کد خبر 144023
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۴

معاون وزير ICT گفت: فعلا برنامه‌اي براي كاهش تعرفه‌ي اينترنت كاربران خانگي نداريم و حتي اگر اينترنت را به‌طور رايگان در اختيار شركت‌ها قرار دهيم، مشتركان خانگي بيش از 20 تا 25 درصد كاهش هزينه نخواهند داشت.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت كشور در نشست خبري عنوان كرد: لازم است تا پايان برنامه‌ي توسعه 60 درصد از خانوارها و تمام كسب‌وكارها دسترسي به اينترنت پرسرعت داشته باشند و اين موضوع وظيفه‌ي سنگيني را برعهده‌ ما قرار داده است.

محمود خسروي با بيان اين‌كه شركت ارتباطات زيرساخت به عنوان متولي مادر شبكه‌ي ارتباطي محسوب مي‌شود، بر لزوم توسعه‌ي اين شركت تاكيد و خاطر نشان كرد: اگر زماني توسعه و رشد اين شركت دچار مشكل شود، بقيه‌ي موارد هم به مشكل مي‌خورد.

* تلاش براي گسترش بسترهاي بين‌المللي

عضو هيات مديره شركت ارتباطات زيرساخت در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به راه‌اندازي شبكه ملي اطلاعات اشاره كرد و گفت: تاكنون زيرساخت اصلي شبكه‌ي ملي اطلاعات را تا بيش از 500 گيگابايت افزايش داده‌ايم كه اين ظرفيت داراي چهار درگاه اصلي است.

خسروي ادامه داد: در زمينه‌ي بين‌المللي هم برنامه‌هاي متعددي در دست داريم و اين مساله پيش از اين به اين شكل مورد توجه قرار نگرفته بود. اكنون ما در جلسات متعدد بين‌المللي حضور داريم و اقدامات متعددي را انجام داده‌ايم. علاوه بر اين تقاضا‌هاي بسيار زيادي براي تشكيل كنسرسيوم‌ها وجود داشته و اولين كنسرسيوم نيز چندي پيش با كشور‌هايي مانند عمان، روسيه تشكيل شده است.

وي در عين حال گفت: پيش از برنامه‌ي پنجم توسعه، ظرفيت 1 STMحدود 30مگابايت بود كه اكنون اين رقم به حدود 4 گيگابايت رسيده است.

خسروي هم‌چنين به راه‌اندازي اولين كابل بين‌المللي بندر چابهار و عمان با مشاركت بخش خصوصي اشاره كرد و راه‌اندازي خط ديگري از بمبئي به ايران و در ادامه به آستاراخان روسيه را از ديگر برنامه‌هاي اين شركت براي آينده دانست.

*درآمد 600 ميليارد توماني سال قبل

وي در پاسخ به سوالي درباره‌ي درآمد سال قبل شركت زيرساخت توضيح داد: سال گذشته 600 ميليارد تومان سود ناخالص ما بوده است كه البته از اين رقم 40 درصد به خزانه دولت، 26 درصد براي عوارض و ماليات هزينه شد و در كل حدود 30 درصد از آن براي سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي اين بخش باقي ماند.

*30 درصد مكالمات بين‌المللي مربوط به افغانستان

مدير عامل شركت زيرساخت ارتباطات در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود در پاسخ به سوالي كه درباره‌ي تعرفه‌ voip مطرح شده بود، گفت: تعرفه‌ي Voip صادراتي و وارداتي فرق مي‌كند و اكنون در اين زمينه به واسطه‌ي مناقصات برگزار‌ شده، پنج پيمانكار گرفته‌ايم.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود در ارتباط با مكالمات بين‌المللي گفت: نرخ مناسباتي براي ارتباطات بين‌الملل براساس ميزان مكالمات صورت مي‌گيرد كه اين هزينه در بخش TDM حدود 6 سنت و در بخش موبايل 8 سنت است. البته با اين وجود اين هزينه براي كشور‌هاي مختلف براساس امكانات ترافيكي آن متفاوت است و به عنوان مثال در آمريكا به يك دهم سنت مي‌رسد.

