کد خبر 142939
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۸

یک پایگاه تحلیلی فرانسوی در گزارشی از حضور شرکت‌های خصوصی امنیتی آمریکایی در پاکستان می‌نویسد: بلک‌واتر در برنامه بمباران هواپیماهای بدون سرنشین سازمان سیا در پاکستان مشارکت دارد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، پایگاه تحلیلی "ولترنت" در گزارش خود با عنوان "مزدوران مورد استفاده بوش اکنون در جنگ‌های سری اوباما می‌جنگند؛ بلک‌واتر: جنگ مخفیانه آمریکا در پاکستان" به قلم "اندرو هابز"، "بریتنی گیتس"، و "کلسی آرنولد" می‌افزاید: بر اساس گزارش کمیسیون احزاب که فوریه 2011 برای کنگره آمریکا منتشر شد، اتکا به شرکت‌های امنیتی خصوصی در عملیات‌های کنونی از دوران دولت بوش آغاز شد و به طور موثری در دوران باراک اوباما افزایش یافت و این مسئله خود استفاده از زور را افزایش داده و شکافی را در پاسخگویی قانونی به این مسئله ایجاد می‌کند. پیمانکاران خصوصی به تعداد زیاد در انجام ماموریت‌های کثیف ارتش آمریکا که شامل نقض متعدد حقوق بشر می‌شود، استفاده می‌شوند و در این مقاله با بررسی وضعیت پاکستان به آن پرداخته خواهد شد.

* بلک‌واتر ترور هدفمند را داخل و خارج پاکستان طراحی می‌کند

اعضای یکی از لشکرهای بلک‌واتر که در یکی از پایگاه‌های عملیاتی تحت کنترل فرماندهی عملیات ویژه مشترک آمریکا حضور دارند، در مرکز یک برنامه سری هستند که در آن ترور هدفمند اعضای القاعده و طالبان را داخل و خارج پاکستان طراحی می‌کنند. به گفته یکی از منابع آگاه در دستگاه جاسوسی ارتش آمریکا، ماموران بلک‌واتر همچنین به جمع‌آوری اطلاعات جاسوسی پرداخته و به بمباران مخفیانه هواپیماهای بدون سرنشین ارتش آمریکا که موازی با حملات ثبت‌شده سازمان سیا انجام می‌شود، کمک می‌کنند.

سروان "جان کربی"، سخنگوی دریادار "مایکل مولن"، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به روزنامه "ملت" پاکستان گفت: "ما بدون توجه به اینکه عملیات‌های اخیر چه ماهیتی دارند درباره آنها صحبت نمی‌کنیم." در عین حال یک مقام دفاعی به طور خاص این مسئله را رد کرد که بلک‌واتر در امور مربوط به حملات هواپیماهای بدون سرنشین و یا جاسوسی در پاکستان مشارکت دارد.

این مقام گفت: "ما هیچگونه قراردادی برای انجام چنین کارهایی نداریم. چنین قراردادهایی میان ستاد مشترک ارتش آمریکا و بلک‌واتر منعقد نشده و اکنون نیز نمی‌شود." پنتاگون نیز صریحا اعلام کرده که "در حال حاضر هیچگونه عملیات حمله ارتش آمریکا در پاکستان انجام نمی‌شود."

"اریک پرینس"، موسس بلک‌واتر در مصاحبه‌ای اظهارات متناقضی را بیان کرد و به مجله "ونیتی فر" گفت که بلک‌واتر در تشخیص اهداف و طراحی ماموریت‌ها از جمله عملیات در سوریه با نیروهای ویژه آمریکایی همکاری می‌کند. این مجله همچنین عکسی را از پایگاه بلک‌واتر نزدیک مرکز افغانستان-پاکستان منتشر کرد.

