به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی درشرح فرازهای روز بیست و سوم ماه مبارك رمضان میگوید: حضور در میهمانی خدا مقدماتی دارد و شستوشوی دل از گناه یكی از شروط آن است.
* شرح فرازهای دعا
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز 'اللّهمّ اغسِلْنی فیهِ من الذُّنوبِ' میگوید: در این دعا از خدا میخواهیم تا ما را از گناهان شست و شو دهد. اگر قصد رفتن به میهمانی داشته باشیم خودمان را شست و شو میدهیم و تمیز میكنیم، حالا ماه رمضان میهمان خدا هستیم آیا خودمان را و دلمان را از گناه تمیز كردهایم؟
وی میافزاید: ماه رمضان ماهی است كه شما را دعوت كردهاند به میهمانی خدا و رفتن به میهمانی مقدماتی دارد از جمله شست و شو دادن؛ اما در ماه رمضان كسی به فكر این نیست كه خودش را تمیز كند.
این استاد اخلاق ادامه میدهد: باید خودمان را شست و شو بدهیم تا لیاقت حضور در مهمانی خدا را داشته باشیم، پس اگر میخواهید از روزه ماه رمضان استفاده كنید باید از گناه شست و شو پیدا كنید.
این مجتهد و عالم ربانی در ادامه میگوید: برای اینكه از خدا بخواهیم تا ما را پاك كند، باید نیمه شب از خواب برخیزیم و مانند كودكان اشك بریزیم و گریه كنیم و چون خدا مهربان است ما را میبخشد.
وی در ادامه در شرح فراز 'وطَهِّرْنی فیهِ من العُیوبِ' اظهار میكند: خدایا من را از عیبم پاك كن! عیبها عبارتند از: تهمت، غیبت، دروغ، ریا، تكبر، حسد و ... بدانید كه اگر عیب داشته باشیم، ثواب كامل اعمالمان نوشته نمیشود.
استاد بزرگ اخلاق در ادامه شرح دعای روز بیست و سوم در توضیح فراز 'وامْتَحِنْ قَلْبی فیهِ بِتَقْوَی القُلوبِ' میگوید: در این بخش از دعای روز بیست و سوم ماه رمضان میگوییم؛ خدایا، دلم را آزمایش كن تا با اهل تقوا هماهنگ شوم! آنهایی كه تقوای دل دارند. تقوای دل از تقوای زبان بهتر و ارزشمندتر است. ما گاهی زبانمان ترس خدا را اعتراف می كند اما در دلمان ترس خدا نیست.
وی ادامه داد: در دین، چراغ قرمز به معنای حرام و چراغ سبز به معنای حلال است. حال خدا ترس كسی است كه پشت چراغ قرمز بایستد و هنگامی كه چراغ سبز شد، حركت كند. البته نباید برای ترس از جریمه شدن پشت چراغ قرمز توقف كرد بلكه باید برای احترام به قانون از آن عبور نكرد كه این دو دارای ارزشهای متفاوت هستند.
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح 'یا مُقیلَ عَثَراتِ المُذْنِبین' میگوید: ای خدایی كه همه لغزشهای گناهكاران را اقاله میكند! این دعاها را درباره ما اجابت كن. اقاله یعنی اینكه شما از یك كاسبی جنسی را خریداری كردهاید و بعد از مدتی میخواهید آن را پس بدهید و مستحب است كه آن كاسب جنس را پس بگیرد. این را اقاله مینامند. به خدا هم میگوییم خدایا گناهان ما را اقاله كن و ما را بدون هزینه بیامرز.
کد خبر 145343
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۷
در دعای روز بیست و سوم ماه مبارك رمضان میخوانیم: 'اللّهمّ اغسِلْنی فیهِ من الذُّنوبِ وطَهِّرْنی فیهِ من العُیوبِ وامْتَحِنْ قَلْبی فیهِ بِتَقْوَی القُلوبِ یا مُقیلَ عَثَراتِ المُذْنِبین.' 'خدایا بشوی مرا در این ماه از گناه و پاكم نما در آن از عیبها و آزمایش كن دلم را در آن به پرهیزكاری دلها ای چشم پوش لغزشهای گناهكاران.'