منطقه ویژه اقتصادی تفریحی و گردشگری واقع در شهر آیلند با رویکرد یک شهر پایدار است که در کلاس بین‌المللی برای ایجاد سبک ایده‌آل زندگی برای ایرانیان توسط شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایرانیان پایه‌گذاری شده

پروژه سرزمین ایرانیان، اولین منطقه ویژه اقتصادی، تفریحی و گردشگری است که در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی تهران، در مجاورت اتوبان تهران-ساوه و در منطقه زرندیه واقع شده است.


کسب درآمدهای ارزی و جلوگیری از خروج ارز، ایجاد ۳۵ هزار نفر اشتغالزایی مستقیم، جذب سرمایه‌گذار خارجی، دستیابی به سرمایه‌گذاری گردشگری خارجی، اسکان ۶۰ هزار نفر به صورت دائم و موقت، ایجاد امکانات سرمایه‌گذاری، ایجاد امکانات و فضای لازم برای نگهداری از سالمندان، ایجاد امکانات لازم فرهنگی، ورزشی، تفریحی، گردشگری، توریستی و سیاحتی وغیره از مهمترین اهداف در ایجاد شهر آیلند در استان مرکزی در منطقه زرندیه و در مجاورت تهران است.


آیلند همزمان دارای سه عنوان است، منطقه ویژه اقتصادی (مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی)، منطقه نمونه گردشگری بین المللی (مصوبه هیأت محترم دولت)، شهرک نمونه گردشگری (مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری).


کاربری‌های متنوع مجموعه آیلند همچون مجموعه‌های ورزشی و تفریحی جذاب و منحصر به فرد، مراکز خرید، گردشگری و تفرجگاه‌های زیبا، محله‌های شهری با تم‌های متفاوت کلاسیک و مدرن، برخورداری از مزایای منطقه ویژه اقتصادی و … در قالب ۲۴ پروژه از سوی پنج هلدینگ و ۲۴ شرکت زیر مجموعه آن‌ها تعریف شده است.


۵۵۰ میلیون دلار صادرات از منطقه ویژه اقتصادی زرندیه در سال گذشته


۱۴۰۰ هکتار زیرساخت در آیلند ایجاد شده و آنگونه که مدیران این مجموعه می‌گویند ۵۵۰ میلیون دلار ارزش صادراتی در سال گذشته در حوزه کشاورزی و صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی زرندیه در مجموعه سرزمین ایرانیان کسب و موجب شده رتبه اول در حوزه صادرات گمرکات استان مرکزی به دست آید.


مجوز واردات به منطقه ویژه اقتصادی زرندیه اخذ شد


به پشتوانه این میزان صادرات، مجوز واردات به منطقه ویژه اقتصادی سرزمین ایرانیان اخذ شده و برای تبدیل شدن آن به هاب واردات قطعات کارخانه‌های خودروسازی کشور هدفگذاری شده است.


هدفگذاری ۱۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم


تقویت کسب و کار و ایجاد اشتغال نیز مهمترین هدف و اولویت این مجموعه است. شهر آیلند صرفا یک شهر گردشگری نبوده بلکه به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که به یک شهر اشتغال‌آور تبدیل شود و برای ایجاد ۳۰ هزار نفر فرصت شغلی مستقیم و ۱۲۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم هدفگذاری شده است.


سرمایه‌گذاران و موسسان آیلند معقتدند مجلس می‌تواند درسایه تعامل با دولت برای تحقق اهداف این مجموعه و نگرش در سطح ملی به این پروژه موانع پیش‌رو را بردارد تا بتوان در سریعترین زمان ممکن تمامی کاربری‌های تعیین شده در این طرح در مدار بهره‌برداری قرار گیرند.


منطقه ویژه اقتصادی زرندیه در مسیر مهم مواصلاتی کشور است


علیرضا نظری، عضو هیات نمایندگان استان مرکزی در گفتگو با نبض بازار درباره ظرفیت‌های مهم منطقه ویژه اقتصادی زرندیه واقع در استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی در یکی از مسیرهای مواصلاتی کشور قرار گرفته و چندین استان در مجاورت آن قرار داشته و می‌تواند ظرفیتی مهم برای حمل و نقل آسان‌تر کالا در کشور باشد.


توسعه همزمان مفاهیم منطقه ویژه، نمونه گردشگری و شهرک گردشگری


وی با بیان اینکه استان مرکزی یکی از استان‌های مهم صنعتی کشور است، عنوان کرد: بیش از ۳ هزار مجموعه فعال صنعتی در استان مرکزی وجود داشته و ایجاد منطقه اقتصادی زرندیه و مجموعه آیلند، توسعه همزمان مفاهیم منطقه ویژه اقتصادی، منطقه نمونه گردشگری بین‌المللی و شهرک گردشگری است.


