کد خبر 144127
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۲

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از گذشت بیش از دو سال از مطالبه رهبر معظم انقلاب برای نظارت بر مجلس، امروز هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان را تشکیل دادند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه شنبه) 15 مرداد‌ماه ساعت 08:12 دقیقه به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با تلاوتی آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.

*لاریجانی: رژیم آمریکا مسئول جان زائران ایرانی در سوریه است

علی لاریجانی پس از دستور کار جلسه امورز مجلس که توسط سبحانی‌نیا عضو عئیئت رئیسه مجلس قرائت شد در نطق پیش از دستور خود با بیان اینکه در آستانه شب قدر قرار داریم، گفت: شب قدر، شبی است که سوره قدر دلالت بر اهمیت آن دارد. این سوره شب قدر را از هزار شب بالاتر می‌داند، چون در آن شب ملائکه و روح نازل می‌شوند.

وی افزود: مراد از شب قدر تقدیر و اندازه‌گیری است یعنی شب قدر، شب اندازه‌گیری است و خداوند تبارک و تعالی در چنین شب‌هایی حوادث یک سال را یعنی از همان شب تا شب قدر سال آینده را تقدیر می‌کند.

لاریجانی با بیان اینکه شب قدر از هزار ماه جهاد بهتر است، افزود: در شب قدر فرشتگان فرود می‌آیند و در زمین پخش می‌شوند و بر مجالس مومنین گذشته و به مومنان سلام می‌کنند و برای دعای آنان آمین می‌گویند تا اینکه سپیده دم طلوع کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی به سخنانی از امام جعفر صادق(ع) در خصوص شب قدر اشاره و تصریح کرد: تقدیر در شب نوزدهم و ابرام در شب بیست و یکم و امضا در شب بیست و سوم انجام می‌گیرد.

وی ادامه داد: امام محمد باقر(ع) نیز در باب معنای شب قدر می‌فرمایند "عمل صالح از زکات و انواع خیرات در شب قدر بهتر است از همان اعمال در ماه‌های دیگر سال".

لاریجانی با بیان اینکه در شب قدر دعای هیچ مومنی رد نمی‌شود، گفت: دعای کسی رد نمی‌شود؛ مگر کسانی که عاق والدین شده‌اند و یا قطع کننده رحم، شرابخوار و دشمن مومنان.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خداوند در پاسخ به حضرت موسی(ع) در مورد نزدیک شدن به خود می‌فرماید: نزدیک شدن به من به شرط این است که در شب قدر بیدار باشید و رحمت من بر کسانی است که در شب قدر به فقرا رحم کنند و شرط عبور از پل صراط نیز صدقه دادن در شب قدر است.

وی همچنین با اشاره به شهادت امام اول شیعیان حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) گفت: ابن ملجم از سخت‌ترین دشمنان حضرت علی(ع) بود و حضرت خوب می‌دانستند که این شخص خطرناک است و حتی حضرت در پاسخ به کسانی که می‌گفتند، کلک این شخص را بکن، می‌فرمودند: یعنی شما می‌گویید قصاص قبل از جنایت کنم؟

لاریجانی اظهار داشت: جوانمردی پایه حکومت علوی است که با دشمنان خویش مدارا داشته باشند تا آنها هدایت شوند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وصیت حضرت علی(ع) قبل از شهادتشان گفت: در وصیت امام اول شیعیان آمده با اسیرتان مدارا کنید و نکند وقتی من از دنیا رفتم، بین مردم بیفتید و بگویید امیرمومنان شهید شد و فلان کس محرک بود و فلان کس دخالت داشت و این و آن را متهم کنید.

وی افزود: امیرمومنان(ع) در مورد قاتل خود به امام حسن(ع) فرمودند قاتل من یک نفر است و او ابن ملجم است؛ اگر می‌خواهی بر او رحم کن ؛اگرنه او را تنها با یک ضربه بکش.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید رفتار امیر مومنان را با رفتار سیاست‌بازان معاویه‌صفت دنیای امروز مقایسه کنیم، گفت: این افراد برای قدرت جنگ‌افزوزی می‌کنند، صدها هزار نفر را در عراق، افغانستان و امروز در سوریه به قتل می‌رسانند تا پرستیژ قدرت جهانی خود را حفظ کنند. تأسف‌آورتر رفتار برخی حکومت‌های منطقه است که به نام اسلام، آدم‌کشی راه انداختند و حتی با زائران ایرانی در سوریه نیز با خشونت رفتار می‌کنند.

لاریجانی گفت: این جنایت‌ها چیزی نیست که ملت ایران از آن صرف‌نظر کند؛ رژیم آمریکا و برخی کشورهای منطقه مسئول این جنایت‌ها هستند و به موقع جواب این جنایات را دریافت خواهند کرد.

وی همچنین در ادامه با تبریک روز خبرنگار بخصوص خبرنگاران حوزه پارلمان اظهار داشت: به روح شهدای بزرگوار خبرنگار درود می‌فرستم.

* موافقتنامه حمل و نقل هوایی بین ایران و روسیه تصویب شد

پس از سخنان رئیس مجلس، نمایندگان لایحه موافقتنامه حمل و نقل هوایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه و تشریفات الحاقی آن را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.

به موجب مصوبه مجلس، موافقتنامه حمل ونقل بین جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه به شرح پیوست تطبیق و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.

خانه ملتی‌ها همچنین در تبصره 1 ماده واحده لایحه مذکور مقرر کردند که مشاوره و اصلاحات موضوع ماده 13 این موافقتنامه منوط به رعایت اصل 77 قانون اساسی و تصویب مجلس شورای اسلامی ایران است.

بهارستان نشینان در تبصره 2 ماده واحده لایحه مذکور مصوب کردند که حل اختلاف موضوع ماده 14 این موافقتنامه منوط به رعایت اصل 139 قانون اساسی و تصویب مجلس شورای اسلامی ایران است.

وکلای ملت با 209 رای موافق، 2 رای مخالف و 11 رای ممتنع از 250 نماینده حاضر در جلسه، این لایحه را به تصویب رساندند.

* بررسی طرح‌های دو‌فوریتی به جلسه بعدی مجلس موکول شد

بعد از تصویب شدن نمایندگان لایحه موافقتنامه حمل و نقل هوایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه طرح استفساریه دوفوریتی که مربوط به حضور جانبازان و آزادگان در دستگاه‌ها بود نیز مطرح شد که بررسی آن به جلسه بعدی مجلس موکول شد.

بعد از اینکه کامران به عنوان طراح، اظهاراتی را در صحن علنی مطرح کرد، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که در اینجا یک شبهه آئین‌نامه‌ای وجود دارد.

وی افزود: مجلس روز یکشنبه جلسه ندارد و اگر این طرح رای بیاورد، ما به مشکل آئین‌نامه‌ای برمی‌خوریم، بر همین اساس بررسی و رای‌گیری در مورد این طرح را به جلسه بعد موکول می‌کنیم.

براساس آئین‌نامه مجلس طرح‌های دوفوریتی باید ظرف مدت 72 ساعت در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

* ناظران مجلس در شورای عالی علوم انتخاب شدند

بهارستان نشینان همچنین در ادامه دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات را به عنوان ناظر در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری موضوع ماده 3 قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوب 18 مردادماه 1383 را انتخاب کردند.

بر این اساس، قاسم احمدلاشکی با 186 رأی و درویش‌پور با 129 رأی از مجموع 245 آرای مأخوذه برای عضویت در این شورا انتخاب شدند.

