این کتاب هفته گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت رونمایی شد و یک نسخه به خبرنگاران حاضر در این جلسه اهدا شد.
این کتاب «دیباچه نام پروردگار» نام دارد که به کوشش محمدجعفر محمدزاده معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد و محمدرضا کمرهای تهیه شده و در تیراژ 3هزار نسخه از سوی انتشارات مشق هنر وارد بازار نشر شده است.
دیباچه نام پروردگار در قطع نفیس سلطانی به صورت تمام رنگی در 74 صفحه منتشر شده است.
خوشنویسیهای محمدرضا رحیمی ذوقی است
محمدرضا کمرهای دبیر نهمین جشنواره «بسمالله» در گفتوگو با خبرنگار هنرهای تجسمی فارس درباره انتشار این کتاب به صورت نفیس با آثاری از یک شخصیت سیاسی توضیح داد: این آثار مشق خوشنویسی است که آقای رحیمی با وجود مشغلههای بسیاری که دارند، هرازگاهی از سر ذوق انجام دادهاند و مجموعهای از این آثار را بنده به همراه آقای کاوه تیموری که پژوهشگر کتاب «راز خط» استاد غلامحسین امیرخانی بودهاند، انتخاب کردیم و در قالب این کتاب منتشر شده است.
وی درباره موضوع تأیید آثار این کتاب از سوی استادان خوشنویس گفت: آثار این کتاب را برخلاف آن چه در رسانهها منتشر شده است، اصلا استاد امیرخانی ندیدهاند، بلکه تنها دو اثر از استاد امیرخانی در این کتاب چاپ و منتشر شده است.
وی افزود: مقدمه این کتاب را نیز کاوه تیموری نوشتهاند و آثار منتخب کتاب نیز از میان هزاران اثری که آقای رحیمی داشتند انتخاب شده است.
آثار سیاستمداران در همه جای مورد توجه و پرفروش است
دبیر نهمین جشنواره «بسمالله» درباره دلیل توجه به آثار ذوقی معاون اول رئیس جمهور که از کیفیت هنری لازم نیز برخوردار نیست توضیح داد: آثار هنری سیاستمداران بزرگ دنیا حتی اگر یک اثر نقاشی ساده باشد، همیشه پرفروش میشود و در واقع این شخصیت کاریزماتیک سیاستمداران است که به آثار هنری آنها اهمیت میدهد، آثار آقای رحیمی هم ذوقی است، ایشان مکتب ندیده هستند اما با این حال با وجود مشغلههای فراوان نسبت به آیه شریفه «بسمالله» ارادت خود را در قالب این مشقهای خوشنویسی نشان دادهاند که آثار بسیار ایشان با این مضمون گواه آن است و ما نیز با توجه به موضوع جشنواره خودمان که آیه شریفه «بسمالله» است، از آثار ایشان استقبال کردیم همان طور که از همه مسئولانی که نسبت به این آیه ارادتی دارند و آثاری ذوقی با مضمون این آیه شریفه دارند، استقبال میکنیم.
دلیل توجه به خوشنویسیهای ذوقی یک سیاستمدار
انتشار خوشنویسیهای ذوقی معاون اول رئیس جمهور شائبه استفاده از موقعیت شخصیتهای سیاسی در راستای معرفی جشنواره و همچنین حمایتهای مالی احتمالی را تقویت میکند این در حالی است که بسیاری از استادان مسلم خوشنویس کشورمان توانایی انتشار آثار فاخر و ارزشمند خود را ندارند.
کمرهای درباره این موضوع توضیح داد: در حوزه خوشنویسی هم هستند استادانی که سلایق مختلفی دارند و گاهی ممکن است آثار همدیگر را نیز نفی کنند، با این حال ما از آثار همه کسانی که با مضمون «بسمالله» آثاری دارند استقبال میکنیم چرا که هدف ما از برگزاری جشنواره «بسمالله» ترویج هنرهای قرآنی است و آثار فاخر خوشنویسی با این مضامین را نیز منتشر میکنیم.
وی درباره آثار هنری مسئولان کشور هم گفت: در میان مسئولان کشورمان بعد از «قائم مقام فراهانی» و در دوره کنونی «کمال خرازی» مسئول دیگری نداشتهایم که در زمینه هنرهای قرآنی فعالیتی داشته باشد، آقای رحیمی هم اگر چه معاون اول رئیس جمهور هستند اما با جوانان با استعداد خوشنویس دیگر برای ما فرقی ندارند.
همه کتابهای قرآنی را نفیس چاپ میکنیم
وی درباره چاپ نفیس این کتاب هم گفت: همه کتابهایی که ما منتشر میکنیم نفیس هستند چرا که شأن «بسمالله» به ما اجازه نمیدهد آن را در کاغذ معمولی و تحریر چاپ کنیم، ضمن این که این روزها کاغذ گلاسه بسیار ارزانتر از کاغذ تحریر است.