* آمریکا و دولت پاکستان سال 2006 قرارداد مخفیانه‌ای را امضا کردند

در عین حال منبع اطلاعات جاسوسی "جرمی اسکاهیل" اعلام کرد که برنامه گزارش نشده‌ای از طرح‌های مربوط به ترور سازمان سیا فاش شده که پیش از این "لئون پانتا"، مدیر سابق سیا اعلام کرده بود آن را لغو کرده است. طبق این برنامه، بلک‌واتر در مرکز عملیات نظامی آمریکا در مرزهای کشوری قرار داده می‌شود که آمریکا علیه آن اعلام جنگ نکرده است- اطلاعاتی که می‌تواند روابط تیره کنونی بین آمریکا و پاکستان را بدتر کند. دو کشور در سال 2006 قراردادی را امضا کردند که به ستاد مشترک ارتش آمریکا اجازه ورود به پاکستان برای تعقیب اسامه بن‌لادن را با این درک که پاکستان صدور چنین مجوزی را تکذیب خواهد کرد، امضا کردند. آمریکا به طور رسمی قرار نیست عملیات نظامی فعالانه را در پاکستان داشته باشد.

* مقام سابق بلک‌واتر مشارکت این شرکت با برنامه‌های سیا و ستاد مشترک ارتش آمریکا را تایید کرد

بلک‌واتر که همچنین با نام‌های خدمات ایکس ای و مرکز آموزش آمریکا نامیده می‌شود این مسئله را که این شرکت در پاکستان فعالیت می‌کند، رد کرده است. "مارک کورالو"، سخنگوی بلک‌واتر در بیانیه‌ای که در روزنامه ملت پاکستان منتشر شد اعلام کرد: "خدمات ایکس ای تنها یک مشتری در پاکستان دارد و آن هم نظارت بر کار ساخت و ساز برای دولت آمریکاست". وی افزود که این شرکت "هیچ نوع فعالیت دیگری در پاکستان ندارد".

یکی از مقامات ارشد سابق بلک‌واتر در عین حال ادعای منبع اطلاعات جاسوسی ارتش را تایید کرد که این شرکت در پاکستان برای سازمان سیا و ستاد مشترک ارتش آمریکا کار می‌کند. وی گفت که بلک‌واتر همچنین برای دولت پاکستان تحت قراردادی با یک شرکت امنیتی در اسلام‌آباد کار می‌کند که هماهنگی عملیات‌های بلک‌واتر آمریکا با نیروهای پاکستانی در مبارزه با تروریسم شامل حمله به خانه‌ها و محدودیت‌های مرزی در استان مرزی شرقی-غربی این کشور و مکان‌های دیگر در پاکستان را انجام می‌دهد. این امر به دولت پاکستان اجازه می‌دهد تا از نیروهای سابق عملیات ویژه آمریکا که اکنون برای بلک‌واتر کار می‌کنند، استفاده کرده و در عین حال هرگونه حضور رسمی ارتش آمریکا در این کشور را تکذیب نماید. وی همچنین تایید کرد که بلک‌واتر پایگاهی را در کراچی دارد و پرسنل خود را در مکان‌های دیگری در پاکستان نیز مستقر کرده است.

* قراردادهای بلک‌واتر مخفیانه هستند

برنامه مخفیانه در پاکستان به دستکم سال 2007 برمی‌گردد. رئیس کنونی ستاد مشترک ارتش آمریکا دریادار "ویلیام مک‌ریون" است که این پست را از ژنرال "استنلی مک‌کریستال" تحویل گرفت که وی نیز این پست را از سال 2003 تا 2008 پیش از آنکه به عنوان فرمانده ارشد آمریکا در افغانستان معرفی شود، به عهده داشت. یک منبع ارتشی اسکاهیل گفت: "حضور بلک‌واتر در پاکستان واقعا محسوس نیست و به همین دلیل است که هیچ کس در این باره صحبتی نکرده است."