* مجلس با عضویت ایران در انجمن زیرساخت‌های حمل و نقل دریایی موافقت کرد

کمیسیون عمران مجلس نیز گزارش خود را در خصوص لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن جهانی زیرساختارهای حمل و نقل دریایی ارائه داد که وکلای ملت آن را بررسی کردند.

این لایحه در کمیسیون امنیتی ملی سیاست خارجی مجلس نیز بررسی شده بود که در جلسه این کمیسیون که به بحث و تبادل نظر در این زمینه گذشته بود، این لایحه با اکثریت آراء‌ رد شده بود.

براین اساس پس از سخنان مهرداد لاهوتی سخنگوی عمران مجلس، بهارستان‌نشینان با 154 رای موافق، 28 رای مخالف و 25 رای ممتنع از مجموع 246 رای ماخوزه باعضویت ایران در انجمن جهانی زیرساخت‌های حمل و نقل دریایی موافقت کردند.

براساس این مصوبه به دولت اجازه داده می‌شود در انجمن جهانی زیرساخت‌های حمل و نقل دریایی (پیانک) به شرح اساسنامه پیوست عضویت یابد و نسبت به پرداخت کمک‌هزینه و هزینه‌های اشتراک اقدام کند. تعیین و تغییر دستگاه اجرایی طرف عضویت برعهده دولت است.

همچنین در تبصره نخست این لایحه مصوب شد هرگونه اصلاح در مواد 13، 17 و 24 این اساسنامه منوط به رعایت اصل 77 قانون اساسی و تصویب مجلس شورای اسلامی ایران است.

در تبصره 2 این لایحه نیز مقرر شد هرگونه کمک براساس ماده 10 این اساسنامه منوط به رعایت اصل 80 قانون اساسی و تصویب مجلس شورای اسلامی ایران است.

* با عضویت 7 نماینده؛ هیئت نظارت بر نمایندگان رسماً تشکیل شد

در ادامه محمدحسین فرهنگی عضو هیئت علمی مجلس طی سخنانی گفت که انتخاب هیئت نظارت در قانون براین اساس است که کمیسیون‌های اصل 90 و قضایی و حقوقی مجلس دو کاندیدا را معرفی می‌کنند و این افراد از سوی هیئت رئیسه برای معرفی به صحن انتخاب می‌شوند که این افراد روح‌الله حسینیان از کمیسیون اصل 90 و موسی غضنفرآبادی از کمیسیون قضایی هستند.

وی ادامه داد: 4 نفر دیگر از بین داوطلبان انتخاب می‌شوند که تعداد قابل توجهی از نمایندگان برای عضویت در هیئت نظارت ثبت‌نام کرده‌اند که هیئت رئیسه محمدمهدی میرمحمدی نماینده گلپایگان، عوض حیدرپور نماینده شهرضا، عزیز اکبریان نماینده کرج و غلامرضا اسداللهی نماینده تربت جام را انتخاب کردند.

این عضو هیئت رئیسه خاطرنشان کرد: این 6 نفر باید اکثریت آرای نمایندگان را کسب کنند در غیر این صورت این مراحل تکرار می‌شود یعنی در صورت رای نیاوردن این افراد، دوباره داوطلبان باید ثبت‌نام کرده و هیئت رئیسه با تشکیل جلسه‌ای افراد دیگری را برای معرفی به صحن علنی مجلس انتخاب کند.

پس از شمارش آراء، روح‌الله حسینیان نماینده تهران با 164 رای، ‌موسی غضنفرآبادی نماینده مردم بم با 201 رای، سید محمد حسین میرمحمدی نماینده گلپایگان با 141 رای، اسداللهی نماینده تربت‌جام با 166 رای، عزیز اکبریان با 164 رای و عوض حیدرپور نماینده شهرضا با 149 رای از مجموع 245 رای ماخوذه به عنوان 6 تن از اعضای هیئت نظارت بر امور نمایندگان انتخاب شدند.

همچنین حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن‌ ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس از سوی هیئت رئیسه به عنوان عضو دیگر هیئت نظارت انتخاب شد.

* توکلی مذاکرات جلسه غیرعلنی را ‌در رسانه خودش منتشر کرده است

سیدمهدی موسوی‌نژاد نماینده مردم دشستان در تذکری با استناد به ماده 103 آیین‌نامه داخلی مجلس به پشت تریبون آمد و گفت که در جلسه مربوط به بررسی اعتبارنامه بنده که غیرعلنی هم بود، مطالبی مطرح شد و آقای توکلی در این جلسه مسائلی را عنوان کرد که بعدا به صورت گزینشی این مسائل را در رسانه خودش منعکس کرد.

لاریجانی خطاب به موسوی‌نژاد گفت که جای این تذکر اینجا نیست.

موسوی‌نژاد در ادامه گفت: متأسفانه بنده چندین بار خواسته‌ام که تذکر دهم ولی هیچ‌وقت نتوانستم این کار را انجام دهم.

وی افزود: آقای توکلی به تازگی این کار را انجام داده و اقدامی هم که انجام شده، کار درستی نیست.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر موسوی‌نژاد گفت: اگر در سایتی علیه شما چیزی زدند، می‌توانید به همان سایت جوابیه دهید؛ تذکر شما مربوط به جلسه ما نیست.

* انتقاد یک نماینده از نحوه ‌معرفی نامزدهای هیئت نظارت بر نمایندگان

عباس صلاحی نماینده تفرش دیگر نماینده‌اسی بود که در تذکری با استناد به ماده 17 آیین‌نامه داخلی مجلس، اظهار داشت: بر اساس این ماده اعضای هیئت‌رئیسه باید طبق سوگندی که یاد کرده‌اند، حداکثر توان خود را برای اجرای آیین‌نامه به کار بگیرند.

وی افزود: نمی‌دانم بر چه اساسی هیئت رئیسه چهار کاندید را به مجلس معرفی کرده و بقیه نمایندگان را نادیده گرفته است.

لاریجانی در پاسخ به تذکر صلاحی گفت: این مربوط به قانون مجلس است؛ طبق قانون برخی افراد کاندیدا می‌شوند و هیئت رئیسه هم از بین آنها افرادی را به مجلس معرفی می‌کند.

* سبد کالای کارگران و کشاورزان به جیب چه کسی رفته است

نادر قاضی‌زاده که برای تذکری از علی لاریجانی اجازه خواست وقتی از وی پاسخی نشنید شروع به قرائت تذکر خود کرد.

وی گفت که سبد کالای ماه رمضان فقط برای کارمندان در نظر گرفته شده است و برای کشاورزان و کارگران نیست.

قاضی‌پور افزود: بر اساس بند 9 اصل 3 قانون اساسی باید تبعیضات ناروا رفع شده و معلوم شود سبد کالای کارگران و کشاورزان به جیب چه کسی رفته است؟

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر قاضی‌پور گفت که جای این تذکر که خارج از دستور بوده و اینجا نیست.

* زاکانی و بخشایش عضو کمیسیون ماده 10 احزاب شدند

وکلای ملت در ادامه جلسه علنی امروز خود دو نفر از وکلای ملت را برای عضویت در کمیسیون صدور پروانه برای متقاضیان و نظارت بر فعالیت گروه‌ها و انجام وظایف مصرحه در قانون فعالیت احزاب، جمعیت‌ها و انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته شده مصوب 7 شهریور 1360 موضوع ماده 10 قانون مذکور، انتخاب کردند.

بر این اساس، بهارستان نشینان علیرضا زاکانی با 133 رای و احمد بخشایش را با 97 رای از مجموع 245 آرای ماخوذه،‌ به عنوان اعضای کمیسیون ماده 10 احزاب برگزیدند.

اسدالله بادامچیان، مهدی دواتگری و حامد قادرمرزی نیز برای عضویت در این کمیسیون کاندیدا شده بودند اما از راهیابی به آن باز ماندند.

