کد خبر 14513
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۲

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: خصوصي سازي در اين حوزه از قبل اتفاق افتاده است و فضاي رقابتي درآن وجود دارد بنابراين افزايش قيمت در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات به دليل هدفمند کردن يارانه ها به هيچ وجه اتفاق نمي افتد.

به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، رضا تقي پور در مصاحبه با بخش گفتگوي ويژه خبري شنبه شب شبکه دوم سيما افزود: همزمان با اجراي طرح هدفمند کردن يارانه ها هزينه هاي ارتباطي مي تواند جايگزين هزينه بسياري از خدمات ديگر شود.
وي با بيان اينکه95 درصد پرداخت قبوض در برخي استانها در ماه گذشته به صورت الکترونيکي بوده است گفت: اين قبيل ساز وکارها هم به نفع مردم وهم به نفع دولت است .
تقي پور افزود: براساس شاخص هاي برنامه چهارم بايد ضريب نفوذ تلفن ثابت به 40 درصد برسد که اکنون به 34 درصد رسيده است با اين حال واگذاري تلفن ثابت در بيشتر نقاط کشور به روز شده و تعداد تلفن منصوبه بيشتر از دايري است.
وي گفت: ضريب نفوذ تلفن همراه که قرار بود تا پايان برنامه چهارم 50 درصد باشد به 72 درصد رسيده است و هم اکنون اپراتورها به دنبال رقابت و عرضه مشوقهاي بيشتر براي جذب مشترکان هستند.
وزيرارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: در فناوري اطلاعات در برنامه چهارم شاخص هاي کمي نداشتيم و شاخصها کيفي بود اما در برنامه پنجم در 14 حوزه فناوري اطلاعات شاخصهاي کمي را پيش بيني کرده ايم.
وي به تنوع تعداد اپراتورهاي عرضه کننده خدمات ارتباطي و اطلاعاتي اشاره کرد و گفت: با ورود خدمات ارزش افزوده شرکت هاي کوچکتر مي توانند براي عرضه خدمات محدودتر پروانه دريافت کنند.
تقي پور مشکلات شبکه داخلي سازمانها و مشکلات طراحي سايتها را از جمله دلايل کندي سرعت ارائه خدمات اينترنتي اعلام کرد و گفت: براي خيلي از کاربردها نيازي به پنهاي باند بين المللي نيست.
وي گفت: بيشتر از 70 درصد خدمات برروي شبکه ملي اينترنت با هزينه پايين قابل ارائه است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: در هر طرح داخلي بايد حداکثر استفاده از توان داخلي صورت گيرد و اين موضوع براي سه اپراتور بزرگ کشور نيز در نظر گرفته شده است.
وي با اشاره به اينکه موضوع توليد محتوا در سالهاي اخير به نحو قابل ملاحظه اي رشد داشته است گفت: يکي از سياستهاي اصلي اين حوزه اين است که پهناي باند به حدي زياد باشد که ارائه خدمات و محصولات در اين حوزه براي همه امکان پذير باشد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: ‌درپايان برنامه پنجم 100 درصد خدمات بين دستگاههاي دولتي بايد الکترونيکي شود.
وي افزود: ارائه 70 درصد خدمات دولتي به مردم نيز بايد الکترونيکي شود.
تقي پور گفت: کارگروه مديريت فناوري اطلاعات و امنيت در دولت تشکيل شده است و 18 گروه در اين کميته فعال هستند و به تعبيري دولت الکترونيکي در دولت تشکيل شده است.
وي افزود: در کشور ما دورکاري الزام شده و اين کار در حال شاخص گذاري کمي است.
مديرعامل شرکت ارتباطات سيار نيز گفت: امکان ارائه انواع خدمات ارزش افزوده در شبکه همراه اول فراهم شده است و قصد داريم از تجربيات سه شرکت معتبر اروپايي در اين زمينه استفاده کنيم.
وحيد صدوقي افزود:خدمات پرداخت همراه با نام جيرينگ به بهره برداري رسيد که با ارائه ان مي توان به 38 ميليون مشترک همراه اول امکان پرداخت وجه را ارائه کرد.
صدوقي گفت: در حال حاضر قطعي مکالمات در شبکه همراه اول حدود يک و چهاردهم درصد است و در 100 درصد شهرها و در 40 هزار روستا پوشش شبکه داريم.