کد خبر 144377
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۳

باید این تفکر را داشته باشیم که نتيجه نهايي شکر نعمت اين است که آن را در راه درست و به شکل درست مصرف کنيم و در هستي جاري کنيم و اين نوع برخورد با نعمت زمينه ساز افزايش ظرفيت و رشد و توسعه وجودي ماست.

به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، با توجه به اين که در آستانه شب هاي مبارکه قدر قرار داريم، اطلاع از اهمیت و شیوه "مدیریت تفکر در شب های قدر" موضوعی است که می تواند در استفاده بهتر از این شب های عزیز به ما کمک کند.

اصولاً تفکر زمينه ساز معرفت و شناخت است و شناخت واقعي نيز نتيجه بينش و نگرش و احساس است. اگر اين مسير بدون آفت طي شود؛ عمل متولد مي شود. اين که چگونه فکر کنيم و در چه چيزهايي فکر کنيم مسئله مهمي است. شب قدر شب تقدير است. در اين شب انسان بايد جايگاه خودش را در اين عالم بشناسد و بررسى کند. بايد ببيند که به جمع خود، به وجود خود، به نيروهايى که دارد، چه سازمانى داده است و برايشان چه برنامه اى ريخته است؟

در خانواده خود، در کوچه و محل خود، در شهر خود، در کشور خود چه برنامه و طرحى داشته است؟ شبي است که جمع بندي کند و ببيند با نعمت هايي که در سال هاي گذشته خدا به او داده چه کرده است؟ آن ها را در چه راهي و چگونه به مصرف رسانده است؟ آيا دلي به دست آورده يا دل ها را سوزانده؟ آيا از امکانات خدادادي بهترين بهره وري را داشته يا آن ها را اسراف و احتکار کرده است.

بر اساس کفر و شکري که قبلاً داشته ايم در شب قدر براى ما اندازه اى مى‌گيرند و به مانعمت ها و امکاناتى مى دهند. بر اساس کارى که در گذشته انجام داده ايم، سرمايه آينده مان را تقدير مى کنند. نتيجه نهايي شکر نعمت اين است که آن را در راه درست و به شکل درست مصرف کنيم و در هستي جاري کنيم و اين نوع برخورد با نعمت زمينه ساز افزايش ظرفيت و رشد و توسعه وجودي ماست. اين شکر يا کفر در تقدير ما نقش دارد.

طبيعي است که بايد براي بهره برداري هرچه بهتر و بيشتر از اين نعمت ها طرح و برنامه داشت. نعمت هايي از قبيل عمر، جواني، امنيت، ولايت، سلامتي، عقل، عاطفه، شعور، وجدان، خلاقيت، والدين، فکرو... در اين شب بايد براى اين سرمايه ها و امکانات طرح بريزيم و برنامه بگذاريم؛ چون هر حرکتى که همراه طرح نباشد گرفتار خرابکارى و کندکارى و دوباره کارى خواهد شد و از دست خواهد رفت و هنگامى که ما براى برنامه ريزى آماده مى شويم و براى طرح ريزى اقدام مى کنيم آن وقت احتياج به راهنمايى داريم که ما را در اين مهم کمک کند و چراغ راهمان باشد.

احتياج به کتاب و دستورالعملى داريم که ما را هدايت کند (نزول قرآن). و باز احتياج به نيروهايى داريم که ما را کمک کنند و پيش ببرند (ملائکه) و احتياج به سرپرستى و ولايتى داريم که متمم تمام نعمت ها و امکانات ما باشد، که وجود مهندس بيدار و ولايت يک مدير آگاه متمم تمام نعمت ها و ارزش‌هاى موجود در يک کارخانه است (امام).

اين نيروها بر اين مقام ولايت، در اين شب قدر نازل مى شوند ... و قرآن که کتاب دستورالعمل زندگي ماست در اين شب نازل شده، و نعمت ها در اين شب نازل و اندازه گيرى و تقدير شده اند. پس ما هم در اين شب بايد طرح بريزيم و براى سرمايه هاى خودمان، برنامه ريزي کنيم، تا در اين شب براي ما همه چيز فراهم شود:

1-نعمت ها و اندازه ها 2- کتاب و راهنما 3- نيروهاى نازل بر مقام ولايت ۴- طرح ريزى و تقديرما.

اين است که بيدار ماندن و طرح ريختن در اين شب توصيه شده و بهترين کار در اين شب گفت وگوى علمي و رسيدن به آگاهى و بينشى است که بتواند در اين طرح و تصميم کمک کار باشد. کسى که از اين تقدير و برنامه ريزى محروم مانده باشد، از سرمايه هايى که براى او مى گذارند و از فرشته هايى که نازل مى شوند بى بهره خواهد ماند و خسارت خواهد ديد.