وی افزود که عملیات‌های بلک‌واتر در پاکستان از طریق قراردادهای وزارت خارجه و یا قراردادهای دفاعی که علنی می‌شوند، انجام نمی‌شود. عملیات‌های "بلک‌واتر از طریق ستاد مشترک ارتش آمریکا انجام شده و محرمانه هستند." بلک‌واتر اولین قرارداد علنی خود با سازمان سیا را در سال 2002 برای عملیات در افغانستان و برای کار در مرز افغانستان-پاکستان منعقد کرد.

به گفته منبع اسکاهیل، بلک‌واتر به طور موثر خود را شرکتی معرفی کرده است که مامورانش "ماموریت‌های مستقیما مرگبار را انجام می‌دهند و اکنون هزینه‌ای را دریافت می‌کنند که با آن می‌توانید گروه برنامه‌ریزی را برای خود داشته باشید. ستاد مشترک ارتش آمریکا آن را به خدمت گرفته است." وی افزود که قراردادهای بلک‌واتر با ستاد مشترک ارتش آمریکا در پاکستان مخفیانه هستند و بنابراین از دید عموم پنهانند. گروه بلک‌واتر در کراچی علاوه بر طراحی حملات هواپیماهای بدون سرنشین علیه نیروهای مظنون القاعده و طالبان در پاکستان برای ستاد مشترک ارتش آمریکا و سازمان سیا به ماموریت‌های ستاد مشترک در ازبکستان و علیه جنبش اسلامی این کشور نیز کمک می‌کند.

* آمریکا در دوران اوباما حملات هواپیماهای بدون سرنشین خود در پاکستان را افزایش داده است

آمریکا از زمان ریاست جمهوری باراک اوباما حملات هواپیماهای بدون سرنشین خود در پاکستان را افزایش داده است. اوباما اولین بار در 23 ژانویه 2009 دستور حملات هواپیماهای بدون سرنشین علیه اهدافی در وزیرستان جنوبی و شمالی را صادر کرد و این حملات از آن زمان تاکنون همچنان ادامه دارند. تعداد دستوراتی که از سوی دولت اوباما برای چنین حملاتی صادر شد اکنون از تعداد حملاتی که در دوران بوش در پاکستان انجام شد، بیشتر است و این مسئله انتقادهای شدید پاکستان و برخی قانونگذاران آمریکایی را درباره مرگ غیرنظامیان برانگیخته است.

منبع جاسوسی ارتش آمریکا همچنین تایید کرد همانطور که پیش از این در روزنامه نیویورک‌تایمز منتشر شد، بلک‌واتر همچنان در برنامه بمباران هواپیماهای بدون سرنشین سازمان سیا در پاکستان مشارکت دارد. وی افزود که بلک‌واتر در حال کار بر روی برنامه‌های بمباران هواپیماهای بدون سرنشین ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز هست. این منبع اظهار داشت: "این بلک‌واتر است که این برنامه را برای سازمان سیا و ستاد مشترک انجام می‌دهد و هنگامی که غیرنظامیان کشته می‌شوند، مردم می‌گویند وای این سازمان سیا است که چنین دیوانگی را بدون هماهنگی انجام می‌دهد."

گروه "سلکت" بلک‌واتر علاوه بر کار بر روی برنامه‌های عملیات مخفیانه و حملات هواپیماهای بدون سرنشین همچنین نگهبانانی خصوصی برای انجام ماموریت‌های حساس امنیتی برای پایگاه‌های هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا، اردوگاه‌های ستاد مشترک و اردوگاه‌های آژانس جاسوسی دفاعی در پاکستان استخدام می‌کند.

توانایی بلک‌واتر در ادامه حیات در پوشش‌‌ها و نام‌های جدید برغم مخالفت‌ها، در افغانستان مشهودتر است و این شرکت برغم انتقادهای شدید و تقریبا جنجال‌های هفتگی در آن به کار برای ارتش آمریکا، سازمان سیا و وزارت خارجه ادامه می‌دهد.