه کنندگان آن در تیتراژ از نام اینجانب و مرحوم «سیف‌الله داد» با عنوان کارگردان و تدوینگر سؤاستفاده کرده‌اند ... «سیف‌الله داد» هیچ نقشی در تدوین آنچه با دستبرد به نام او سر هم‌بندی شده، نداشته است و من نیز فیلم موجود را کارگردانی نکرده‌ام.

وی در همان نامه ذکر کرده بود که این فیلم مجموعه‌ای است از قاب‌های تحریف‌شده و از شکل‌افتاده با تصاویر مات و محو که به شلخته‌ترین نحو لحظات مرده و نماهای بی‌ترتیب را با دوبلاژ سرسری و موسیقی نامربوط و نامطبوع تزئین کرده است و به یکی از بی‌ریخت‌ترین و بی‌سروته‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران شکل داده‌اند.

به هر حال اما این روزها که خبر از اقدام عجیب وزارت ارشاد مبنی بر خرید آثار سینمایی مجوزنگرفته به گوش می‌رسد، سراغی از بهروز افخمی و پروژه جنجالی‌اش گرفتیم که آیا او هم با فروش این اثر پرحاشیه به وزارت ارشاد موافق است یا خیر و آیا فروش این فیلم طلسم‌شده به یک نهاد دولتی می‌تواند فضایی برای بهبود کیفیت فیلم و نزدیک‌شدن آن به ایده‌ال کارگردان فراهم کند یا خیر؟

بهروز افخمی سوال مرا با اشتیاق خاصی جواب داد. افخمی گفت که من بسیار مشتاق هستم که کسی یا نهادی پیدا شود و فیلم را از تهیه‌کننده بخرد تا شاید فضای ویرایش دوباره برای این فیلم فراهم شود.

او در توضیح افزود: این فیلمی که به اسم «فرزند صبح» ساخته شده است در واقع فیلم نیست. این فیلم به دست تهیه‌کننده نابود شده است؛ چراکه به خاطر تدوین مورد نظر تهیه‌کننده و کارهایی که روی فیلم بدون توجه به نظر من انجام شده، فیلمی غیر قابل دفاع و نمایش است. وی افزود: از اقدام ارشاد برای خرید این آثار استقبال می‌کنم. اگر فیلم را بخرند حداقل می‌توان امید داشت که اجازه تدوین دوباره داده شود.

وی همچنین با بیان اینکه درست است که اگر فیلم دست ارشاد بیفتد بایگانی می‌شود و این هم در مجموع به نفع اثر نیست، به قانون گفت: به هر حال بدتر از این هم نمی‌شود. در مورد فرزند صبح باید بگویم اتفاقی بدتر افتاده؛ یعنی خود تهیه‌کننده، این فیلم را بایگانی کرده است. وی ادامه داد: در مورد بایگانی چند ساله فیلم به دست تهیه‌کننده، بارها اعتراض کتبی و شفاهی کرده‌ام، اما فریادم به جایی نرسید. باید بدانید که «فرزند صبح» فعلی از بی‌سروته‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران است.