تسهیل توزیع کالاهای اساسی و مواد اولیه از بنادر کشور


نظری با بیان اینکه موقعیت خاص منطقه ویژه اقتصادی زرندیه و واقع‌شدن آن در استان مرکزی به عنوان یکی از استان‌های مهم کشور که دسترسی خوبی به شمال، جنوب، شرق و غرب کشور دارد از مزیت‌های مهم این منطقه است، تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی زرندیه می‌تواند بندر خشک کشور محسوب شود که امکان انتقال، ترانزیت و دپوی کالا از شمال و جنوب کشور به آن فراهم است و توزیع تمامی کالاهای اساسی یا مواد اولیه‌ای که وارد بنادر کشور می‌شود را تسهیل می‌کند.


عضو هیات نمایندگان استان مرکزی عنوان کرد: به واسطه فعالیت‌هایی که در این منطقه به ویژه در بخش فعالیت‌های گمرکی قابل انجام است، درآمدهای مهمی به دست می‌آید و اشتغال‌زایی مناسبی هم فراهم خواهد شد.


فرصت بهره‌گیری از ظرفیت ترانزیت کالا در کشور فراهم شد


نماینده مردم خمین در مجلس خاطرنشان کرد: با استفاده از منطقه ویژه اقتصادی زرندیه و مجموعه آیلند می‌توان ترانزیت مناسبی از کالا را در کشور به انجام رساند و به خوبی از این قابلیت استفاده کرد. این ویژگی‌ها فرصتی خوب و مناسب برای این استان بوده و حجم عظیم سرمایه‌گذاری انجام‌شده در آن این فرصت را فراهم کرده است.


امیدواری به همراهی نمایندگان استان مرکزی در مجلس برای حل مشکلات احتمالی آیلند


وی افزود: این امیدواری وجود دارد که نمایندگان استان در حل مشکلاتی که ممکن است در مسیر فعالیت وجود داشته باشد همراهی لازم را داشته باشد و بهبود ایجاد زیرساخت‌ها در این منطقه کمک کنند.


نظری با بیان اینکه راه‌اندازی پارک علم و فناوری و ایجاد زیرساختی با این درجه از اهمیت نقش مهمی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد داشت، خاطرنشان کرد: بخش‌های فناورانه و نوین نیز از این سرمایه‌گذاری در این منطقه بهره لازم را خواهند برد. شرکت‌های دانش‌بنیان نقش مهمی در بهبود شرایط تولید در کشور دارند و می‌توانند از زیرساخت‌های ایجادشده در آیلند به خوبی بهره بگیرند.


وی در پاسخ به این سوال که آیلند می‌تواند تبدیل به پایتخت تجاری کشور شود، اظهار کرد: ظرفیت‌های مهمی در استان مرکزی وجود دارد. این استان علاوه بر اینکه یکی از استان‌های مهم صنعتی کشور به واسطه شهرک صنعتی کاوه، پالایشگاه و پتروشیمی امام‌خمینی است می‌تواند به واسطه داشتن منطقه ویژه اقتصادی زرندیه و مجموعه آیلند که پروژه‌ای تجاری، تفریحی، اقتصادی و گردشگری است و گردش کالای مناسب، زمینه صادرات و انجام امور گمرکی در آن وجود دارد به پایتخت تجاری نیز بدل شود.


عضو هیات نمایندگان استان مرکزی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری عظیم انجام شده در این پروژه ملی برای این استان فرصتی مغتنم است و شهرهای زرندیه، شازند و سایر شهرهای مجاور آن می‌تواند از ظرفیت اشتغالزایی در آن بهره بگیرند.


ظرفیت بالای سرزمین ایرانیان برای تبدیل شدن به پایتخت تجاری ایران


حسن نوروزی، نماینده مردم رباط کریم نیز در دیداری که از این مجموعه مهم کشور داشته است، به ظرفیت بالای سرزمین ایرانیان برای تبدیل شدن به پایتخت تجاری ایران اشاره کرده و اظهار کرده است بسیاری از کشورهای جهان دارای دو پایتخت سیاسی و تجاری هستند و می‌توان این الگو را در سرزمین ایرانیان به لحاظ برخورداری از منطقه ویژه اقتصادی، گمرکات، راه آهن، مجاورت در فرودگاه بین‌المللی اجرایی کرد و وزارت‌خانه‌های اقتصادی نظیر صمت، جهادکشاورزی، اقتصاد و دارایی را به این منطقه منتقل کرد تا پایتخت تجاری ایران شکل بگیرد.