* صندوق‌های رفاه دانشجویان فقط در چارچوب مصوبات هیئت امنا عمل می‌کنند

پارلمانی‌ها در ادامه پارلمان گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره لایحه الحاق صندوق‌های رفاه دانشجویان به بند (ب) ماده 20 قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران را بررسی کردند.

این لایحه در اجرای تبصره 5 ماده 4 قانون صندوق‌های رفاه دانشجویان و به منظور تقویت نقش ساختاری این صندوق متناسب با افزایش کمی دانشجویان و مراکز آموزش عالی و رفع موانع قانونی در ارائه خدمات به موقع به دانشجویان، ساماندهی خوابگاه‌های غیردولتی، توزیع هدفمند یارانه‌ها و حمایت مالی دانشجویان، از سوی دولت به مجلس تقدیم شده بود.

نمایندگان مجلس در جلسه امروز کلیات این لایحه را با 188 رای موافق، 18 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 248 نماینده حاضر در صحن پارلمان به تصویب رساندند.

همچنین از آنجایی که با تصویب این لایحه برنامه 5 ساله پنجم توسعه اصلاح می‌شد، نیازمند دوسوم آراء نمایندگان بود.

پس از تصویب کلیات نمایندگان مجلس وارد بررسی جزئیات و ماده واحده این لایجه شدند که قربانی نماینده آستانه اشرفیه پیشنهاد حذف عبارت "سازمان امور دانشجویان کشور" از تبصره نخست ماده واحده را مطرح کرد که این پیشنهاد از سوی نمایندگان تصویب نشد و بهارستان‌نشینان با 92 رای موافق، 61 رای مخالف و 50 رای ممتنع از مجموع 242 نماینده حاضر به تصویب آن به این اصلاح رای ندادند.

در ادامه علی لاریجانی کل ماده واحده و تبصره آن را به رای گذاشت که این بار نیز تصویب جزئیات نیازمند دو سوم آرای نمایندگان بود اما نمایندگان مجلس با 153 رای موافق، 28 رای مخالف و 35 رای ممتنع از مجموع 244 رای ماخوذه به ماده واحده و تبصره آن رای مثبت ندادند.

علی لاریجانی هر 3 ماده واحده را به رای گذاشت که این بار نیز نمایندگان با 53 رای موافق، 93 رای مخالف و 44 رای ممتنع از مجموع 245 رای اخذ شده، به هر 3 ماده واحده رای ندادند.

بنابراین هیئت رئیسه مجبور شد اصلاحی را در ماده واحده انجام و دوباره آن را به رای نمایندگان بگذارد لذا علی لاریجانی عبارت "سازمان امور دانشجویان کشور" را از تبصره 1 ماده واحده حذف کرد و دوباره آن را به رای نمایندگان گذاشت که این بار بهارستان‌نشینان با 190 رای موافق، 13 رای مخالف و 16 رای ممتنع از مجموع 248 نماینده حاضر در صحن پارلمان به تصویب رساندند.

بنابراین در ماده واحده این لایحه مقرر شد یک تبصره به شرح زیر با عنوان تبصره 1 به بند ب ماده 20 قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 15 دی ماه 1389 الحاق می‌شود و شماره تبصره‌های 1 و 2 به 2 و 3 تغییر می‌یابد.

در تبصره 1 که به بند ب ماده 20 قانون برنامه اضافه می‌شود، مصوب شد صندوق‌های رفاه دانشجویان مشمول مفاد این بند شوند.

در بند ب ماده 20 قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران آمده است: دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و فرهنگستان‌هایی که دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و سایر مراجع قانونی هستند، بدون الزام به رعایت قوانین و مقررات عمومی حاکم بر دستگاه‌های دولتی به ویژه قانون محاسبات عمومی، قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون برگزاری مناقصات و اصلاحات و فقط در چارچوب مصوبات و آئین‌نامه‌های مالی، معاملاتی و اداری تشکیلات مصوب هیئت امنا به حسب مورد به تائید وزرای علوم و بهداشت و در مورد فرهنگستان‌ها به تائید رئیس‌جمهور می‌رسند، عمل می‌کنند.

اعضای هیئت علمی ستادی وزارتخانه‌های علوم و بهداشت نیز مشغول حکم این بند هستند.

در تبصره 1 این بند که اکنون به تبصره 2 تغییر یافته است آمده بود هرگونه اصلاح ساختار و مقررات مالی، اداری، معاملاتی، استخدامی و تشکیلاتی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی دولتی و همچنین فرهنگستان‌های تخصصی فقط مشمول مفاد این بند است.

در تبصره دوم این بند که اکنون به تبصره 3 تغییر یافت، آمده است: اعتبارات اختصاص یافته از منابع عمومی دولت به این مراکز و موسسات کمک تلقی شده و بعد از پرداخت به هزینه قطعی منظور و بر اساس بودجه تفصیلی مصوب هیئت امنا و با مسئولیت ایشان قابل هزینه است.

* نادران: می‌خواهم به هیئت رئیسه آموزش دهم/ لاریجانی:‌ توهین نکنید

الیاس نادران که از نحوه مدیریت هیئت رئیسه شاکی بود در تذکری گفت که متأسم که بنده قصد ارائه اخطار و تذکر را داشته‌ام ولی به موقع به من اجازه داده نشد؛ من ماده 181 آیین‌نامه را می‌خوانم تا هیئت رئیسه توجه کنند بلکه آموزشی باشد تا بفهمند چه کاری باید بکنند.

لاریجانی در پاسخ به نادران گفت که توهین نکنید، مطلبتان را بگویید.

نادران هم اظهار داشت: توهین نمی‌کنم؛ بنده اخطار اصل 40 را داشتم ولی به من اجازه بیان اخطار داده نشد.

وی اضافه کرد: در ماده 181 آیین‌نامه آمده است که اخطار راجع به منافی بودن طرح‌ها و لوایح و سایر حوزه‌های مورد بحث در مجلس با قانون اساسی مقدم بر اظهارات دیگر است و مذاکرات را متوقف می‌کند، یعنی در حین مذاکرات هم اگر اخطاری داده شد، باید استماع شود.

لاریجانی در پاسخ نادران گفت: ما متوجه نشدیم، اخطار دارید؟ شما گفتید تذکری دارید.

نادران گفت:‌ بنده در موقع اعلام اسامی ناظرین بر رفتار نمایندگان اخطار اصل 40 را زدم و گفتم که اخطار دارم ولی استماع نشد.

لاریجانی خطاب به نادران گفت: اخطار به ما گفته نشد ولی اگر تذکر دارید، باید به نوبت ارائه شود.

نادران در ادامه اظهار داشت: تذکر بنده مربوط به ماده 182 است؛ در این ماده آمده است که نمایندگان اگر نسبت به اجرای آیین‌نامه داخلی مجلس تخلفی را که مربوط به همان جلسه باشد، مشاهده کنند، حق دارند بلافاصله مورد تخلف را با استناد به ماده مربوطه بدون خروج از موضوع حداکثر ظرف 3 دقیقه تذکر دهند.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه بیان تذکر حق نمایندگان است، گفت: هیئت‌رئیسه نمی‌داند این حق ‌‌نمایندگان ضایع کند؛ وقتی اتفاقی در مجلس می‌افتد و نماینده‌ای می‌خواهد تذکر دهد، باید به او اجازه دهند.

نادران خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت:‌ شما به افرادی که تذکرشان خارج از دستور بود، اجازه بیان تذکر دادید و بعد از آن هم می‌گویید که خار‌ج از موضوع است ولی باز هم اجازه می‌دهید که تذکرشان را کامل کنند.

