به گزارش مشرق، محققان هنوز در تلاش برای بررسی این موضوع هستند که چگونه عوامل سبک زندگی میتوانند خطر زوال عقل را تغییر دهند.
زوال عقل یک بیماری مزمن است که میتواند ناتوان کننده باشد. از آنجایی که زوال عقل درمانی ندارد، مردم اغلب به این فکر میکنند که چه اقداماتی میتوانند برای کاهش خطر ابتلاء به زوال عقل انجام دهند. مطالعه اخیر نشان داد که برای افراد مبتلا به دیابت، ترکیب برخی از عادات سبک زندگی سالم با کاهش خطر ابتلاء به زوال عقل همراه است.
زوال عقل یک اصطلاح گسترده برای اختلالاتی است که بر توانایی افراد برای به خاطر سپردن، تفکر و استدلال تأثیر میگذارد. معمولاً با گذشت زمان شدیدتر میشود و میتواند به طور قابل توجهی در زندگی روزمره و توانایی زندگی مستقل افراد تداخل ایجاد کند.
برخی از عوامل خطر زوال عقل را نمیتوان تغییر داد، مانند افزایش سن یا سابقه خانوادگی. با این حال، افراد میتوانند سایر عوامل خطر را اصلاح کنند. به عنوان مثال، سیگار کشیدن، چاقی و مصرف الکل همگی از عوامل خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر و زوال عقل هستند.
ابتلاء به دیابت همچنین یک عامل خطر برای زوال عقل، به ویژه دیابت نوع ۲ است. افراد مبتلا به دیابت میتوانند با پزشک خود برای مدیریت وضعیت خود و بهبود سلامت خود همکاری کنند.
محققان در این مطالعه بررسی کردند که چگونه هفت عادت سبک زندگی سالم بر خطر زوال عقل تأثیر میگذارد. عادات شامل:
• سیگار نکشیدن
• عدم مصرف الکل
• فعالیت بدنی منظم
• داشتن یک رژیم غذایی سالم
• خوابیدن به مقدار کافی
• کم تحرکی کمتر
• داشتن تماس اجتماعی مکرر
محققان بر اساس هفت عامل رفتاری فوق، نمره سبک زندگی سالم را به شرکت کنندگان اختصاص دادند. این مطالعه شامل بیش از ۱۶۰۰۰۰ شرکت کننده از جمله بیش از ۱۲۰۰۰ مبتلا به دیابت بود. محققان شرکت کنندگان را به طور متوسط ۱۲ سال دنبال کردند. آنها دریافتند که عوامل سبک زندگی سالم با خطر کمتر ابتلاء به زوال عقل مرتبط است. اما این کاهش خطر در میان شرکت کنندگان مبتلا به دیابت بارزتر بود.
دکتر «ینگلی لو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی دانشگاه شانگهای جیائو تونگ در چین، میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد که اگرچه بیماران مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد بدون دیابت در معرض خطر بیشتر ابتلاء به زوال عقل هستند، اما پیروی از یک سبک زندگی سالم ممکن است تا حد زیادی این خطر را کاهش دهد.»