تقویت مناسبات اقتصادی و تجاری با ایران با پروژه ملی آیلند


نوروزی معتقد است قرار گرفتن پرند و سرزمین ایرانیان در مرکز کشور و شاهراه مواصلاتی ایران شرایط مناسبی را برای تبدیل شدن این منطقه به پایتخت تجاری ایجاد کرده است و به دلیل نزدیکی به فرودگاه می‌تواند حضور تجار و بازرگانان خارجی و نیز سفرای کشورهای خارجی را برای تقویت مناسبات اقتصادی و تجاری با ایران تسهیل کند.


سرمایه‌گذاران را برای سرمایه‌گذاری در داخل کشور تشوق کنیم


نماینده مردم رباط کریم و بهارستان معتقد است باید سرمایه‌گذاران را برای سرمایه‌گذاری در داخل کشور تشویق کرده و اجازه نداد سرمایه کشور در خارج از مرزها سرمایه‌گذاری شود.


از سرمایه‌گذاران در برابر کج‌سلیقگی‌ها و کم‌توجهی‌ها دفاع می‌کنیم


او از کج سلیقگی‌ها و کم توجهی‌ها به سرمایه گذاری بخش خصوصی و ایجاد اشتغال نیز انتقاد کرده و می‌گوید نسبت به این گونه رفتارها واکنش نشان داده و از سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاران دفاع خواهد کرد.


نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس با تاکید بر اینکه صدا و سیما مکلف است نسبت به تبلیغ و معرفی رایگان سرمایه‌گذارانی که اشتغال ایجاد می‌کنند اقدام کند، می‌گوید ایران دارای تمدن سه هزار ساله بوده و زیبایی ایران خدمت به همنوع با ایجاد اشتغال و ارزآوری برای کشور است که در سرزمین ایرانیان این زیبایی وجود دارد.


نقش آیلند در توسعه همه‌جانبه شهرهای مجاور


وی فعالیت سرزمین ایرانیان در حوزه گردشگری، تفریحی، دانش بنیان، درمانی، راه‌اندازی پارک علم و فناوری و دهکده سلامت و ... را افتخاری برای کشور و برای استان‌های تهران و مرکزی می‌داند و معتقد است توسعه فعالیت این مجموعه موجب توسعه همه جانبه شهر پرند و شهرهای مجاور آن خواهد شد که در مجاورت این منطقه قرار دارد.


تشریح ظرفیت‌های آیلند برای تبدیل‌شدن به بندر خشک


همچنین سیداحمد موسوی، عضو هیات مدیره شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایرانیان نیز با اشاره به مصوبه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر ایجاد بندرخشک در مرکز کشور معتقد است در حال حاضر کالاهای اساسی در بنادر کشور دپو شده است و با تصمیم شورای عالی امنیت ملی برای تمرکززدایی از دپوی کالا صرفا در بنادر کشور، مقرر شده که با فعالیت یک بندر خشک در مرکز کشور و دپوی کالاهای اساسی از ظرفیت آن در مواقع بحران و اتفاقات استفاده شود. به گفته او به دلیل قرار گرفتن شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایران در مجاورت فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره)، راه آهن، شریان مواصلاتی کشور و برخورداری از مزیت منطقه ویژه اقتصادی، این ظرفیت برای فعالیت بندرخشک را داراست.


موسوی در ادامه اشتغال ۱۶۰۰ نفری را محصول برنامه‌ریزی اشتغال محور سرزمین ایرانیان دانست و افزود: این میزان اشتغال در حالی ایجاد شده است که هنوز پروژه‌هایی که در راستای اهداف شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایرانیان هدفگذاری شده در فاز اجرایی قرار نگرفته است. به عنوان مثال با فعالیت شهربازی، پارک آبی، هتل و انبوه سازی این میزان اشتغال تا ۱۶ هزار نفر خواهد رسید.


وی با اشاره به اینکه در سایه فعالیت این مجموعه سالانه یک درصد به سرانه ورزشی کشور افزوده می‌شود، گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع زیرساخت ورزشی در سرزمین ایرانیان آماده سازی شده و سهم استان مرکزی نیز ۹۸ درصد افزایش پیدا کرده است. هم اکنون آمار بیکاری در این استان حدود ۳۵ هزار نفر بوده و میزان اشتغالی که سرزمین ایرانیان تولید می‌کند برابر آمار بیکاری استان مرکزی است.


ایجاد ۳۱۴ هزار متر مربع زیرساخت پارک فناوری


موسوی همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون ۳۱۴ هزار متر مربع زیرساخت پارک فناوری آماده شده است، گفت: در حال حاضر ۴۰ شرکت فناور زمینه فعالیت خود را آغاز کرده اند و زمین مورد نیاز در اختیار آنان قرار گرفته و فعالیت تحقیقاتی و فناورانه شرکت‌های دانش بنیان آغاز شده است.