لاریجانی خطاب به نادران اظهار داشت: ما که رجال‌‌الغیب نیستیم؛ زمانی که شما صحبت می‌کنید، ما نمی‌دانیم که چه می‌خواهید بگویید.

نادران گفت:‌ تذکر من مربوط به ماده 125 است؛ بر اساس این ماده در مواردی مانند ‌انتخاب اعضای هیئت رئیسه، حقوقدانان شورای نگهبان، نمایندگان مجلس در نهادها و هیئت‌ها و مجامع و شوراها و سایر انتخابات راجع به اشخاص اخذ رأی مخفی با ورقه الزامی است،‌ یعنی در این موارد الزاما باید رأی مخفی باشد و هیچ احدی نباید ‌از رأی یک نماینده مطلع باشد.

وی ادامه داد:‌ متأسفانه یک نماینده که کاندیدا بود، برای خودش راه افتاده و رأی نمایندگان را از دستشان گرفته؛ کجای این رأی مخفی است؟

نادران اضافه کرد: رأی در برگه مخفی از دست افراد گرفته شد تا مشخص شود که رأی افراد چیست و آن فرد هم برای خودش به این طریق رأی جمع می‌کند و به هیئت رئیسه هم تذکر می‌دهیم و هیئت رئیسه می‌گوید که ربطی به ما ندارد.

نادران گفت: اتفاقا بر اساس ماده 23 که در آن آمده است حفظ انتظام جلسه از وظایف هیئت رئیسه است و اعضای هیئت رئیسه باید به این نکته توجه کند.

وی اظهار داشت:‌ رئیس مجلس که در بالا نشسته و 6 منشی دارد، وظیفه دارد مراقبت کند که در مجلس این اتفاقات نیفتد؛ یک فرد 40-50 رأی نمایندگان را جمع می‌کند تا برای خودش رأی کسب کند که این مسئله در نتیجه آرای مجلس مؤثر است.

لاریجانی در پاسخ به نادران گفت: بنده تذکر شما را وارد نمی‌دانم؛ آنجایی که در ماده 125 گفته اخذ رأی مخفی و با ورقه است، یعنی کذب نمی‌نویسند؛ وقتی که شما با دستگاه رأی می‌دهید، اگر ما دکمه مخفی را نزنیم، معلوم است که چه کسانی موافق و چه کسانی مخالف رأی دادند اما وقتی که رأی با کارت باشد، معلوم نیست که شما به چه کسی رأی داده‌اید؛ پس در اینجا مفاد آیین‌نامه مشخص است.

وی افزود: اما اینکه یک نفر از دوستش برگه رأی را می‌گیرد، به این معنا نیست که رأی علنی می‌شود و الان هم ما نمی‌دانیم که چه کسی رأی داده است و این به معنای علنی بودن نیست، یعنی ما نمی‌توانیم بگوییم که در این زمینه چه کسی به چه کسی رأی داده است.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه در این مورد تخلف آیین‌نامه‌ای رخ نداده است، اظهار داشت: البته از نظر اخلاقی این کار خوبی نیست؛ بنده بارها گفته‌ام که آقایان در صندلی‌های خود باشند و رأیشان را خودشان دهند؛ این یک توصیه است و خللی در روند رأی‌گیری ایجاد نمی‌کند.

لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: ما پیشنهادی هم به کمیسیون آیین‌نامه داده‌ایم که باتوجه به سیستم الکترونیک که اطمینان بخش هم هست، بساط رأی‌گیری با کارت‌ها که وقت هم می‌گیرد را برچینند

*انتقاد سالک از نحوه انتخاب کاندیداهای هیئت نظارت توسط هیئت‌رئیسه

امروز تذکر‌ها در مجلس مثل اینکه خیال تمام شدن نداشت علارغم انتقادات و اصرار رئیس مجلس برای دستور جلسه بعدی مجلس، نمایندگان به طور جداگانه در تذکری موارد و مسائلی را به هیئت رئیسه متذکر می‌شدند.

قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد دیگر نماینده‌ای بطی تذکری آیین‌نامه‌ای خطاب به لاریجانی و اعضای هیئت‌رئیسه گفت: رئیس جلسه صبح امروز، عناوین زیبایی را در وصف امام علی (ع) بیان کرد.

وی افزود: انتظار می‌رود این ویژگی‌ها مدیریت رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه مجلس را هم شامل شود.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر جعفری گفت: این تذکر مربوط به دستور جلسه نیست.

جعفری در پاسخ به لاریجانی از عدم اجازه هیئت‌رئیسه به نمایندگان برای بیان تذکرات و اخطارشان انتقاد کرد.

رئیس مجلس نیز به جعفری گفت: اگر نمایندگان اخطار داشته باشند، مذاکرات را قطع می‌کنیم اما اگر تذکر آیین‌نامه‌ای داشته باشند، اگر فرصت پیش آید، اجازه بیان تذکرات را می‌دهیم و فعلا راه‌حل دیگری نداریم.

در ادامه این جلسه محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در خانه ملت نیز در تذکری با استناد به ماده 23 آیین‌نامه داخلی مجلس، گفت: در آیین‌نامه وظایف و اختیارات هیئت‌رئیسه مشخص شده و بند 11 ماده 23 نیز بر حفظ اقتدار، شأن و منزلت مجلس در جایگاه نمایندگان تأکید دارد.

وی افزود: امروز مشکلات جامعه مهم‌تر از بحث‌های فعلی است؛ چرا یک نفر باید کارت‌های سایر نمایندگان را جمع کرده و به کاندیدای مورد نظر خودش رأی دهد.

آصفری بر همین اساس یادآور شد: نمایندگان از شعور بالایی برخوردارند و می‌دانند به چه کسی باید رأی دهند‌ بنابراین به جای اینکه به این تذکرات پرداخته شود، بهتر است مشکلات جدی جامعه را مورد رسیدگی قرار دهیم.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به آصفری گفت: اگر شما اجازه دهید، از این تذکرات بگذریم و به متن بپردازیم.

حجت‌الاسلام سید‌‌ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس نیز در تذکری با استناد به بند 11 ماده 23آیین‌نامه داخلی پارلمان، گفت: تذکر بنده درباره حفظ شأن و اقتدار مجلس و جایگاه نمایندگان است.

وی افزود: در بودجه 91، مجلس مصوباتی در رابطه با ساخت‌وسازها داشت اما تا کنون تأمین اجتماعی آن را اعلام نکرده و به همین دلیل ساخت و سازها باقی مانده و تخلفات ساختمانی انجام می‌شود.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به نماینده فلاورجان گفت‌: تذکر شما مربوط به دستور جلسه نیست و ربطی هم به بند 11 ماده 23 آیین‌نامه داخلی مجلس ندارد.

لاریجانی همچنین گفت: وقتی شما چنین تذکراتی را مطرح می‌کنید، باید بحث‌های مجلس را معطل کنیم در حالیکه جای تذکر شما اینجا نیست و البته ربطی هم به دستور جلسه ندارد.

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام احمد سالک نماینده مردم اصفهان در خانه ملت نیز در تذکری با استناد به بند 11 ماده 23 آیین‌نامه، بر حفظ شأن و منزلت و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جایگاه قانونی نمایندگان تأکید کرد و اظهار داشت: تعداد زیادی از نمایندگان برای عضویت هیئت نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان ثبت نام کرده بودند اما از بین آنان شش نفر برای رأی‌گیری، به صحن علنی معرفی شدند.

