کد خبر 143651
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۶

رييس كميسيون اصل نود مجلس، با بيان اين‌كه «كارگروه ويژه‌اي براي شناسايي عامل و علت‌هاي گراني در كميسيون اصل نود تشكيل شده است» گفت: در تلاشيم تا انحصار واردات شكسته شود و بخش بيشتري از فعالان وارد اين عرصه شود.

به گزارش مشرق ،علي پورمختار در گفت‌وگو با ايسنا، يك سري از عوامل و زمينه‌ها را در كشور باعث گراني دانست و گفت: كميسيون اصل نود به موجب وظيفه ذاتي‌اش با رسيدگي به گزارشات و شكايات مردم و بعضا بخش خصوصي فعال در عرصه بازار و اقتصاد، براي شناسايي علت‌هاي گراني گام هايي را بر مي‌دارد.

وي افزود: در همين راستا كميسيون اصل نود كارگروه ويژه‌اي در خصوص شناسايي علت‌هاي گراني تشكيل داده است كه به زودي نتايج آن را به اطلاع مردم مي‌رساند.

رييس كميسيون اصل نود مجلس، انحصارگرايان واردات يكي از عوامل و علت‌هاي گراني عنوان و خاطرنشان كرد: برخي اشخاص حقيقي و فعال در عرصه تجارت و يا اشخاص حقوقي در قالب شركت‌ها بعضا با در اختيار داشتن مناسبات مختلف و غيرموجه، انحصار بازار را در بخش‌هاي مختلف در دست گرفته‌اند؛ نتيجه اين رويكرد آن است كه دشمن در زمان اقتصاد مقاومتي، با شناسايي اين افراد و شركت‌ها در امر تجارت بين‌المللي، كشور را با مشكلاتي مواجه مي‌كند.

پورمختار ادامه داد: انحصار واردات در دست عده‌اي معدود باعث مي‌شود كه اين افراد و شركت‌ها در صورت تمايل، با احتكار و نگه‌داشتن اقلام وارداتي‌شان،نه تنها باعث افزايش قيمت‌ها شوند بلكه به مردم و دولت فشار وارد شود؛ اين مسائل به خوبي نشان مي‌دهد كه بايد اين انحصارها شكسته شود و واردات توسط بخش‌هاي بيشتري از فعالان اقتصادي انجام گردد.

وي اضافه كرد: مطمئنا تقسيم فعاليت اقتصادي و واردات بين اقشار بيشتري از جامعه مصداق بارزي از اقتصادي كردن مردم است، موضوعي كه مورد نظر مقام معظم رهبري و به عنوان رمز موفقيت در حوزه اقتصاد مقاومتي به شمار مي‌آمد.

نماينده مردم بهار و كبودر آهنگ در مجلس با بيان اينكه بخش‌هاي عمده‌اي از گروه انحصارگرايان واردات مشخص شده‌اند گفت: اين افراد در بخش‌هاي مختلفي همچون دارو، غذا و مصالح ساختماني هستند كه بخشهاي از آنها شناسايي شده‌اند.

وي در عين حال تاكيد كرد كه كميسيون اصل نود در كنار انجام اين اقدامات، با تعامل سازنده و مثبت با دولت تلاش مي‌كند تا علاوه بر پيدا كردن راه‌حلي براي مقابله با گراني، روشها نيز اصلاح شود.

پورمختار در ادامه جو رواني در خصوص خريد كالايي خاص را يكي ديگر از زمينه‌هاي ايجاد گراني در كشور عنوان و خاطرنشان كرد: مردم بعد از ايجاد جو رواني ساخته پرداخته دشمن فكر مي‌كنند كه اگر كالايي را امروز خريداري نكنند، فردا ديگر نمي‌توانند آن را به دست آورند؛ اين فردا در مورد بازار مرغ رخ داد و ممكن است در آبنده در خصوص ساير اقلام هم اتفاق افتد.

به گفته وي بايد با ايجاد زمينه‌هاي حذف جو رواني در كشور، شرايطي فراهم شود تا ديگر اين جو بر جامعه حاكم نگردد.

رييس كميسيون اصل نودم مجلس در ادامه كاهش توليد داخلي را يكي ديگر از عوامل گراني در كشور دانست و ابراز عقيده كرد: اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها و عدم اختصاص يارانه بخش توليد در كنار عواملي همچون افزايش هزينه توليد و دستمزدها و نبود امكان رقابت محصولات داخلي از لحاظ كيفي با مشابه خارجي‌شان باعث شده كه در كنار كاهش توليد داخلي زمينه ايجاد گراني در كشور فراهم شود.

پورمختار در پايان تاكيد كرد كه گزارش مربوط به علت‌هاي شناسايي گراني بعد از تصويب در كميسيون اصل 90 به هيات رييسه ارائه مي‌شود تا در صورت تشخيص در صحن علني قرائت گردد.