این راکت در اصل همان بمب کم قطر GBU-۳۹ SDB است که روی موتور راکت‌های قدیمی M۲۶ سوار شده و بردش به ۱۵۰ کیلومتر می‌رسد، شلیک آن نیز از M۲۷۰ و هیمارس صورت می‌گیرد.

سرویس جهان مشرق _ دویست و هشتادمین روز از جنگ میان روسیه و اوکراین آغاز شده است.

تحولات روز دویست و هفتاد و ششم جنگ اوکراین:

ادعای عجیب همسر زلنسکی: مردم اوکراین تا ۳ سال بدون برق و گرما دوام خواهند آورد/ سامانه پدافندی پاتریوت به جنگ موشک‌های روسی می‌رود +نقشه و تصاویر

به نظر می‌رسد پس از مدت‌ها ارتش روسیه در جبهه شرقی اوکراین از لاک دفاعی خارج شده و در دو محور حالت تهاجمی گرفته است.

ارتش روسیه پس از مدت‌ها از موضع دفاعی در جبهه غربی لیسیچانسک خارج شده و با انجام یک حمله سنگین موفق به کنترل منطقه اسپیرنه شد.

در طول ۴۸ ساعت اخیر، جبهه سولدار و باخموت نیز فعال شده است؛ در حال حاضر درگیری در شهرک سولدار و محور شرقی باخموت و روستای اپیتنه و مناطق جنوبی باخموت جریان دارد و بنابر گزارش‌های منابع روسی، نیروهای ارتش روسیه موفق به سیطره بر مناطق کوردیومیوکا، زلنوپیلیا و اوزارانیوکا در محور جنوب شهرک باخموت شده‌اند.

برخلاف تحلیل‌های مطرح شده درباره متمرکز شدن حمله روسیه برای تصرف باخموت، به نظر می‌رسد ارتش روسیه با توسعه حملات در نقاط مختلف این جبهه از به سمت منطقه پاراسکوویوکا (در شمال باخموت) و شهرک چاسوف یار (در غرب باخموت)، سعی بر درهم شکستن خط دفاعی ارتش اوکراین در این محور را دارد.

روسیه برای یک حمله موشکی بزرگ به اوکراین آماده می‌شود

به گزارش منابع اطلاعاتی اوکراین، پس از چند روز توقف، یگان های موشکی راهبردی ارتش روسیه در حال آماده سازی مجدد برای یک دور حملات به تاسیسات حیاتی اوکراین هستند.

بنابر اطلاعات منتشر شده حداقل ۲۰ فروند ناو روسی برای شلیک موشک های کروز دوربرد کالیبر آماده می شوند و بمب افکن های راهبردی این کشور نیز با ترکیب موشک های کروز استراتژیک خا۵۵ و خا۱۰۱ به زودی حملات سنگینی را به عمق خاک اوکراین انجام خواهند داد.

این در شرایطی است که اوکراینی ها هنوز موفق به جبران حملات گذشته و تعمیر تاسیسات حیاتی انتقال برق و انرژی خود نشده و عمده شهرهای این کشور از جمله کی‌یف با خاموشی های طولانی مدت در طول شبانه روز مواجه هستند.

ناتوانی اتحادیه اروپا در تعیین سقف قیمت نفت روسیه

به گزارش رویترز، دیپلمات‌های اروپایی در جلسه روز دوشنبه پس از چندین دوره مذاکره طی روزهای گذشته، نهایتا به توافق درباره اعمال سقف قیمت برای نفت روسیه نرسید.

مشکل از جایی است که نمایندگان کشورهای بالتیک شامل لتونی، استونی و لیتوانی و همینطور لهستان مخالف قیمت پیشنهادی برای اعمال سقف قیمت نفت هستند و معتقدند این قیمت باید بسیار پایین تر اعمال شود. گروه G۷ پیشنهاد قیمتی ما بین ۶۵ تا ۷۰ دلار را برای سقف قیمت نفت روسیه داده است اما این کشورها معتقدند نفت روسیه در حال حاضر با قیمتی کمتر از این در حال معامله است و این سقف قیمتی، کمکی به کاهش درآمدهای نفتی روسیه نمی‌کند.

فشار جمهوری خواهان بر دولت بایدن و سیاست ارسال سلاح برای اوکراین

جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان آمریکا به جو بایدن، رئیس جمهور این کشور درباره قصدشان برای تشدید کنترل بر عرضه تسلیحاتی که به اوکراین ارسال می شود، هشدار داده اند.

اخیرا نگرانی‌های بسیاری در آمریکا پیرامون مسئله ذخایر تسلیحاتی ایجاد شده است؛ مخصوصا در مورد تایوان که در صورت حمله چین عملا ذخایر تسلیحاتی آمریکا را به شدت تحت فشار قرار می‌دهد. به همین دلیل به شکل محسوس سیاستمداران آمریکا از کنترل و حتی توقف ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین صبحت میکنند؛ اخیرا سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته است: "پنتاگون بسیار نگران است که اوکراینی‌ها با سرعت گزاف مهمات و تسلیحات خود را استفاده می‌کنند، به‌ویژه در مکان‌هایی مانند باخموت، بر اساس این فرض غلط که تدارکات مهمات در غرب بی نهایت است؛ اینطور نیست".

آیا امریکا حاضر به ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین می‌شود؟

شرکت بوئینگ پیشنهاد ارسال راکت‌های GLSDB برای اوکراین را به کاخ سفید ارائه داد.

این راکت در اصل همان بمب کم قطر GBU-۳۹ SDB است که روی موتور راکت‌های قدیمی M۲۶ سوار شده و بردش به ۱۵۰ کیلومتر می‌رسد. شلیک آن نیز از M۲۷۰ و هیمارس صورت می‌گیرد.

این بمب دارای هدایت داخلی با هدایت ماهواره‌ای GPS بوده و البته انواعی با جستجوگر لیزری در دماغه به منظور هدایت نیمه فعال لیزری در فاز پایانی حمله نیز دارد. سرجنگی آن‌ها نیز ۹۳ کیلوگرم وزن دارد. بوئینگ اعلام کرد می‌تواند این راکت‌ها را تا بهار ۲۰۲۳ به دست اوکراینی‌ها برساند.

کاخ سفید مشغول بررسی این پیشنهاد است؛ چرا که برد این سلاح دست اوکراینی‌ها در هدف قرار دادن ارتش روسیه خصوصا در کریمه را باز می‌کند.

روسیه مواضع دفاعی جدیدی در استان خرسون ایجاد میکند.

طبق تصاویر ماهواره‌ای مکسار، روس ها در امتداد شرقی رودخانه دنیپر به شکل گسترده سنگربندی را شروع کرده اند، این مسئله از آنجایی اهمیت دارد که مشخصا روس ها تا مدت نامعلومی دیگر برنامه حمله و عملیات جدید در جنوب و حداقل بخش استان خرسون را ندارند و فعلا به اولویت آنها حفظ مواضع فعلی در خرسون می باشد.

قاعدتا اوکراینی ها هم مواضع دفاعی خود را در غرب رودخانه دنیپرو مستحکم تر می کنند، آنها با ایجاد پل های شناور موقت، ارتباط از دست رفته استان "کریفی ریه" و خرسون را برقرار کرده اند تا تنها پشتیبان این شهر مسیر میکولایف نباشد.

برچسب‌ها