به گفته او ظرفیت جذب ۲۳۴ شرکت فناور و دانش بنیان در این مجموعه وجود دارد که فعالیت صددرصدی این میزان شرکت دانش بنیان موجب ایجاد حداقل ۴۵۰۰ فرصت شغلی از بین متخصصان و فارغ التحصیلان آموزش عالی در حوزه پارک علم و فناوری خواهد شد.


وی با اشاره به تمایل نخبگان ملی و بین‌المللی برای تحصیل در پردیس دانشگاهی سرزمین ایرانیان، گفت: در حال حاضر دو میلیون و ۵۱۱ هزار متر مربع زیرساخت تحقیقاتی و گردشگری در این منطقه آماده بهره‌برداری است. همچنین ۶۷۰ هزار متر مربع زیرساخت درمانی برای تبدیل به دهکده سلامت مهیا شده و می‌تواند برای پنج هزار نفر اشتغال ایجاد کند.


هدفنگذاری ایجاد ۱۴ بازارچه مرزی در آیلند


عضو هیات مدیره شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایرانیان با اشاره به اینکه در شهر آیلند ایجاد ۱۴ بازارچه و مرکز تجاری، پنج سایت تفریحی، هشت کیلومتر پیست دوچرخه سواری، پیست اسب سواری، هشت کیلومتر پیست پیاده روی، یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مربع چمن معادل ۱۳۰ هکتار، ۱۴۷ کیلومتر شبکه معابر، ۵.۷ کیلومتر پیست اتومبیلرانی، ۹۳۰ هزار متر مربع زمین گلف، هفت دریاچه مصنوعی، چهار پیست آفرود، چهارکیلومتر پیاده روی ساحلی، موزه دفاع مقدس، ۱۲۰ هزار متر مربع زیرساخت پارک آبی به عنوان بزرگترین پارک آبی خاورمیانه، ۱۴۰ هزار مترمربع زیرساخت شهربازی، پنج هتل پنج ستاره و چهارستاره هدفگذاری شده و بخش اعظمی از آن اجرایی شده است، گفت: آیلند به اولین شهر تخصصی خودرو با فعالیت ۹۳ نمایندگی خودرو تبدیل خواهد شد و برای ۲۰ هزار بازدید کننده روزانه از ظرفیت‌های سرزمین ایرانیان در حوزه‌های گوناگون برنامه ریزی شده است.


براساس این گزارش شهر جدید آیلند با پیش‌بینی ۲۴ نوع کاربری اولین و بزرگترین مجموعه با ویژگی چندکاربری در کشور است. هم‌افزائی ناشی از جای‌گیری این کاربری‌ها به صورت یک مجموعه و ارتباطات در نظر گرفته شده برای جانمایی پروژه‌های مختلف در کنار یکدیگر یکی از مهمترین مشخصه‌های این مجموعه است.


گفتنی است در راستای تحقق سیاست‌های دولت مبنی بر گسترش صنعت گردشگری در ایران و همچنین با توجه به نیاز مبرم کشور و به ویژه شهر تهران به افزایش سرانه مناطق تفریحی و گردشگری، شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایرانیان به عنوان یک Master Developer (توسعه‌دهنده مادر) پیشرو در این حوزه در سال ۸۶ تاسیس شد.


شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایرانیان با توجه به مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری و مصوبه مجلس، رسالت اصلی شهرک‌سازی و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و احداث تمامی زیرساخت‌های پروژه (پروژه‌های زیربنایی) شامل احداث کلیه مسیرها، توزیع آب، توزیع برق، جاده‌ها، زون‌بندی‌ها و قطعه‌بندی را به عهده دارد تا با احداث زیرساخت‌های پروژه‌های زیربنایی، شرایطی را برای ورود سایر سرمایه‌گذاران در حوزه‌های روبنایی شامل پروژه‌های تفریحی، تجاری و مسکونی به وجود آورد.


شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایرانیان از طریق مشارکت با مشاوران و شرکت‌های بین‌المللی مطرح در این حوزه، هدف افزایش سطح رفاه جامعه و تامین انتظارات سهامداران را دنبال می‌کند. به جهت پیشبرد اهداف پروژه سرزمین ایرانیان و نبود دانش فنی و تخصصی در بسیاری از حوزه‌های در دست، این شرکت با هدف اجرای بهترین اقدامات در هر یک از بخش‌ها با ۱۹ شرکت از متخصصان بین‌المللی قراردادهایی جهت مشاوره منعقد کرده است.