وی افزود: هیئت‌رئیسه باید اعلام کند که با کدام معیار، افرادی که ثبت‌نام کردند را مورد سنجش قرار داده و با کدام معیار سایر نمایندگان معرفی شده به صحن علنی، مورد قبول واقع نشدند.

سالک در خاتمه گفت: امروز برخی از نمایندگان اقدامات و حرکت‌هایی انجام داده‌اند که صحیح نبود.

علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در پاسخ به سالک گفت: از نظر ما هم کار این نمایندگان درست نیست و این کار آنان اشکال دارد.

وی افزود: ما بارها توصیه کرده‌ایم که دوستان در جریان رأی‌گیری در صندلی‌هایشان مستقر شوند، تا مشکلی پیش نیاید.

علی لاریجانی همچنین گفت: طبق قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان، افراد یک هفته برای نام‌نویسی مهلت داشتند که حدود 70نفر ثبت‌نام کرده بودند اما طبق قانون، هیئت‌رئیسه باید از بین داوطلبان مختلف‌، 6نفر را انتخاب و برای رأی‌گیری ،به صحن علنی معرفی می‌کرد.

رئیس مجلس همچنین گفت: رأی‌گیری در این زمینه در هیئت‌رئیسه نیز مانند صحن علنی پارلمان بصورت مخفی برگزار شد.

*مربیان پیش‌دبستانی و خرید‌خدمتی‌ها به استخدام آموزش و پرورش درمی‌آیند

مجلسی ها در ادامه جلسه امروز گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات به مجلس شورای اسلامی درباره طرح اصلاح ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی اصلاحی مصوب 1389 را بررسی کردند.

بهارستان‌نشینان پس از استماع سخنان موافقین و مخالفین کلیات این طرح، کلیات طرح اصلاح ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریس و آموزشیاران سوادآموزی را با 178 رأی موافق، 47 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع از مجموع 249 رأی مأخوذه به تصویب رساندند.

طبق این طرح 2 تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در آموزش و پرورش الحاق می‌شود.

در صورت تصویب نهایی جزئیات این طرح در ماده واحده آن مقرر می‌شود دو تبصره به شرح زیر به عنوان تبصره‌های 8 و 9 به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در آموزش و پرورش اصلاحیه مصوب 7 دی ماه 1389 الحاق گردد.

طبق تبصره 8، احکام قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش مصوب 8 خرداد 1369 به استثنای احکام ناظر و دانش‌آموزان دانشسراهای تربیت معلم به قوت خود باقی است. دانشجویان ورودی سال 1388 مرکز تربیت معلم نیز طبق مقررات مربوطه مشخص شده‌اند، مشمول این حکم می‌گردند.

همچنین در تبصره 9 وزارت آموزش و پرورش موظف می‌شود در اجرای تبصره 2 ماده 51 قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 5/10/1389 در بند ج ماده 24 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8 مهر 1386 از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون حداکثر ظرف دو سال کلیه مربیان پیش دبستانی و نیروهای خریدخدمت آموزشی خود را که با آموزش و پرورش همکاری داشته‌اند، از طریق برگزاری آزمون و با در نظر گرفتن شرایط مندرج در مواد 2 و 3 قانون تعیین تکلیف استخدامی حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در آموزش و پرورش مصوب 15 مهر 1388 و اصلاحات بعدی آن، مدرک و رشته تحصیلی، جنسیت، نیاز منطقه‌ای و سنوات همکاری با آموزش و پرورش در اولویت استخدام قرار دهد.

مربیان پیش دبستانی و نیروهای خریدخدمت آموزشی که در سال تحصیلی 90 - 91 با آن وزارتخانه همکاری داشته‌اند، مطابق روال همان سال به همکاری خود با آموزش و پرورش ادامه می‌دهند.

*عبداللهی: محل تأمین بار مالی استخدام معلمان حق‌التدریس ‌مشخص نیست

رضا عبداللهی نماینده مردم ماهنشان طی اخطاری در جریان بررسی طرح الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی حق‌التدریس و آموزش یاران نهضت سواد‌آموزی در آموز‌ش و پروش به اصل 75 قانون اساسی استناد کرد و اظهار داشت: بر اساس اصل 75 پیشنهادات نمایندگان در مورد طرح‌ها در صورتی قابلیت طرح در مجلس را دارد که بار مالی و محل تامین هزینه‌ها در آن لحاظ شود.

وی افزود: این طرح طرحی نیست که مشکلات موجود را رفع کند‌ البته بنده به اعتقاد طراحان احترام می‌گذارم ولی اگر این طرح به این صورت تصویب شود، شورای نگهبان آن را رد می‌کند.

عبداللهی ادامه داد: در این طرح هزینه معلوم نیست که از کجا تامین می‌شود و این طرح بار مالی دارد و باید معلوم شود که این بار مالی از چه محلی می‌خواهد تامین شود.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد بعد از اخطار عبداللهی گفت که بنده با اخطاری که ذکر شد، موافقم.

وی بر همین اساس از زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خواست تا توضیحات مربوطه را در مورد تامین بار مالی این طرح ارائه دهد.

زاهدی طی سخنانی گفت: در مجلس طرح به چند قانون از جمله بند (ج) ماده 24 قانون مدیریت خدمات کشوری اشاره کرده‌ایم.

وی افزود: من تعجب کردم که نماینده دولت به این موضوع توجه نکرد. در ماده 24 آمده که کلیه دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند از تاریخ تصویب این قانون حداکثر معادل یک سوم کارمندان که به روش‌های بازنشستگی، بازخریدی و استعفا از دستگاه‌های اجرایی اخراج می‌شوند را استخدام کنند و ما هم بر اساس همین قانون این کار را انجام داده‌ایم.

زاهدی ادامه داد: تمامی مبالغی که در این طرح تصویب شده، با نظر موافق آموزش و پرورش و شخص وزیر بود. حتی شب گذشته وزیر گفت که فردا نماینده دولت در موافقت با این طرح صحبت می‌کند و من تعجب می‌کنم که دولت امروز مخالفت کرده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: در مورد مربیان پیش دبستانی هم گفته شد که این بخش مربوط به قسمت خصوصی است؛ اگر ما بخواهیم این قسمت را به بخش خصوصی بدهیم، جفای بزرگی به مناطق محروم کرده‌ایم.

بعد از اظهارات زاهدی فروزنده اعلام کرد که بار مالی این طرح هنوز هم مشخص نیست که البته این گفته فروزنده با نظر مثبت ابوترابی که ریاست جلسه را بر عهده داشت هم همراه بود.

بر همین اساس ابوترابی اخطار اصل 75 عبداللهی را به رای مجلس گذاشت که نمایندگان مجلس با 100 رای موافق ، 117 رای مخالف و 18 رای ممتنع از مجموع 248 نماینده حاضر در مجلس اخطار اصل 75 عبداللهی را رد کردند.

*اخطار قانون اساسی 5 نماینده درباره یک طرح

جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی امروز سه شنبه طی اخطاری در جریان بررسی طرح الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی حق‌التدریس با آموزشیاران نهضت سواد‌آموزی در آموزش و پرورش به اصل 3 قانون اساسی استناد کرد و اظهار داشت: تذکر بنده در رابطه با گزارشی است که نماینده دولت ارائه داد.

وی افزود: بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش سن تعلیم و تربیت از 5 سالگی شروع می‌شود یعنی پیش دبستانی‌ها هم جزء تعلیم و تربیت رسمی محسوب می‌شوند.

کوچکی‌نژاد ادامه داد: از مقطع پیش دبستانی تا دانشگاه افراد باید به طور رایگان تحصیل کنند و این یک امر حاکمیتی است ولی نماینده دولت خلاف این موضوع سخن گفت.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در پاسخ به تذکر کوچکی‌نژاد گفت: این مطلبی که شما گفتید، اخطار نیست و سخن نماینده دولت هم با قانون اساسی تعارضی ندارد.