خسروي در ادامه با اشاره به اين‌كه تلاش شده است تعرفه‌هايي كه نياز به تغيير داشته‌اند، اصلاح شود، گفت: متاسفانه براي تغيير تعرفه‌ها روندي شش ماهه را بايد پشت سر گذاشت، در صورتي كه اين موضوع در هيچ جاي دنيا به اين شكل نيست، اما اينجا اپراتور‌ها به شدت گرفتار اين موضوع هستند.

معاون وزير ICT در عين حال ياد‌آور شد: حدود 30 درصد از ترافيك ارتباطات بين‌المللي ايران مربوط به افغانستان مي‌شود.

وي در ارتباط با بحث هزينه‌هاي دو صفر هم گفت: اكنون در بخش دو صفر تعرفه‌هاي ايران نسبت به تمام كشور‌هاي دنيا ارزان‌تر است و در هر كشوري كه برويم اين هزينه‌ها چند برابر مي‌شود.

*بي‌استفاده ماندن 85 درصد ظرفيت ديتاسنتر ملي

مدير عامل شركت زيرساخت ارتباطات در ارتباط با شبكه‌ي ملي ديتا هم گفت: اين شبكه پيش از اين يك شبكه‌ي سيسكوي 43 گيگ بود كه اكنون تا 470 گيگ در حال بهره‌برداري است، البته اين شبكه مانند اتوباني است كه راه‌اندازي شده اما ممكن است در داخل آن تنها چهار اتومبيل در حال حركت باشد و به همين دليل اكنون ما در تلاش هستيم تا با تشويق اپراتور‌ها كاري كنيم كه به جاي لينك‌هاي نقطه‌به‌نقطه كه از اين شبكه كه به هيچ عنوان هم قطعي ندارد، استفاده كنند.

وي هم‌چنين عنوان كرد: فكر مي‌كنيم در حال حاضر تنها 10 تا 15 درصد از اين شبكه مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

*كاهش تعرفه اينترنت با آمدن شبكه ملي اطلاعات

خسروي در ارتباط با اين‌كه آيا امسال كاربران خانگي شاهد كاهش تعرفه‌هاي اينترنتي خواهند بود هم توضيح داد: با وجود آنكه هزينه‌هاي ما بعد از هدفمند‌سازي يارانه‌ها رشد چشم‌گيري پيدا كرد، تعرفه‌هاي ما براي كاربران خانگي تغيير چشم‌گيري نداشت و البته در اين دو سال دو تخفيف 20 درصدي اعمال شد كه يكي از آنها مشروط و ديگري غيرمشروط بود.

معاون وزير ICT در عين حال ياد‌آور شد: حتي اگر ما اينترنت را به صورت مجاني در اختيار شركت‌ها قرار دهيم، هزينه‌ي كاربران خانگي تنها 20 تا 25 درصد كاهش پيدا مي‌كند، بنابراين وقتي ما صحبت از تخفيف‌هاي 20 درصدي مي‌كنيم نبايد انتظار داشت براي مشتركان خانگي هم در همين اندازه كاهش قيمت داشته باشيم.

خسروي ادامه داد: البته با اين وجود با راه‌اندازي شبكه‌ي ملي اطلاعات خواه‌ناخواه قيمت‌ها كاهش پيدا خواهد كرد.

*زيرساخت، خوش‌حساب ترين شركت‌هاي دولت

اما مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت در ارتباط با آخرين وضعيت ديتا‌سنتر ملي هم گفت: كارهاي اين بخش خوب پيش مي‌رود و با وجود وقفه‌اي كه پيش از اين داشتيم و تحقيق‌هايي كه به دليل عدم ارائه‌ي مجوز‌هاي لازم صورت گرفت، نيمه‌ي اول سال آينده اين ديتا‌سنتر آماده بهره‌برداري خواهد شد.

وي در پاسخ به سوال ديگري كه درباره‌ي پرداخت‌هاي بين‌المللي با توجه به محدوديت‌هاي صورت گرفته، هم عنوان كرد: شايد ما از خوش‌حساب‌ترين شركت‌هاي دولتي باشيم، البته مراحل مختلفي براي پرداخت هزينه‌هاي بين‌المللي وجود دارد، اما خوشبختانه ما در اين زمينه مشكل حادي نداريم و محدوديتها مشكل خاصي براي ما ايجاد نكرده و براي مشكلات كوچك هم راه‌حل‌هاي مناسبي پيدا مي‌كنيم.