هزینهها بر دوش انتشارات مشق هنر
کمرهای افزود: این کتاب در 74 صفحه منتشر شده است که تعداد صفحات آن زیاد نیست و هیچ قیمتی هم روی آن نگذاشتهایم، تنها جعبههایی که برای این کتاب در نظر گرفته شده است، اندکی هزینه داشته است که هزینههای چاپ و انتشار آن را انتشارات «مشق هنر» بر عهده داشته است.
آثار رحیمی با آثار استادان خوشنویس قابل مقایسه نیست
کمرهای در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما هر ساله در ماه مبارک رمضان کتابهای نفیس خوشنویسی رونمایی میکنیم و کتاب آقای رحیمی هم در کنار آثار استادانی چون امیرخانی، کابلی و رسولی قرار نمیگیرد چون اصلا قابل مقایسه نیستند به همین دلیل در کتاب دیگری که به نام «رنگ و نی» شامل آثار استادان برجسته خوشنویسی منتشر کردهایم، هیچ یک از آثار رحیمی در آن دیده نمیشود.
آقای رحیمی جای هیچ خوشنویس مهجوری را نگرفته است
دبیر جشنواره «بسمالله» تأکید کرد: آقای رحیمی جای هیچ خوشنویس مهجوری را نگرفتهاند ما از هنرمندان دیگر نیز آثاری را به چاپ رساندهایم و اکنون نیز برای حمایت و انتشار آثار خوشنویسان جوان نیز اعلام آمادگی میکنیم.
اعلام برائت جشنواره بسمالله از مسائل حاشیهای
وی هدف از انتشار کتاب دیباچه نام پروردگار را این طور توضیح داد: ما با انتشار کتاب دیباچه نام پروردگار معاون اول رئیس جمهور خواستیم نشان دهیم که از آثار همه مسئولان در زمینه هنرهای قرآنی استقبال میکنیم اما اگر این اقدام شائبه حمایت مالی و استفاده از موقعیت سیاسی مسئولان را در کنار این جشنواره پررنگ میکند، هماکنون از این موضوع اعلام برائت میکنیم.
وی با بیان این که جشنواره بسمالله از سوی بخش خصوصی با استفاده از اسپانسر هر ساله برگزار میشود گفت: وقتی بخش خصوصی در حوزه قرآنی وارد شود، همیشه نسبت به مسائل مالی آن حساسیت ایجاد میشود اما با توفیقات الهی ما تاکنون با حمایت اسپانسرهای خود از جمله شهرداری تهران هر ساله این جشنواره را برگزار کردهایم که این حمایتهای مالی نیز بیشتر به صورت در اختیار گذاشتن مکان یا انتشار کتاب بوده است.
کمرهای تصریح کرد: ما برای جشنواره بسمالله کیسه ندوختهایم اما دوست داریم مسئولان کشور نیز در این جشنواره حضور داشته باشند و از آثار قرآنی دیدن کنند و همین تشویقی برای هنرمندان جوان کشورمان خواهد بود که آثارشان با استقبال مسئولان رو به رو شود.
دبیر نهمین جشنواره قرآنی «بسمالله» با اشاره به 9 دوره برگزاری این جشنواره گفت: در عین مهجوریت توانستهایم این جشنواره را به دوره نهم برسانیم و شکر خدا سال آینده عدد سالهای برگزاری آن دو رقمی میشود.
وی افزود: جشنواره بسمالله یک رویداد فرهنگی قرآنی است نه اقتصادی، هنوز هم بدهیهایی در زمینه اهدای جوایز برگزیدگان داشته و داریم.
اولین و آخرین باری بود که آثار ذوقی سیاستمداران را چاپ کردیم!
محمدرضا کمرهای تأکید کرد: ما به عنوان بخش خصوصی همیشه دغدغه آثار هنری قرآنی را داشتهایم و اگر قرار باشد انتشار کتابی برای معاون اول رئیس جمهور جشنواره ما را در تلاطم مسائل غیر هنری و حاشیهای قرار دهد، اعلام میکنم که به عنوان یک ناشر این اولین و آخرین باری بود که آثار ذوقی مسئولان سیاسی کشور را منتشر میکنیم.
وی افزود: در این نمایشگاه آثار فاخری از استادان بزرگ خوشنویسی از جمله امیرخانی، خروش، اخوین و ... در کنار هم به نمایش گذاشته شده است، اما متأسفانه تنها خبر دو تابلو معاون اول رئیس جمهور مورد توجه رسانهها قرار گرفته است.
روز گذشته نهمین جشنواره «بسمالله» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت و در این مراسم از کتاب «راز نقاشی خط» استاد جلیل رسولی نیز رونمایی شد.
دو اثر از محمدرضا رحیمی به قیمت 40 میلیون تومان در این نمایشگاه ارائه شده است که به گفته رحیمی به نفع ایتام به فروش گذاشته شده است.
ارزانترین اثر این نمایشگاه یک تابلو نقاشی خط به مبلغ 700 هزار تومان است و گرانترین اثر آن نیز تابلو «مرغ بسمل» جلیل رسولی است که به قیمت 80 میلیون تومان ارائه شده است.