کوچکی نژاد در پاسخ به ابوترابی اظهار داشت: همکاران نماینده انتظار دارند که نماینده دولت واقعیت‌ها را بیان کند.

ابوترابی‌فرد هم اظهار داشت: همکاران اگر اخطاری ناظر بر نقض قانون است، بفرماید و در موافقت و مخالفت صحبت نکنید.

حجت‌الاسلام سید‌مهدی موسوی‌نژاد نیز ‌به اصل 28 قانون اساسی استناد کرد و اظهار داشت: هر کس حق دارد شغلی را که به آن تمایل دارد و مخالفتی با شرع و قانون هم ندارد، برای خود برگزیند، ‌دولت هم باید زمینه را برای اشتغال افراد در زمینه‌هایی که به آن علاقه دارند، فراهم کنند.

وی ادامه داد: نماینده دولت در جلسه امروز گفت که ما به نیرو نیاز نداریم در حالی که نیروهای آموزش و پرورش تا سال گذشته در این وزارتخانه کار می‌کردند و هم‌اکنون هم مشغول به کار هستند.

نماینده مردم دشتستان اظهار داشت: این معلمان اختیار دارند که شغلی را که می‌خواهند، برگزینند و البته شغل افراد از نیازهای جامعه هم است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد‌ هم ‌اخطار نماینده دشتستان را وارد ندانست.

علیرضا محجوب نماینده مردم تهران در مجلس نیز به اصل 28 قانون اساسی استناد کرد و اظهار داشت: دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه برای همه افراد امکان اشتغال به کار را با شرایط مساوی فراهم کند.

وی با بیان اینکه اخطار من متوجه هیئت رئیسه است، افزود: در طرحی که هم‌اکنون در حال بررسی است، شرایط مساوی که قانون بر آن تاکید دارد زیر‌سؤال می‌رود.

محجوب ادامه داد: آن چیزی که ما می‌خواهیم این است که شرایط مساوی برای استخدام فراهم شود و از دولت هم می‌خواهیم که این شرایط مساوی را اعمال کند.

سیدشکر خدا موسوی نماینده مردم اهواز در مجلس نیز ‌به اصل 28 قانون اساسی استناد کرد و اظهار داشت: موضوع این نیست که عده‌ای از معلمان مقابل مجلس تجمع کردند، بلکه موضوع این است که هم معلمان پیش‌دبستانی و حق‌التدریسی و هم افراد دیگر در آزمون‌ها شرکت داشتند.

وی افزود: در این شرایط سخت که 95 درصد جوانان بیکارند، باید به این مسئله توجه کرد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در پاسخ به تذکر موسوی گفت: این بحث‌ها خوب است اما در قالب اخطار قابلیت طرح ندارد.

نایب رئیس مجلس همچنین در واکنش به اظهارات موسوی که گفته بود ‌95 درصد جوانان بیکارند، اظهار داشت: این طور نیست.

شکر‌خدا موسوی در پاسخ به ابوترابی‌فرد گفت‌ که منظور بنده یک نقطه خاص است که حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد هم به وی گفت: در آن نقطه خاص هم بعید می‌دانم این طور باشد.

نایب رئیس مجلس از نمایندگان خواست که در بیان صحبت‌های خود دقت بیشتری کنند.

همچنین نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ‌طی اخطاری ‌خطاب به هیئت‌رئیسه گفت: اجازه دهید من هم مثل نماینده تهران که 10 دقیقه حرف زد، 3 دقیقه حرف بزنم.

وی به اصل 30 قانون اساسی استناد کرد و افزود: دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش را برای همه به طور رایگان فراهم کند.

قاضی‌پور ادامه داد: طرح در دست بررسی برای همان معلمانی است که دولت نهم و دهم مجوز استخدام آنها را داده‌اند؛ در حال حاضر آقای فروزنده یک کرسی عوض کرده، ولی 180 درجه تغییر موضع داده است.

نماینده مردم ارومیه تاکید کرد: اخراج معلمان و اشتغال آنان در بخش خصوصی خلاف قانون اساسی است و باید به این موضوع توجه کرد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در پاسخ به قاضی‌پور گفت: بر اساس اصل 30 باید وسائل آموزش و پرورش تا پایان دوره متوسطه برای همه فراهم شود که این مسئله هم‌اکنون وجود دارد.

قاضی‌پور در پاسخ به ابوترابی‌فرد گفت: آقای فروزنده گفت که ما معلمان را بیرون می‌کنیم تا در بخش خصوصی کار کنند که این خلاف قانون است.

ابوترابی‌فرد نیز اظهار داشت: اینکه در قانون آمده آموزش باید رایگان باشد، به این معنی نیست که دولت متصدی است اما دولت و مجلس باید مدیریت کنند تا تحصیلات در این دوره برای همه انجام شود.

*نظر مخالفان طرح استخدام معلمان حق‌التدریسی

**امیرآبادی: 70 درصد معلمان پیش‌دبستانی زن هستند

موسی‌الرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در مخالفت با کلیات این طرح اظهار داشت: اکنون مشکل ورودی‌های سال 88 تربیت معلم برطرف شده ‌اما معلمان آموزش و پرورش و انواع حق‌التدریسی‌ها هنوز مشکلاتی دارند و تکلیف این افراد هنوز روشن نشده است.

وی ادامه داد: افرادی که امروز جلوی مجلس تجمع کرده‌اند، به موجب ماده 17 قانون خدمات مدیریت کشوری به کار گرفته شده‌اند اما حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش آنها را بیرون کرد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در حال حاضر حق تعداد زیادی از این افراد ضایع شده و بهتر است به کلیات این طرح رأی ندهیم تا طرح به کمسیون آموزش برگردد و اصلاحات لازم روی آن انجام شود.

ثروتی با بیان اینکه فکر نمی‌کردم استخدام نیروی انسانی در آموزش و پرورش تا این حد بی‌حساب و کتاب باشد، گفت: بنده در جریان بررسی این طرح 3 بار به کمیسیون آموزش و پرورش پیشنهاداتی ارائه دادم اما هیچ کدام از آنها چاپ نشد و گفتند شاید این موضوع بحث نمی‌شود اما دیدیم به تصویب کمیسیون رسیده و اکنون در صحن در حال بررسی است.

وی در پایان گفت: بهتر است طرح جامع‌تری در این زمینه ارائه شود تا مشکلات معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران بهتر و به صورت کامل حل شود.

در ادامه احمد امیرآبادی نماینده مردم قم نیز در مخالفت با کلیات این طرح خاطر نشان کرد: این طرح مخالف ماده 51 برنامه 5 ساله پنجم است چراکه طبقه این ماده معاون توسعه و برنامه‌ریزی رئیس جمهور و مسئول نیازسنجی و اعتبارسنجی استخدام در آموزش و پرورش است، همچنین این طرح خلاف اصل 75 قانون اساسی است چرا‌که بار مالی و منبع تأمین آن برای استخدام معلمین مشخص نیست.

وی ادامه داد: اگر بپذیریم که این معلمین حق‌التدریسی را استخدام کنیم، قطعا بخش خصوصی دوباره افرادی را جذب می‌کند و پس از آن دوباره آن افراد جلوی مجلس تجمع خواهند کرد، پس بهتر است این معلمین در همان بخش خصوصی باشند و استخدام آموزش و پرورش نشوند.

این نماینده مجلس با اشاره به بار مالی تصویب این طرح گفت: وزارت آموزش و پرورش اکنون 5 هزار و 400 میلیارد تومان کسری بودجه دارد و با تصویب این طرح افراد دیگری جذب می‌شوند که آنها نیز در بار مالی این وزارتخانه اضافه خواهند شد.

امیرآبادی همچنین تصریح کرد: اکنون بیش از 70 درصد افرادی که در مقطع پیش دبستانی و در کلانشهرها تدریس می‌کنند، خانم‌ها هستند و اکنون به سمتی می‌رویم که با استخدام این خانم‌ها در آموزش و پرورش دبیرستان‌های پسرانه نیز توسط معلمین خانم اداره و تدریس می‌شود.

وی با بیان اینکه ما در مناطق محروم کمبود معلم داریم اما اکثر این استخدام‌ها در کلانشهرها صورت می‌گیرد، گفت: اینکه بخواهیم بر اساس تجمعاتی که جلوی مجلس صورت می‌گیرد، قانونی تصویب کنیم، از این پس هر قشری که مشکلی داشته باشد، جلوی مجلس می‌آید و ما مجبوریم یک قانون برای آن تصویب کنیم در حالی که راه درست برای تصویب قانون در این زمینه این است که دولت اعتبارسنجی و نیازسنجی کند و سپس به صورت لایحه آن را به مجلس ارائه کند تا مشکلات حل شود

نمایندگان مجلس با 178 رأی موافق، 47 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع به کلیات طرح اصلاح ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین در آموزش و پرورش رأی مثبت دادند.

*فروزنده: کسری بودجه 5 هزار میلیارد تومانی وزارت آموزش و پرورش

لطف‌الله فروزنده معاون پارلمانی رئیس جمهور در جریان بررسی کلیات طرح اصلاح ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی با اعلام مخالفت دولت با این طرح، گفت: این طرح برخلاف ماده 51 برنامه است چراکه در آن ماده آمده که استخدام‌ها با پیشنهاد معاون توسعه رئیس‌جمهور و معاون برنامه‌ریزی و با نیازسنجی آنها انجام شود.

وی ادامه داد: طبق آماری که در اختیار داریم، اکنون معلمین قرآنی و حق‌التدریسی 200 هزار نفر هستند که استخدام آنها دارای بار مالی بسیار زیادی است.

معاون پارلمانی دولت خاطرنشان کرد: همچنین 95 درصد این تعداد خانم‌ها و در کلانشهرها هستند در حالی که دولت اگر بخواهد نیرویی در آموزش و پرورش جذب کند، باید در مناطق محروم باشد چرا‌که ما در آن مناطق کمبود نیرو داریم نه در کلانشهرها.

فروزنده افزود: اکنون وزارت آموزش و پرورش 5 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد که جذب این نیروها اضافه کردن بار مالی بر دولت و این وزارتخانه است بنابراین بهتر است به جای استخدام مشکلات این دوستان در بخش خصوصی را برطرف کنیم.

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: این معلمین که مقابل مجلس جمع شده‌اند، اکثرا در بخش خصوصی شاغل هستند لذا باید ببینیم اینها چه مشکلاتی در این بخش دارند و آنها را رفع کنیم.

فروزنده با بیان اینکه آموزش و پرورش برای استخدام نیروهای شرکتی آزمون برگزار کرد، گفت: پس از برگزاری آزمون از ‌56 هزار نفری که شرکت کرده بودند، 16 هزار نفر نمره قبولی کسب کرده و ما آنها را جذب کردیم اما نمی‌توانیم افرادی را که در آزمون قبول نشده‌اند، استخدام کنیم چرا‌که معلمی شغلی است که باید شرایطی از قبیل توانمندی و تحصیلات بالا داشته باشند.

وی ادامه داد: ما اکنون در کلانشهرها مازاد نیرو داریم و نیازی به جذب نیرو نیست، همچنین مجلس نیز سیاست‌گذاری کرده که دولت برای تأمین نیرو از دانشگاه‌های تربیت معلم استفاده کرده و فارغ‌التحصیلان این مراکز را جذب کند بنابراین بهتر است مشکلات این نیروهای پیش دبستانی و حق‌التدریسی در بخش خصوصی را حل کنیم که راه‌حل این مشکلات نیز جذب آنها در سیستم دولتی نیست.

فروزنده در پایان گفت: استخدام این نیروها که در بخش خصوصی شاغل هستند، هم برای دولت بار مالی دارد و هم با این کار کمک کرده‌ایم تا دولت بزرگ شود در حالی که باید تدبیری اندیشید تا دولت بزرگ نشود.

*تجمع مربیان پیش‌دبستان، حق‌التدریسی‌ها و مربیان بهداشت مقابل مجلس

موضوع طرح استخدام معلمان پیش دبستانی در حالی در حال بررسی و چکش‌کاری بود که تعدادی از نیروهای شرکتی، مربیان پیش‌دبستان،‌ معلمان حق‌التدریس سازمان فنی و حرفه‌ای و مربیان بهداشت کار اصفهانی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

تجمع‌‌کنندگان با سر دادن شعارهایی همچون «‌مجلس با کفایت حمایت حمایت» خواستار تحقق مطالباتشان و روشن شدن وضعیت استخدامشان بودند.

تجمع‌کنندگان همچنین پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «ما منتظر لطف خداییم، همه ما دست به دعاییم؛ تصمیم شما نمایندگان امروز دل ما را شاد می‌کند.»

*نطق‌های پیش از دستور

*افتخاری:

لاله افتخاری نماینده مردم تهران در مجلس در نطق پیش از دستور امروز خود ضمن عرض تسلیت شهادت امیر‌مؤمنان علی(ع) با اشاره به کشتار مسلمانان در کشور میانمار اظهار داشت: وضعیت امروز میانمار مانند داستان هولوکاست واقعی است که در برابر سکوت مجامع بین‌المللی هزاران زن و مرد و کودک بی‌گناه به جرم اسلام‌خواهی قتل‌عام می‌شوند.

وی افزود: مسلمانان عالم، کشورهای اسلامی که ادعای اسلامی بودن دارند و سازمان کنفرانس اسلامی، در چه غفلتی به سر می‌برند که صدای مردم مظلوم میانمار به گوش آنان نمی‌رسد.

افتخاری کشتار مسلمانان میانمار را اختلاف بین مسلمانان و بوداییان ندانست و گفت: بلکه کشتار مسلمانان در میانمار صفحه‌ دیگری از نقض حقوق‌بشر و عقده‌گشایی استبداد سیلی خورده از بیداری اسلامی توسط دولت‌های مزدور وابسته‌ای چون حاکمان میانمار است.

نماینده مردم تهران اوضاع کشور سوریه و بحرین را سیاست‌های تفرقه‌آمیزانه دولت انگلیس دانست که توسط آمریکا مدیریت و اجرا می‌شود.

وی از سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی و انسان‌های آزاده و بودایی‌های جهان خواست ‌مهر سکوت از لبان برداشته و در جهت محکوم ساختن جنایات صهیونیستی و استکباری اقدام کنند.

*جلیل: سناریوی غرب برای شکستن سد مقاومت با براندازی دولت سوریه

مجید جلیل سرقلعه نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور اظهار داشت: استکبار جهانی و ایادی آن پس از آنکه از مهار بیداری اسلامی در جهان و منطقه مأیوس شدند، برای رهایی از کمند انقلاب اسلامی به فکر تضعیف ملل مسلمان به خصوص خاورمیانه و کشورهایی که دارای گرایش به جمهوری اسلامی ایران هستند، افتاده و با روش‌های مختلف به فکر تضعیف جبهه اسلام هستند.

وی افزود: مردم میانمار کشته، مردم فلسطین محاصره و قتل‌عام، مردم لبنان و رهبران آنها ترور می‌شوند، سناریوی غرب و ایادی غرب براندازی سوریه است، چراکه این کشور سد مقدم مقاومت در منطقه محسوب می‌شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: ما نمایندگان مجلس به تأسی از مقام معظم رهبری و آرمان‌های بلند بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حمایت همه‌جانبه خود را از ملت مظلوم سوریه اعلام و انتظار داریم ملت ایران نیز پا به پای مسئولات و نمایندگان از حمایت همه‌جانبه خود دریغ نکنند.

نماینده لردگان با اشاره به گزارش‌های واصله از مردم در خصوص گرانی‌ها تصریح کرد: این گزارشات بیانگر ضرورت تحرک جدی مجلس برای رسیدگی به امور معیشتی مردم، وضعیت آشفته‌بازار، مهار تورم، بار گرانی‌های بی‌ضابطه و برخورد با سوء‌مدیریت برخی مدیران و بخش‌های مختلف وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی دارد.

سرقلعه بی‌توجهی، تخطی و تفسیر به رأی قوانین توسط برخی مدیران و عدم پاسخگویی به مردم و تبدیل تدریجی به عنوان روال همیشگی را واقعیتی نگران کننده دانست و گفت: متأسفانه عملکرد وزارتخانه‌های کلیدی در حوزه اقتصادی کشور در سال گذشته کمرنگ و همچنین در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی که با کاستی‌های فراوان همراه بود، دور از انتظار و توقع است.

*کامران: مسئولان برای هم شاخ و شانه نکشند/ باید حول محور ولایت متحد باشیم

همدلی و اتحاد را عاملی مهم برای مقابله با تهدیدات دشمنان انقلاب از قبیل تحریم‌های اقتصادی و تهدیدهای سیاسی دانست و افزود: نباید برای یکدیگر شاخ و شانه بکشیم بلکه بهتر است به وصیت‌نامه امیرالمومنین عمل کنیم و حول محور ولایت متحد باشیم.

وی خواستار اصلاح مدیریت آبی کشور در حوزه انتخابیه خود شد و افزود: متاسفانه در بخش‌هایی از استان اصفهان آب شرب موجود نیست و این در حالی است که رودخانه زاینده‌رود خشک شده است لذا لازم است مسئولان تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

نماینده مردم اصفهان در پایان با بیان اینکه یک زن اصفهانی خطاب به وی نوشته که با 5 فرزند خود برای سحری تنها سه تخم مرغ استفاده می‌کند، از افطاری‌های مجلل دستگاه‌ها و نهادهای مختلف انتقاد کرد.

*ایران‌پور: عدم نتیجه جلسات نمایندگان با تیم اقتصادی دولت به دلیل ناهماهنگی وزرا

علی ایران پور عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در نطق میان دستور با اشاره به حوادث اخیر علیه مسلمانان در جهان گفت: دخالتهای خارجیان در سوریه با هدف ضربه زدن به اتحاد مسلمانان در این کشور صورت می‌گیرد که از سازمان ملل متحد و سازمان کنفرانس اسلامی انتظار می‌رود تا نسبت به اقدامات تروریستها در سوریه و جنایات علیه مسلمانان در میانمار بی‌تفاوت نباشند.

وی در ادامه با اشاره به جلسات اخیر نمایندگان مجلس با تیم اقتصادی دولت افزود: به علت عدم هم‌آهنگی میان وزارتخانه‌های مربوطه و یا عدم حمایت بانک مرکزی برای تخصیص اعتبار برای این وزارتخانه‌ها تا کنون این نشستها نتیجه‌ای در پی نداشته است.

نماینده مردم مبارکه در بیان برخی از مشکلات حوزه انتخابیه خود اظهار داشت: عمده‌ترین مشکل در صنعتی ترین شهرستان کشور مشکل اشتغال است که بی‌کاری در این شهرستان به 12/2 درصد رسیده، وجود مشکل در بخش فاضل‌آب و خشکسالی و آسیب دیدن بخش کشاورزی و نیز مشکل آب شرب شهر مجلسی از دیگر مشکلات موجود در حوزه انتخابیه این جانب است.

وی ادامه داد: فاضلاب مبارکه پس از 23 سال راه‌اندازی نشده و تنها یک‌سوم از کار آن پیش رفته است از طرف دیگر کشاورزی استان نیز با مشکل مواجه شده که باید موازنه‌ای میان صنعت و کشاورزی استان برقرار شود.

کاتب: جریان انحرافی پاسخ دشمن‌شکنی از نمایندگان دریافت خواهند کرد

غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار در نطق خود  به جریان انحرافی که در درون دولت نفوذ کرده است اشاره و اظهار داشت: جریان انحرافی تا کجا می‌خواهد به نارضایتی‌ها ادامه دهد و اصول و ارزش‌های نظام را زیر سؤال ببرد.

کاتب خطاب به مردم ایران گفت که نمایندگان ولایت محور مجلس نهم با تبعیت از فرمایشان مقام معظم رهبری بنا را بر انسجام ملی گذاشته‌اند و در اینجاست که برخی از منحرفین، کلید نفاق و انحراف را می‌زنند که باید بدانند نمایندگان بی‌تفاوت نخواهند ماند و به توطئه آنان پاسخ دشمن‌شکن خواهد داد.

نماینده مردم گرمسار با بیان اینکه مردم این شهرستان با دخالت‌های جریان انحرافی مورد ظلم واقع شده‌‌اند خطاب به وزیر کشور گفت: فرماندار شهرستان آرادان یک ماه قبل از انتخابات مجلس شورای اسلامی برای دخالت در انتخابات بدون اینکه منتقل شود و یا مأموریت بگیرد منصوب می‌شود با توجه به اینکه دیوان محاسبات چندین مکاتبه داشته که این امر غیرقانونی است اما شما توجهی از خود نشان نداده‌اید.

وی افزود: وزیر کشور به جهت دخالت دیگران در موضوع انتصاب فرماندار آرادان از خود بی‌توجهی نشان داده و از سویی دیگر فرماندار شهرستان گرمسار بر اساس ارزیابی وزارت کشور در سال 1390 فرماندار نمونه کشوری به جهت برگزاری انتخابات سالم می‌شود، مسئولان اجرایی او را به کربلا جهت تشویق اعزام می‌کنند. چه دلیلی داشت که این فرماندار را شبانه عزل کردید؟

کاتب با بیان اینکه ردپای جریان انحرافی در موضوع انتصاب فرماندار آرادان و عزل فرماندار گرمسار به وضوح قابل مشاهده است گفت: استاندار سمنان در جلسه ای به من گفت که فرماندار آرادان را من معرفی نکرده‌ام و اگر بتوانید مافوق را راضی کنید یقیناً من او را بر خواهم داشت.

نماینده مردم گرمسار خطاب به نجار وزیر کشور افزود: آیا چنین اقداماتی به مصلحت نظام است؟

*پایان جلسه علنی امروز مجلس

جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعلام حجت‌الاسلام سید‌محمدحسن ابوترابی‌‌فرد نائب رئیس اول مجلس پایان یافت.

ابوترابی‌فرد در پایان جلسه اعلام کرد که جلسه بعدی مجلس دوشنبه هفته آینده 23 مرداد ماه راس ساعت 8 صبح با دستورکار رسیدگی به دستور هفتگی تشکیل می‌شود.

وکلای ملت در جلسه علنی امروز دو لایحه موافقتنامه را مورد بحث و بررسی قرار داده و سپس کلیات و جزئیات لایحه الحاق صندوق‌های رفاه دانشجویان به بند ب ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه را تصویب کردند.